[...] diety, ale sam dobrze toleruję jedynie umiarkowane jego ilości i znowuż problemem nie koniecznie jest tutaj laktoza i charakterystyczne dla zaburzeń tolerancji tego cukru objawy ;-) dideek - jeśli miałbym powiedzieć co jest takim problemem "ludzi z tego forum" stanowiacym wspólny mianownik jeśli chodzi o przyczyny kłopotów z [...]
pozostaje zwykła śmietana + słodzik, bo ten cukier jednak pozostawia niesmak i męczy sumienie :D nawet znalazłem na necie cfany sposób jak zrobić owocowy krem ze śmietany: galaretka owocowa bez cukru/herbata owocowa+żelatyna, słodzik,śmietana Zmieniony przez - stefano00 w dniu 2015-10-19 14:22:42
stefano00 - tutaj nie chodzi o te kcal z 5g cukru, a o to by popracować trochę nad kontrolą apetytu (głód i apetyt to nie to samo). :-) _Logan_ - nie, to nie był bezpiecznik uderzeniowy niestety. Przerbiałem kiedyś ten problem ;-)
[...] w sytuacji gdy mamy bardzo duze ilosci węgli (większe niż 60g / godzinę) dobhrze jest uwzględniać obecnośc fruktozy. czyli gdybyśmy mieli np do wypicia 80g węgli w godzinę to zaleciłbym około 40g carbo i 40g sacharozy (cukru stołowego) lub zamiast niego - miodu (ten mógłby być lepszy nawet). Zmieniony przez - faftaq w dniu 2015-10-27 11:50:47
[...] tani parmezan (jak na parmezan, a smakuje OK, choc nie wiem czy miłośnicy gatunku podzialajamoje zdanie) lodzianin1 - pomimo, iż miód to w dużej mierze połączenie fruktozy i glukozy (podobnie jak sacharoza), to istnieją dane naukwoe, któe wskazują,z e odp organbizmu na jego spożycie jest zupełnie inna niż odp na zjedzenie cukru stołowego ;-)
[...] dużo słodzików (wiem, że to niezdrowe), a baton jak chociażby "Mars" całkowicie mi wystarcza jeśli o słodkie chodzi. Moja siostra również odkąd wrzuca stevie zamiast cukru tyle, że ona daje znacznie mniej - także 'zasładza' się kawałkiem, max dwoma szarlotki, gdzie wcześniej potrafiłaby wsunąć całą blachę i zagryźć pączkiem %-) A jeśli [...]
[...] Zaznaczam, że to tylko przewrotna figura retoryczna. Na swoim przykładzie, zauważyłem że ograniczenie ilości owoców z 1-2kg/d (serio!) do ~0.5kg/d poprawiło u mnie poziom cukru na czczo o wartość podobną jak w badaniu na filmie. Inna sprawa, ze nie ma cukrzycy typu drugiego (insulinoodponość jest dyskusyjna), a zmiana "owocowa" była jedną z [...]
[...] (niemal 3/4 energii pochodziło z węgli), przy czym w jednej diecie udziałsacharozy (która składa się z glukozy i fruktozy) był niski, a w drugiej wyoski (było tam 120g cukru stołowego czyli 60g fruktozy) !!! I co się okazało? Tempo redukcji tkanki tłuszczowej w obu grupach było porównywalne (i zadowalajace). Nie zanotowano żadnego [...]
[...] taki, że po opiciu się białkami i po przetestowaniu róznych smaków batonów nie miałem apetytu na nic do wieczora,,, Ooo, fajny news. tak w sumie spodziewałem sie, że w końcu pojawią się batony pod marką SFD szczerze mówiąc. Mam tylko nadzieje, że będą fajne składowo, nawet troche kosztem smaku, nie z toną cukru czy jakimiś ch.... tłuszczami %-)
[...] suplement na swiecie:p, ze"_ zmniejsza insulinooporność, czyli siła działania tego hormonu na tkanki jest większa modyfikuje florę bakteryjną jelit, i zmniejsza wchłanianie cukru w jelitach, zmniejsza wytwarzanie glukozy w wątrobie, przyspiesza spalanie „zapasów energii” zgromadzonych w tkankach, w tym w formie tłuszczu – przyspiesza zatem [...]
[...] pod stolik z niedowierzaniem %-) Ukonorowaniem sceny była moja prośba o polecenie deseru... Wziąłem koktajl jogurtowo-owocowy (400ml), ale poprosiłem by nie dodawano doń cukru, bo przecież jestem na diecie ;-) Niestety pomimo tego posiłku i dobicie podwójnym snickersem i marsem waga dziś rano niestety była niższa niż przed wyjazdem. Stąd też [...]
Ee tam, wgl nie stosuje ww na noc bo wg mnie insa blokuje HGH w nocy, oraz dodatkowo - jak pisze infernus- powoduje skok cukru i ponowny glod , a takto po solidnej porcji tluszczu i bialka glodu nie ma wgl, a tluszcz mnie usypia.
[...] natychmiastową produkcję ciał ketonowych, a te hamują łaknienie - zazwyczaj tak się dzieje). W przypadku masłła może być różnie, bo zawiera ono pewne ilości latozy czyli cukru którego smak jest słodki. Dlatego u niektórych osób ten produkt może powodować wzrost chęci dalszego konsumowania. Śmietana to już klasyczne połączenie słodkawego smaku [...]
tanieodzywianie - co do fruktozy - to ona podopbnie jak glukoza obniżają produkcję glukagonu, co jest logiczne bo glukagon rośnie wtedy gdy brakuje cukru w organizmie (nasila glukonbeogenezę) Co do artykułu - nie zdradzam szczegółow póki co ;-)
Mam propozycję na artykuł dla Tadeusza, może fajny, a może okropny %-) Mniejsze zło czyli co lepiej dać dziecku (od czasu do czasu) nutellę pełną cukru itp. czy syrop typu nutella 0kcal?
Oczywiscie zawiedzeni będą Ci, którzy nie jedzą cukru i glutenu %-) _______________________ Krótka wypiska z ostatnich dni: jestem chory. Mam grypę, ale dziwną któa sprowadza się do gorączki, bólu karku i głowy oraz mega rozbicia. Trwa od niedzieli. Wczoraj waga pokazał 90,5 wiec zbliżam siędo deadline. PO weekendzie - fatu jakby mniej, sylwtka [...]
Podbija inse ale tez glukagon o ktorym wspomniales ze jest istotny podczas brania joszki,zreszta tutaj tez spora role chyba odgrywa poziom cukru,sprostuj cos tadziu.poza tym samo bialko podbija ,a tu ta insa ma byc w miare nisko wiec zawsze bedzie nizej po 30wpc niz po 30wpc i paczce ryzu
Dla mnie dogmaty umarły gdy spróbowałem - za radą Evo - tłuszczu i węgli w jednej mieszance. Tłuszczu zwierzęcego i cukru (np. smalec i dżem). Równie mocna mieszanka to żółtka z glukozą i śmietaną. Dopływ energii stały i pewny. :-)