Współcześni dietetycy często powtarzają, że dobre rozpoczęcie dnia ma fundamentalne znaczenie dla samopoczucia i zdrowia. Mają przy tym na myśli zrównoważone śniadanie bez nadmiernego pośpiechu. Mimo to wiele osób każdego ranka wychodzi z domu wypiwszy tylko filiżankę kawy, a czasem zupełnie na czczo. Jest to spowodowane brakiem czasu lub [...]
[...] i jagodowe) mogą pomóc w zwalczaniu infekcji. Można podawać je surowe, a także przyrządzać z nich kompoty, soki, kisiele, musy owocowe. Jako dodatek do pieczywa zjadamy dżemy owocowe. Tłuszcze Do smarowania pieczywa używamy masła i wysokogatunkowych margaryn. Jako dodatek do sosów zalecane są oleje lub oliwa z oliwek w postaci surowej. [...]
[...] niskim IG, które możemy bez problemu zabrać ze sobą niemal wszędzie to np. pieczywo razowe, lub jakiś owoc natomiast z wysokim IG sprawa równie prosta (pieczywo białe, soki, dżemy). Zjadając takie produkty i popijając je porcją białka (np tanią Ostrowią) mamy to samo co gainer tylko w tańszym i zdrowszym wydaniu. Natomiast spożywanie gainera [...]
[...] jeść na śniadanie: owsianka! Co lubisz jeść na obiad : mięsko, makarony, ziemniaczki opiekane Co jako przekąskę : owoc, kanapeczka z domową pastą Co jako deser : owoc, dżemy, jogurt naturalny z musli, białkiem, suszonymi owocami Ograniczenia żywieniowe : wzdęcia po warzywach strączkowych i nabiale Stan zdrowia: w normie czy regularnie [...]
Nie udzielałem się tutaj od dłuższego czasu, ale stwierdziłem, żeby mieć jako taką motywację warto założyć dziennik B) Info: Wiek - 20 Pas - ~73-75cm (zależne od miliona czynników) %BF - na oko jakieś 10-12% Waga - +/- 80kg Wzrost - 173 cm Reszta jest mało ważna, lustro i słabe/dobre oświetlenie wszystko weryfikuje. Dieta: Ogólnie na IF [...]
Witam,znalazłem kila ciekawych informacji o zakwaszeniu organizmu wiele osób pewnie nawet nie zdaje sobie sprawy ,że może mieć zakwaszony organizm, więc zachęcam do przeczytania. Nasze ciało to laboratorium chemiczne, które pracuje ciągle nad zachowaniem równowagi przemian chemicznych. Nawet niewielkie odchylenia od normy powodują drastyczne i [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] Nie jem w ogóle pieczywa, nigdy nawet nie przepadałem za taką formą posiłku. Nie kupuje gotowych produktów (typu sosy), wszystko gotuje i robie sam (nawet dżemy z owoców). Dietę na masę planuje ciągnąć maksymalnie do końca kwietnia, potem wskakuję na redukcję, bo zaczynają się biegi i ponownie chcę dać sobie szansę na krótkich [...]
[...] kg, które udało mi się schudnąć w ostatnich miesiącach są wynikiem diety ciasteczkowej :) ze względu na jelita i żołądek jadłam pieczywo pszenne, makarony, ciastka, banany, dżemy, miód, kompoty, ale tez oczywiście kurczaki, wedline, dozwolone warzywa, trzymając się limitu kalorycznego ok 1400 kcal....zgodnie z wzorami znalezionymi w sieci jest [...]
[...] na gałązkach aż do pierwszych mrozów. Oprócz tego, że malowniczo wyglądają wśród jesiennej roślinności, są przysmakiem ptaków i małych gryzoni. Z owoców robimy konfitury, dżemy i syropy, a także ... wino i nalewki alkoholowe ! Głóg stosuje się w lecznictwie w postaci naparów z kwiatów i owoców. Owoce Owoce zawierają m.in. : olejek eteryczny, [...]
[...] głównie oparta na produktach takich jak : płatki kukurydziane, mleko, ser twarogowy chudy, mięso z piersi kurczaka, tuńczyk, ryż biały, jaja, kasza gryczana pieczywo ciemne, dżemy, orzechy, banany, jabłka, rodzynki itd… Początkowo bardzo trudno było mi utrzymać dietę na wysokim poziomie. Nocna praca, sen w ciągu dnia i inne obowiązki bardzo mi to [...]
[...] widzicie stosunek węgli złożonych do węgli prostych oraz źródła węgli prostych. Zastanawiam się nad tym co niedawno usłyszałem od znajomego kulturysty który uważa że owoce, dżemy, miód itd nie nadaje się do ładowania przez fruktozę, nazywa to "oldschoolem" i trochę mi zrobił mindf***. Oczywiście najważniejsze żeby na samemu sobie wyprobować ale [...]
Czarne jagody Sezon na nie trwa krótko, więc korzystaj póki czas. Latem zjadaj je prosto z krzaczka, a na pozostałe miesiące rób z nich soki, dżemy i konfitury. Zyska na tym twój układ pokarmowy, serce i oczy (...). Jagoda czarna, nazywana też borówką, dojrzewa w drugiej połowie czerwca i możesz zbierać jej owoce do końca września. Granatowe, [...]
[...] dużo owoców i warzyw wekujemy na zimę, więc posiłki są mało przetworzone, bez chemii. Słodycze, to w większości ciasta własnej roboty, niewymyślne (np. szarlotka), dżemy. Makaron też mąż robi własnoręcznie. Jajka od rolnika. Wiem, że jem za dużo węglowodanów (makarony, kanapki), ale też jemy oszczędnie i trudno to wypośrodkować. W [...]
[...] warzywa; - dobre węglowodany (soczewica, suszona fasola, groch, zielony groszek, bób, ryż pełnoziarnisty, kluski i kasza); - ser i jogurt o zawartości tłuszczu 0 proc.; - dżemy owocowe i kompoty z różnych owoców bez cukru. Sztuczki, które Ci pomogą wytrwać 1. Jedz solidne śniadanie Większość osób cierpiących na nadwagę nie jada śniadania, [...]
[...] na gałązkach aż do pierwszych mrozów. Oprócz tego, że malowniczo wyglądają wśród jesiennej roślinności, są przysmakiem ptaków i małych gryzoni. Z owoców robimy konfitury, dżemy i syropy, a także ... wino i nalewki alkoholowe ! Głóg stosuje się w lecznictwie w postaci naparów z kwiatów i owoców. Owoce Owoce zawierają m.in. : olejek eteryczny, [...]
[...] "Składniki", które posiadam w lodówce i nadające się do diety to: - jaja - mleko - twaróg (przeważnie jest w lodówce) - chleb ciemny - ser żółty - musli (przeważnie jest) - dżemy - masło (chociaż raczej niezalecane?) - wędlina, kiełbasa (podobnie jak z masłem?) - ryż biały - ziemniaki - tran w kapsułkach - jakieś warzywa i owoce (chociaż teraz [...]