[...] ciut z tłuszczy żeby było bliżej 20-25%. Dodatkowo co mi nie pasuje to: 1. nie wiem dlaczego napisałeś że ucinasz 200-300 a uciąłeś 600 ;-D 2. zamieniłbym wszystkie cukry proste na złożone, czyli w efekcie wywaliłbym cukier, mleko i owoce, a na to miejsce dał więcej owsa, ryżu czy kaszy. 3. po raz n'ty - więcej warzyw (ale nie kukurydzy [...]
[...] tam dowiesz się o samych podstawach diety. Wyeliminuj z diety pokarmy przetworzone, bo to po prostu śmieci, a na śmieciach nie zbudujesz mięśni. Soki to przetworzone cukry, czyli zabójstwo dla formy, pij wodę mineralną. Jeśli jesz pieczywo to jedz pełnoziarniste, razowe (nie mylić z karmelizowanym, wiem że podobnie wyglądają ale to [...]
[...] wydzielić duzo wiecej insuliny niż u szczupłych ludzi, bo twoje tkanki nierówno reagują na insuline. Cześć tkanek - np mięśnie potrzebuję dużo wiecej insuliny by przyjąć cukry, tkanka tłuszczowa trzyma lepszą wrażliwość i większa ilość insuliny silniej stymuluje ją do wychwytywania lipidów i gromadzenia ich. Ale znowu podwyższony poziom [...]
jak zjesz kubek jogurtu na dzień i wliczysz to w bilans to nic się nie stanie, przesadą jest pisanie, że to same cukry proste o produkcie gdzie węgli jest ok 5g/100g i swoją drogą nie koniecznie można te cukry nazwać prostymi. Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2015-03-02 00:36:32
to zależy skąd by te cukry pochodziły. Nie zawsze bowiem proste są gorsze od złożonych. Przykład: miska borówek - to cukry proste, kajzerka - węgle złożone. Intuicyjnie chyba każdy wie co jest lepsze dla zdrowia i sylwetki ;-) Problem polega na ty, że żywiąc się niewłaściwie możemy zmienić nasze zapotrzebowania kaloryczne na niższe, ograniczajac [...]
[...] przyswajalnego białka nie chodzi o to ile zostanie przyswojone a ile wydalone jak to jest w artykule ale ile pójdzie do mięśni jako budulec po posiłku a ile zamieni się w cukry i tłuszcze i odłoży się nam jako ''materiał zapasowy'' w oponce. Białko generalnie w 100% jest wchłanialne bo (co potwierdza wiele badań - znowu brak wiedzy autora [...]
No ok ale przeciez cukry to cukry, one nie wyparują...Brzuch piwny nie robi się raczej od orzeszków czy chipsów. 0,5 L piwa ma ok. 250 kcal z czego wszystko to węglowodany proste które jak wiadomo powodują wzrost glukozy we krwi i przyczyniają sie do tego że tyjemy. Chodzi mi o to że piwo jest mniej więcej tak samo nie zdrowe kalorycznie jak np [...]
Witam, nie znamy Twojej wagi ani aktywności. 1.Jest okej 2.Okej, w jakim celu jabłko? 3.Okej 4.Okej, to potreningowy? 5.Okej ale cukry proste na noc wywal, zostaw makrelkę. Urozmaicaj źródła makroskładników, rozkładaj o właściwych porach cukry proste(OKOŁOTRENINGOWO i ŚNIADANIE) Pozdrawiam Węglowodany: Płatki [...]
Cukry proste poprzez wyrzut insuliny wspomagają ,,wtłaczanie'' kreatyny do komórek mięśniowych. Jednak ma to znaczenie tylko podczas fazy nasycania. Gdy organizm już się nasyci, będzie tylko uzupełniał braki kreatyny i wtedy dodatki cukry są zbędne ( tracimy jej ok. 0,3g na kg/mc dziennie).
Wydaje mi się że jak najbardziej są to właśnie cukry proste. Co nie zmienia faktu że cukry proste też można jeść :D Ale 50g to jednak sporo, nic o tobie nie wiem więc ciężko cokolwiek powiedzieć
1 Nie ma takiej ilości, ale z produktami mlecznymi bym uważał i tym cukrem, laktozą, co innego cukry z owoców 2 Po treningu to chyba najlepsza opcja na takie cukry z płatków 3 nie tyle co sama insulina a skoki poziomu cukru we krwi czy problemy z insulinoopornością
[...] zmiane: rzepakowy, oliwa z oliwek (ta do smazenia), olej kokosowy. Ryby postaram sie swieze/ mrozone, najwyzej w piekraniku upieke. Przekaski sa juz w posilkach. Jedynie te cukry proste... miod 100g troche duzo, jakos sprobuje zmniejszyc. Zamienilem ryz na brazowy. Zamienie chleb tostowy na sniadanie na np. pelnoziarnisty. Chociaz tyle zmniejsze [...]
Cukry proste nie są obecne akurat w ryżu białym i chlebie tostowym. Są to źródła węglowodanów przetworzone, gorszej jakości, ale zdecydowanie węglowodany złożone, a nie proste. Cukry proste masz w bananie, miodzie, jabłkach, mandarynkach. Jak najbardziej owoce mogą stanowić element diety, ale zbilansowanie węglowodanów z nich powinno być sensowne [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] 2 w żołądku ja z porcji 800kcal zszedłem na 300 do 400kcal i jem 5 do 6 porcji dziennie w zależności od aktywności,zasada 2 zdrowe nie przetworzone jedzenie!!!zasada 3 cukry proste to śmierć a dwucukry to ostateczność .zasada 3 jedz regularnie i długo,,, pierw wypij 100 ml płynów potem jedz powoli po 20 minutach wypij dużo wody{zbyt dużo [...]
[...] - białka, witaminy i substancje mineralne są przyczyną niekompletnego metabolizmu węglowodanów i powodują tworzenie się toksyn takich jak kwas pirogronowy lub nienormalne cukry. Kwas pirogronowy akumuluje się w mózgu i systemie nerwowym, a nienormalne cukry w czerwonych ciałkach krwi. Zakłóca to oddychanie komórek i powoduje brak odpowiedniej [...]
[...] Podsumowując - najlepszy przykład jak dieta NIE powinna wyglądać: - brak białka w większości posiłków - absolutny brak zdrowych tłuszczy - węglowodany głównie z pieczywa - cukry proste z cukru, batoników, soków - śmietana na noc - brak witamin i minerałów w postaci warzyw i owoców w diecie Polecam lekturę postów podwieszonych w dziale [...]
Istnieje ścisły związek między spożyciem węglowodanów a poziomem serotoniny w mózgu. Węglowodany występują w dwóch postaciach: jako cukry - węglowodany proste oraz jako skrobie, czyli złożone. Wszystkie węglowodany proste, z wyjątkiem glukozy, są słodkie i wykorzystuje się je do nadawania smaku wielu potrawom. Cząsteczki glukozy, połączone w [...]
[...] fizycznej organizmu. Kreatynę można stosować samodzielnie - ale przyjmowanie jej razem z cukrami prostymi powoduje wzrost skuteczności kreatyny dodatkowo nawet o 50%. Takie cukry to glukoza, fruktoza, dekstroza. Niektórzy proponują stosowanie kreatyny z miodem, ponieważ zawiera on dodatkowe, cenne mikroelementy. Cukry powodują "strzał [...]
[...] skóry, białko jajek, chude czerwone mięso, beztłuszczowe produkty mleczne. >>>Węglowodany. Główne źródło energii (aczkolwiek to tłuszcze są w nią najbogatsze). Dzielone na cukry proste (łatwo trawione, powodują zwiększenie ilości cukru we krwi, co ma wpływ na nastroje i może wpływać na zwiększone gromadzenie tkanki tłuszczowej) oraz cukry [...]