no i co z tego ze cukier ?? cukier jest wszedzie jak sie bede redukowal to bede pil 2w1 (jak ch.. ) haha tej ile wazy sama suwnica bez ciezaru ?? bo pierwszy raz robilem w zyciu i nawet nie wiem jakie bylo obciazenie laczne
[...] i w wartościach? A swoją drogą - jak na razie nie biorę oliwy, ani omegi. I w sumie nie czuję różnicy. Jak to wygląda w praktyce? Jabłka to cukry proste. Cukier to również cukier prosty. Czy to to samo, jeśli chodzi o węglowodany proste? Zacząłem też dłużej spać. Równe 8h. Dbam o regeneracje. Ale tak na dobrą sprawę - masę będę robił gdzieś [...]
[...] w mniejszych porcjach, co 3 godziny mniej więcej - 5 posiłków to standard. W każdym powinno być białko pełnowartościowe. Wyłącz z diety proste węglowodany, takie jak cukier, dżemy i przetwory zawierające w składzie cukier, skup się na węglowodanach złożonych, zawierających błonnik - płatki owsiane, kasze, ryż brązowy, prawdziwy chleb [...]
[...] ryż preparowany, gajner, itp) po południu jak najwięcej białka (odżywka białkowa, serki typu wiejski, topiony, dorsz wędzony, dynia pestki, itp), przed treningiem ok 30 min cukier prosty typu glukoza, dextroza (glukoza lepsza) aby nasz organizm nie wypacał cukrów potrzebnych do transportu pokarmu tylko ten który wypijamy w postaci cukru prostego [...]
Nie. To czy cukier jest prosty czy złożony zależy od jego budowy. Np. sacharoza czyli cukier stołowy jest zbudowany z glukozy i fruktozy. Jest cukrem bardzo przetworzonym a jest cukrem złożonym (składa się z dwóch monosacharydów). IG produktu nie przemawia za tym czy jest on złożony czy prosty.
ryż to nie węgle proste, IG ma nie zbyt wysokie koło 60 cukier ma 65 , to może lepiej zasuwać cukier? Od siebie dodam jeszcze, że Izabelka ma tendencję do przeginania z ilością białka i czepiania się owoców. Np ananas: IG 59 - więc mniej więcej jak ryż brązowy (55), w 100gr węgli 8gr. Niech ktoś zje nawet 300gr... Ma tyle ww co w 30 (TRZYDZIESTU) [...]
po pierwsze "kolego" to trochę szacunku i kultury osobistej.Błądzić rzecz ludzka...a jak troch poczytasz to będziesz wiedział że glukoza i cukier należą do grupy cukrów prostych ale różnią się minimalnie budową chemiczną i przeważnie cukier to "przetworzona sacharoza" co sprawia że jej ig wynosi 70-75 a ig glukozy 100
coś dzisiaj stasznie nerwowy jesteś,to twoje słowa MUSCLEBODY: cukier (glukoza) ma IG 100 - jak nie wiesz to nie pisz, bo wprowadzasz nieświadomych ludzi w błąd cukier to nie glukoza...czytam i sprawdzam gdy ma wątpliwośći. jak stoję z formą: zamieściłam zdjęcia 2 strony wstecz. może nie wyglądam modelowo, ale robię postępy co śwaidczy o moim [...]
Dla Smaku jest Słodzik nie Cukier. kupilam ten produkt na składzie mam napisane Cukier gronowy oprócz tego są równiez słodziki chciałabym się dowiedziec ile cukru jest na 100g ? to dla mnie ważne. btw, przyznaje, orange - produkt bardzo smaczny dziękuje i pozdrawiam, Dominika Zmieniony przez - hera7 w dniu 2008-07-19 12:02:25
"Nierafinowany, a więc bogaty w cenne minerały, aromatyczny cukier, polecany zwłaszcza do kawy naturalnej i zbożowej. Uprawiana ekologicznie trzcina cukrowa jest ścinana ręcznie i wytłaczana w celu uzyskania przejrzystego soku. Ten, kilkakrotnie podgrzewany, zamienia się w gęsty syrop, który po schłodzeniu i zmieleniu otrzymuje postać cukru [...]
[...] glutamina dextroza glukoza maja podobny składnik ,chyba że mi się juz całkiem po***ało :) Glukoza (inaczej: glukopiranoza, glikoza, dekstroza (α-glukopiranoza), cukier gronowy, cukier skrobiowy, C6H12O6) - węglowodan - aldoheksoza, należący do cukrów prostych. Glukoza jest izomerem - ma identyczny wzór sumaryczny jak fruktoza, ale [...]
Woda,cukier,dw.wegla,ekstrakt slodu (0.2%),aromaty,kwas cytrynowy-regulator kwasowosci,cyklaminian sodu i sacharynian sodu-subs.slodzace,benzoesan sodu i sorbinian potasu-subst.konserwujace Ojoj,koncowki wczesniej nie doczytalam,ale jesli chodzi o cukier to chyba jest jego niewielkea ilosc (zeby nastapila fermentacja) skoro dali slodzik. Y,a [...]
[...] indeksem glikemicznym (w umiarkowany sposób zwiększają poziom cukru we krwi). Niezależnie od tego, jaki węglowodan przyjmujesz z pokarmem, twój organizm otrzymuje w efekcie cukier prosty. Tyle, ze w wypadku ww prostych jest to szybki zastrzyk energii, a ww zlozonych cukier do krwi uwalniany jest wolniej. Mowiac jeszcze prosciej, z posrod dwoch [...]