SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

czy mozna

Czy chodziło Ci o: "czy można"?

  • Ale wybredne to nie jesteśmy :-D Wie ktoś może czy dynię można mrozić (taką upieczoną i obraną powiedzmy)?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-11-20 20:06:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • wiesz.. yerba ma swój specyficzny smak i niektórym on nie podchodzi tak czy siak %-) ja takiej normalnej bez dodatków też nie lubię, ale jak są jakieś mieszanki to już jak najbardziej. albo można do suszu dać trochę mięty z torebki albo wlać cytrynę do wody i ponoć też dobrze smakuje ;-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-11-28 20:12:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ja czytałam gdzieś że ogólnie te sklepowe są średnie... proces kiszenia jest przyspieszany chemicznie więc w głównej mierze zabija to co dobre mam przy okazji pytanie, gdzieś wyczytałam, że zimą bardziej wartościowe są warzywa głęboko mrożone - niż te które " świeże" można kupić w sklepach... czy są jakieś przeciwwskazania do mrożonych mieszanek [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-11-28 21:37:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] - cukier - słodziki - sól - ketchup - musztarda - ocet - majonez No i się pokłóciliśmy :D he he Shrimp, no ok, ale mój nawet makreli nigdy nie dotknął:) No i nie wiem, czy mogłam zacytować, ale no z pewnymi kwestiami to się chyba nie można zgodzić:) Do tego najbardziej poszło o ogóreczki i papryczki, dobrze, że o pomidorach nie napisała:D [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-12-10 18:11:31 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Nie wiem czy to odpowiednie miejsce na takie ciekawostki, ale mam dobrą wiadomość dla tych wszystkich lejdis, które z braku czasu, pieką, a później mrożą chlebek :> albo są fankami tostów wszelakich. Zamrażanie oraz tostowanie pieczywa zmniejsza/łagodzi odpowiedź glikemiczną organizmu, można więc powiedzieć, że takie pieczywo jest bardziej [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-01-19 12:06:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mali a ile tego soku czy skórki zużywasz? Zapewne nie wiele. Chyba, ze robisz sok cytrynowy i pełną szklankę wypijasz to wtedy wliczasz ale tak to nie. Oliwki można i wliczasz :-))

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-01-25 12:33:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • dziewczyny, czy namoczoną ciecierzycę można jakoś przechować na dłużej? w sensie moczę, chowam, wyjmuję wtedy kiedy mam na nią ochotę i nie jest to już o kilkanaście godzin moczenia za późno ;-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-01-25 17:10:21 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mężuś poszedł po cukinię i wrócił z dwoma bakłażanami %-) Mam indyka, ser żółty, pomidory. Myślałam nad czymś w rodzaju leczo, z tym że zapiekane ale czy ten bakłażan nie będzie gumiasty? Co można z tych nieszczęsnych bakłażanów wykombinować?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-02 22:48:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kolejne modyfikacje dotyczące mojego chleba bezglutenowego: http://www.sfd.pl/Lady_w_kuchni%2C_czyli_nasze_babskie_przepisy_%3B_-t696301-s28.html myślę, że przydadzą się również tym, którzy normalny żytni pieką: 1) zaczyn może rosnąć w piekarniku, tylko to ostateczne ciasto nie....mi rosło od wczoraj w nocy do praktycznie teraz poza piekarnikiem [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-15 19:04:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Sheep nie wiem jaki to miałoby smak z brukselką ale krem polecam ze szpinaku lub brokuła. Włoszczyznę gotuję tak do połowy miękkości. Dodaję liść, bobek, sporo czosnku, sól, chili i przysmażoną cebulkę na maśle . Potem dodaję brokuł czy szpinak. Gotuję do miękkości (żeby dało się zmielić blenderem) Aha ważne, wyciągam marchew (kolor po niej [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-17 13:21:14 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mam pytanie o wino. Wiem, że Ladies nie piją. Staram się. Ale co z winem dodanym np. do duszenia mięsa czy do sosu bolognese? Dalej takie złe? Alkohol odparowuje, trochę cukru zostaje. Można dodać?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-19 08:25:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] na cieciorkę konserwową w puszce, ale jest strasznie ogołocona o białko. Osobiście polecam pastę ciecierzycową z suszonymi pomidorami i kminkiem, super dodatek do kanapek czy czego tam się pragnie. No i zdecydowanie polecam takie podanie jak napisała Arphiel, tylko że ja ją obtaczam w oliwie z oliwek i posypuję dużą ilością przypraw i do [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-19 12:44:29 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dziewczyny może coś zmodyfikujecie w tym przepisie. Ja już nie mam pomysłu. ciastka owsiane z chili . Problem jest taki,że ciastka średnio się lepią. Jak dam więcej oleju czy mleka to muszę dłużej piec i można na nich zęby połamać. Już tak myślę o zakupie białka żeby skleić kształtne ciasteczka. Jakby ktoś miał ochotę przetestować :->

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-21 18:45:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] w menu, to Marta mi uzmysłowiła, że to prawie sam cukier. Już zrobiłam z mąką żytnią - lekko jakby kwaskowy smak wyszedł, ale można się przyzwyczaić. Na razie tylko próbowałam, bo sos na jutro. Wpadłam jeszcze przed chwilą, że siemię lniane może zagęścić, ale nie wiem, czy lekko orzechowy smak w sosie będzie ok. Przy następnym razie sprawdzę.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-03 19:11:29 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] wszystkich:-) Wrzucam przepis na genialny dodatek do obiadu z książki "5 przemian w kuchni i życiu".Dania są wegetariańskie,ale moim zdaniem można śmiało dodać jakąś kurkę czy rybę.Cały sęk w tym,żeby składniki dodawać w takiej kolejności jak w przepisie : Czerwona fasola z pomidorami 1. fasolę moczymy przez noc w wodzie 2. -Dusimy na patelni 3 [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-17 21:10:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • laski co do kombuchy, bo pierwszą piłam po ok 2tygodniach i była kwaśna, czytałam, że można po 6 dniach, a właśnie minęły (i dolewając herbatę zostawiłam trochę pierwszej kombuchy) a że mi smakowała, to nie potrafię się doczekać, spróbowałam łyżeczkę i jest lekko słodkawa, to znaczy, że nie gotowa? czy może tamta była za długo i już była inna, [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-20 21:16:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] szukam jakiegoś warzywka które mogłabym brać do pojemnika i podgryzać na surowo razem z posiłkami. do tej pory była to zawsze marchewka ale jestem już cała żółta i ludzie zaczynają na to zwracać uwagę:/ nie lubię pietruszki i selera, ogórek zielony robi się miękki i nieapetyczny po paru godzinach w pojemniku(a teraz jeszcze ciepło się robi to [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-20 21:32:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • hej, czy ma ktoś pomysł jak można wykorzystać świeży kokos, co fajnego z niego zrobić? Rozumiem, że woda do wypicia a co z miąższzem, po prostu chrupać? I też mleczko kokosowe, jakoś fajnie wykorzystać, oprócz owocowych shejków??

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-21 15:32:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ryż + mięso + warzywa. Czasami typowo z sosem. Czasami jako chińszczyzna. Ostatnio ryż + mięso pokrojone w kawałki (np. udziec z indyka) podsmażony z dobrą przyprawą a do tego świeże warzywa (pomidor, ogórek, sałata, szczypiorek, czy co tam znajde w lodówce) + oliwa + pestki dyni. Taka kolorowa sałatka. Ostatnio wymyśliłam sobie coś takiego. Mąka [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-01 21:15:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] dodalam troche kukurydzianej i groszkowej, ale taki sredni mi wyszedl... bo zapomnialam dodac soli, to chyba najbardziej przeszkadzalo w nim, bo tak to konsystencja nawet spoko. Jesli robisz na drozdzach, to wyjdzie, nie wiem ,jak z zakwasem, podobno zakwas zytni mozna uzywac, bo gluten ulega rozkladowi - Martucca, Obliques, czy to prawda?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-16 09:40:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)