[...] i ja ubijamy, nastepnie dajemy do tej smietany ubitej nasz jogurt z pszepisu i dalej ubijamy. Potem dajemy do sera i dalej wg pszepisu, galareka itd. Majac galaretki bez cukru a dajac bita smietane w proszku to cukry, wegle duzo nie wzrosna bo taka smietana w proszku to ok 6-8g cukru, jak na cały sernik to znikoma ilosc:) a Smak o niebo [...]
[...] na firmową wigilię - upieczenie ciasta / ciastek ... znalazłam nawet fajny przepis na muffinki z mąki pełnoziarnistej z orzechami ( chcę zrobić coś co i ja będę mogła zjeść :P ) - generalnie wszystkie składniki są "dopuszczone" prze Ladiesowy dekalog - za wyjątkiem cukru. Ma ktoś pomysł jak to posłodzić bez cukru, miodu i słodzika ??
[...] - poliole w malych ilosciach trafiaja sie w batonach low carb, w MRP itd. z ciekawosci sprawdzalem te czekolady takie fit czy tam light na opakowaniu, ze niby bez dodatku cukru ale guzik - cukry sa ale w innej formie przemycane i wcale kalorycznosci pustej to nie obniza. jak wieść niesie slodziki dostepne na naszym rynku rozkladaja sie powyzej [...]
a ile cukru dodajecie do kombuchy (np. na litr herbaty)? jedni podają 100 g inni, że tylko łyżkę? Moja ma już tydzień a słodka jak holender \-) -------------- edit: znalazłam już odpowiedź na moje pytanie, ale je zostawiam, może się komuś przyda. Obli u k_rol_k napisała, że dodajemy ok. 60 g cukru. ------------- i jeszcze takie coś: "z kombuchy [...]
Wszystko z tym cukrem. Ale tematem to trafiłyście podemnie. Dzisiaj wpadłam na pomysł zrobienia ogórków w zalewie curry - są ekstra! Tylko nie wiedziałam ze tam aż tyle cukru wchodzi ;/ Ktoś kiedyś próbował bez cukru?
Sroka sprawdzaj etykiety mimo wszystko. Czasami rosyjskie i francuskie musztardy też nie mają cukru ale to zależy od producenta. Albo jakieś "naturalne receptury" też bywają bez cukru. Sforcia mąka z ciecierzycy dobrze zagęszcza ciasta i nadaje się do ciast
W poniedziałek mam urodziny i chciałabym coś zjeść dobrego, ale właśnie zupełnie bez cukru ;-D Gdzieś czytałam, że dla redukujących stewia jest lepsza niż miód? no to zaplanuj sobie odstepstwo w urodziny i nie drecz sie zamiennikami, to nigdy na dobre smakowi nie wychodzi :-D To już wolę na miodzie upiec, bo ja jakoś już mentalnie cukru nie [...]
[...] dodatek nerkowców czy migdałów. Sałatka marchew-jabłko tez jest słodka. Słodkim smakiem pobudzasz organizm non-stop. A to wystarczy aby organizm "wypluwał" insulinę mimo iż cukru (CUKRU) nie dostał. Tak - zadbaj o lepsze węglowodany (strączki, bulwy, kasze, ryż) i nie słodko. Mniej rozkmin i rozkładania na czynniki pierwsze. Przelej swoją [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Kawe jak najbardziej pije bez cukru , herbate bez cukru . praktycznie cukier jaki uzywam to jest w Energy drinkach oraz w jogrucie albo od czasu zjem jakiegos snikersa , dzieki za pomoc wciaz czekam na wiecej opini pozdrawiam
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] za pomoc, nogdy mi nie przeszkadzala duża ilość bialka i zawsze ja dobrze tolerowalem, spróbuje zmniejszyc kakao bo podejrzewam ze moze to byc to, powiedzcie mi jeszcze czy moge to zastąpić wieksza ilością wiórków kokosowych firmy baka dor z biedronki bo widze ze jest tam dosyc duza ilość cukru tj. W 25g jest 1,5 węgli i w tym jest 1,5 cukru
Również trochę odkopię temat, ale może zaoszczędzi to komuś czasu na bieganie po sklepach w poszukiwaniu odpowiednich produktów. Galaretkę bez cukru można dostać w auchan na dziale ze zdrową żywnością oraz piotrze i pawle, firma Celiko. http://static.potreningu.pl/products/2014/0223/18953_49ae49a23f67c759bf4fc791ba842aa2_product.jpg Twaróg [...]
[...] to czytających, że nie ma się czego bać, a nawet warto go spożywać ( wikipedia ): Podejrzewano, że CLA stanie się nową bronią w walce z nowotworami, pozwoli obniżać poziom cukru i tłuszczów we krwi, zapanować nad astmą i alergiami. Późniejsze badania na zwierzętach potwierdziły, że CLA jest silnym środkiem przeciwnowotworowym. [...]
z pożywienia cukru się nie pozbędziesz, masz ochoptę owoce zjeść to zjedz, to samo burak, poza tym sporo go chyba codziennie nie jadasz by się tym zamartwiać Zależy co dla Ciebie znaczy sporo :) 500g albo powyżej tego buraka zajadam dziennie, czasami parę dni nie jadam wcale, ale skoro z naturalnego pożywienia nie ma co tego cukru tak unikać to [...]
[...] ft4 anty TPO ogólnie zrobić sobie prześwietlenie tej tarczycy zobaczyć w jakiej jest stanie żeby wszystko mieć po prostu czarno na białym dodatkowo sprawdzić tak samo poziom cukru może tak samo hemoglobina glikowaną czyli byś się dowiedział jak się cukier zachowywał w ciągu ostatnich trzech miesięcy. Dlaczego mówię o tym cukrze bo widzę tutaj że [...]
No jak ma już cukrzyce to sama berberyna tutaj nic nie pomoże :-) Ma cukrzycę insulinonizależną przy czym poziom cukru jest przekroczony niewiele. Otrzymała skierowanie z SOR po udarze (wykonano kompleksowe badania, szacunek dla nich) i diabetolog wprowadziła tylko dietę, żadnych leków gdyż te jak twierdzi, mogłyby zwiększyć ryzyko udaru a nadto [...]
[...] i na forum nie znalazłem Arta bezpośrednio o tym problemie postanowiłem wiec poszukac troche i zbudowac artykul dotyczący podstawowych informacji na temat zamiennikow cukru uzywanych w przemysle spożywczym a mianowicie: Poliole. Tak wiec na początek podstawowe info: poliole sa to alkohole wywadzace się z cukrow prostych (min. Sorbitol, [...]
[...] dietę składały się w 70 proc. minimalnie przetworzone rośliny oraz mięso i ryby. Produkty te mają niski indeks glikemiczny, co oznacza, że po ich zjedzeniu poziom cukru we krwi rośnie powoli. I to prawdopodobnie sprawia, że Ache i Kitawańczycy nie mają trądziku. Dlaczego? Po kolei. Dieta bogata w produkty przetworzone, jak chipsy, [...]
[...] umożliwia sprawne przewodzenie impulsów nerwowych. Witamina D zapobiega i łagodzi stany zapalne skóry, reguluje wydzielanie insuliny, a tym samym wpływa na odpowiedni poziom cukru w organizmie. Korzystnie wpływa na słuch, gdyż decyduje o dobrym stanie kostek ucha wewnętrznego. Oddziałuje na komórki szpiku kostnego produkujące komórki obronne [...]
[...] Ale tym samym zawsze zadajemy Sobie pytanie. Po jakim wysiłku ? Jak wiemy węglowodany proste o wysokim indeksie glikemicznym ( bo takie są zalecane) powodują znaczny skok cukru we krwi. Konsekwencją tego procesu jest wydzielenie hormonu zwanego insuliną. Jej rola polega na uregulowaniu poziomu cukru i transportem składników odżywczych [...]