[...] to będę takie mieć ale za ok miesiąc, kompleksowo się przebadac. Nie jem raczej przetworzonych rzeczy, wiadomo zdarzy się jakiś lód przy tej pogodzie, czy w niedziele ciasto ale na codzień staram się unikać tego. Zmieniony przez - Grubaryba58 w dniu 2018-08-20 15:29:38 Nie "dales sie podpuscic" tylko uszanuj czyjas wieloletnia nauke i [...]
[...] Nie zadne pseudo cuda altmedu i zero wegli tylko wlasny jogurt i suplementacja l.reuteri. Niestety wiele kobiet uznaje serki wiejskie za gl zrodlo bialka a jakosciowo szczytem wartosci odzywczych, czy tez smaku, to nie jest. Poza sernikiem, to jest ciasto mocy! Przynajmniej u mnie :) Zmieniony przez - Tetiszeri w dniu 12/04/2019 14:20:47
[...] żeby drożdże miały co "jeść"). Mleko musi być ciepłe, mąki powinno być tyle, żeby zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Uwaga! Nie robiłam sama ale podobno ciasto bardzo szybko wyrasta. Zaczyn trzeba połączyć z mąką i olejem, wyrobić ciasto (do chwili gdy żeby odchodzi od ręki), pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. [...]
[...] oliwy z oliwek i palcami rozprowadzam ja po dnie i bokach foremki (wewnątrz ;)))). Jak foremka jest juz tlusta, wlewam do niej zawartosc plastikowego pojemnika - czyli ciasto, rozprowadzam rowniutko, posypuje jeszcze na gorze platkami i stawiam w cieplym miejscu (obok piekarnika), czekam az urosnie 2 krotnie. Wlaczam piekarnik na 200 stopni [...]
[...] na sztywno i dodać do ciasta. Dolewać wody do uzyskania klaru. Tutaj trzeba wykazać się finezją kucharską, której ja niestety nie mam, ale sobie jakoś radzę 8-) Po prostu ciasto musi uzyskać konsystencję leistą, ale nie za rzadką - wytłumaczą to wam wasze kobiety lub mamy %-) Chodzi o to, by ciasto dobrze rozprowadzało się po patelni, ale nie [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Robię to ciasto drugi raz. Przy pierwszym podejściu samo ciasto było lepsze, ale nadzienie kompletnie mi nie pasowało (jabłka z cynamonem). Teraz dałem jagody i byłoby ok, gdyby nie to, że ciasto smakuje bardziej chemicznie. Choć może to nie wina jagód, a całej buteleczki aromatu waniliowego, którego za pierwszym razem nie dawałem wcale :)) Tutaj [...]
[...] - 50 g odżywki białkowej - 1/2 łyżeczki sody - 50 g kefiru - 60 g płatków owsianych zmielonych na mąkę Przygotowanie: 1. Zblendować na gładko i zostawić na 5 minut żeby ciasto się napuszyło. Jak soda przereaguje z kefirem/maślanką, ciasto zacznie przypominać gąbkę, z pęcherzykami powietrza. 2. Patelnię spryskać lub przetrzeć lekko tłuszczem [...]
Zapomniałam mięso wczoraj kupić więc ukręciłam ciasto do pracy z tego co było w domu: Także u mnie dzisiaj: 1. ciasto 2. ciasto 3. ciasto \-) 4. chyba będzie ciecierzyca z warzywami (dużo ciecierzycy%-)) /SFD/Images/2015/12/4/c485472388d8443faf87be1c4043ed74.jpg
[...] przepis bazowany na przepisie z Kwaśniewskiego (ale zmodyfikowany przeze mnie), na pyszny chlebuś orzechowy, albo, po dodaniu fruktozy i owoców suszonych jako super ciasto. Tylko, czy to się nadaje? Piecze się rewelacyjnie: CHLEB 30 dkg orzechów włoskich (lub migdałów) 6 jajek łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2-3 łyżki oliwy [...]
Polecam ciasto owocowe, ktore niegdys robilam wedle montignackowi, a teraz nauczylam sie je robic z dobrych skladnikow. Oto one: -paczke mrożonych truskawek, 2 jablka i 1 gruszka (dobre rowniez z porzeczkami, sliwkami lub ze wsystkim po trochu) -trochę mąki sojowej lub razowej, -1 cale jajko, -4 białka kurze, -fruktoza -troszke maselka lub [...]
[...] treningu jednego i drugiego. Wczorajsza miska taka sobie.. prawie wszystko zachowane oprócz obiadu, byłam u siostry i poczęstowała mnie kawałkiem domowej pizzy, cienkie ciasto, bez tony sera, ciasto z mąki pszennej ale dużo warzyw było, bez boczku itd. potem ciasto, bez cukru było, taka pianka z bananem i galaretką. Jakoś przeżyłam.. ;) [...]
Wrzucam pomysł na ciasto zainspirowane czekoladą, w trochę zdrowszej i odchudzonej wersji :P z tego co sprawdziłam to czekolada ma około 1600kcal, moje ciasto ma 1400kcal i jednak jest sporo większe :-P Składniki na biszkopt: -2 jajka -łyżeczka proszku do pieczenia -mąka 30g (myślę, że można spokojnie dać pół na pół z odżywką czekoladową albo [...]
[...] drożdży białko z jednego jajka 4-5 łyżek otrębów żytnich i z owsa ok.150 g kefiru 0% lub jogurtu naturalnego 0% ewentualnie można dodać trochę wody żeby łatwiej było wyrobić ciasto (ja wyrabiam w Termomixie) można do smaku dodać soli ( ja nie dodaję bo się odzwyczaiłam od soli i mi smakuje) foremkę (podłużna jak do ciasta) wyłożyć folią [...]
[...] i tanio. Krewetki duże i mięsiste obrane nabite na kijek i pieczone na grillu lub głęboko smażone, tak samo kalmar. Mogły być także smażone w cieście lub w tempurze(też ciasto ale inne). Z rarytasów to skusiłam się na kraba, ostrygi, muszle św. Jakuba i pieczone insekty (świerszcze i ogromne pasikoniki). Owady smakowały jak wszystko co [...]
[...] 5-6 łyżek mąki kokosowej Pol puszki mleczka kokosowego Dowolny słodzik Jajka ubijamy mikserem,nastepnie dodajemy reszte skladnikow i dokladnie miksujemy,potem wstawiamy ciasto na 30 min do lodówki.Po 30 min wyjmujemy ciasto i formujemy bułeczki ,układamy je na papierze do pieczenia i pieczemy ok 30 min w temp 180 stc. B-34,7 T-133,3 W-24,3 [...]
[...] erytrytolu (cukru lub miodu) • 1 łyżeczka soli Przygotowanie: 1. Do miski wsypujemy wszystkie składniki sypkie i dokładnie mieszamy. Dodajemy składniki mokre i ucieramy ciasto mikserem do uzyskania jednolitej masy. Ciasto będzie dość rzadkie, o konsystencji śmietany. 2. Masę przelewamy do wysmarowanej masłem i oprószonej mąką keksówki. 3. [...]
[...] Batata myjemy, kroimy na pół i pieczemy do miękkości. Po ostygnięciu ściągamy skórę i rozdrabniamy widelcem. Do pure dodajemy mąki i zagniatamy. Niestety tu jest problem bo ciasto się klei i w czasie wałkowania trzeba podsypywać ciasto mąką (najlepiej od razu wałkować na papierze do pieczenia). Po rozwałkowaniu (w miarę cienko) nakłuwamy [...]
[...] - 150 ml ciepłej wody - 1/2 x łyżki cukru - 1/2 x łyżki soli - 2 x łyżki oliwy / oleju - niecała paczka drożdży instant (jakieś 5 g) Przygotowanie: Przepis jak na ciasto do pizzy. Wyrabiamy dokładnie, aż powstanie elastyczne i gładkie ciasto. Oprószamy mąką i odstawiamy na 40min w ciepłe miejsce. Po tym czasie odrywamy małe kuleczki [...]