dla cukrzyka to dietę ustala dietetyk, ale ogolnie to duzo trzeba mierzyc poziom cukru i wtedy się dowiaduje czlowiek, co u niego powoduje wzrost cukru. Z tego co wiem to gotowane mięso i nie lączyc z wedlowodanami, jak mieso to jeść osobno, odczekac a potem zjeść ziemniaki. Piueczywo ciemne, mleko podobno podwyższa cukier, trzeba jesc duzo [...]
[...] doustny lek przeciwcukrzycowy. Dapagliflozyna stosowana jest w celu zmniejszenia stężenia glukozy we krwi w przebiegu cukrzycy typu 2 (dawniej stosowano termin „cukrzyca insulinoniezależna”). Hamuje aktywność specyficznego białka odpowiedzialnego za transport glukozy przez błonę komórkową, tzw. kotransportera glukozy zależnego od [...]
W badaniach 3x500mg dało porównywalne efekty do metforminy. Dobrze sprawdziła się również ilość 1g "W badaniu przeprowadzonym w 2008 roku, przez Shanghai Institute of Endocrinology and Metabolism w Chinach, zbadano 116 osób z dyslipidemią i cukrzycą typu 2. Pacjentów podzielono na grupę otrzymującą 1 g berberyny oraz placebo. Po 3 miesiącach [...]
[...] że ją rzucisz jak nie przestanie zażerać się słodkościami A tak na poważnie: tł. trans (na ten temat już znajdziesz topiki) duża ilość syropu glukozo-fruktozowego - cukrzyca konserwanty,barwniki,zapachy i cała chemia wpakowana w to też nie jest zdrowa ząbki sie psują ale są i plusy choćby Mg w czekoladzie, szybkie i wysokokaloryczne [...]
Cukrzyca typu 1. Hmm.. jak zachorowalem to mialem diete na 1800kcal i na 230g weglowodanow, ale to jak mialem 13 lat. Ostatnio mialem diete na ok 3100 kcal. O to chodzi ze, lekarz nie przypisuje i nie powie ile bialka, tluszczy itp. A pare razy bylem na konsultacjach niby z diabetologiem too.. az ciezko bylo sluchac bo tlumaczy mi a jak cos [...]
w pszenicy najgorszym związkiem jest amylopektyna A, odpowiedzialna za choroby cywilizacyjne we wspolczesnym swiecie, jak otylosc, miazdzyca, cukrzyca, zwiekszone zachorowanie na raka, etc
Wlasnie to "nie powinno" mnie martwi. Bo jak bede jadl przez 1-2 lata dzien w dzien taka ilosc wegli to nie wiem czy trzustka to zniesie, jeszcze cukrzyca moze pojsc..
[...] są jednostajne, to wraz ze starzeniem się organizmu rozmieszczenie tłuszczu również się zmienia i zwiększa się prawdopodobieństwo, że przemieści się on do rejonów tułowia. U osób z prawidłowym poziomem tłuszczu wisceralnego zmniejsza się ryzyko wystąpienia niektórych chorób takich jak: choroby serca, nadciśnienie tętnicze, cukrzyca typu II.
czasem tak sie zaczyna cukrzyca typu 1 - u mnie tak bylo ,ze przez kilka miesiency mialem spadki cukru do 50-60 a potem 480 :>, idz do diabetologa on powie ci jakie badanie zrobic. Zmieniony przez - glomgur w dniu 2007-12-05 16:14:06
' 5.Jakie są skutki uboczne efedryny? Mówi się wiele o skutkach ubocznych efedryny, zarówno tych prawdziwych jak i wymyślonych. Najczęstsze to suchość w ustach, bezsenność, bóle głowy oraz nerwowość - wszystkie one zmniejszają się wraz z długością czasu stosowania. Poważniejsze skutki uboczne pojawiają się przy niewłaściwym jej stosowaniu - w [...]
tzw prozdrowotne sa dobre : jako oleje tran /omega3 i olej z wiesiolka, moze ZMA, moze multiwitamina. Cukrzyca nie sadze, jest duzo innych objawow cukrzycy, nie wiem czemu tak sadzisz. Wegetarianie jedza glownie weglowodany, i nie maja cukrzycy
Konsultacja z lekarzem jest konieczna! Szukaj odpowiedniego specjalisty aż do skutku. Odnawiające się rany mogą mieć związek np. z cukrzycą lub wskazywać na zespół Ehlersa - Danlosa (EDS lub ZED) lub też inne schorzenia. Online prawidłowa diagnoza jest niemożliwa.
Nie masz racji.Każde przekroczenie 140 2h po posiłku to podejrzenie cukrzycy, wynik na czczo zawsze do 100. Wynik pod 200 po 2h to pewna cukrzyca. Jak jest szczupły to niestety jedynka. Zreszta nie ma co chlopaka straszyć. Zawsze lepiej miec wyniki za nisko niz za wysoko. Będzie dobrze a do czasu wyjaśnienia sprawy poinformować domowników, żeby [...]
W teorii nie powinno się nic stać w praktyce pewnie będzie tak, że utyjesz do niebotycznych rozmiarów, będziesz niewyspany jak cholera, a z rana bedziesz sie budził z uczuciem pełności i chęcią na wymioty. Rozalisz metabolizm, układ trawienny i ogólnie cukrzyca, zepsute zęby. Nic dobrego
Jest to przyłączanie cukrów do białek. Ma istotne znaczenie w hiperglikemii. Np u osób z cukrzycą glikacja kolagenu powoduje sztywnienie naczyń krwionośnych.