Związki ze skórek cytrusów obniżają cholesterol lepiej niż leki Związki obecne w skórkach owoców cytrusowych, takich jak mandarynki i pomarańcze, mogą obniżać poziom "złego" cholesterolu skuteczniej, niż stosowane obecnie leki - zaobserwowali naukowcy z Kanady i USA. Jak podkreślają autorzy, pigułki zawierające te związki nie powinny [...]
Ja mam 93 LDL i 60 HDL. Jajek wcinam całych po 5 dziennie. Ludzie generalnie mają tendencję do zrzucania winy za wysoki cholesterol na jeden składnik diety. A to jest nieprawda. A tak w temacie wypowiada się Charles Poliquin: Jednakże unikanie tłuszczów nasyconych jest podstawą „oficjalnych” zaleceń dietetycznych od lat, [...]
[...] profesorowie itp. Polecam obejrzeć: https://www.youtube.com/watch?v=pE2tpAOLhck Tu nie ma mowy o mistyfikacji, nawiedzonych sekciarzach itp. A jak mało to poszukaj: "cholesterolowe oszustwo" i podobnych. Zajrzyj na tlustezycie.pl (ostatnio każdemu polecam) :-) Korelacja: podniesiony poziom cholesterolu - choroby serca istnieje, ale jedno [...]
[...] sercowego. Palenie przyspiesza rozwój miażdżycy w tętnicach wieńcowych, które dostarczają tlen i pożywienie komórkom mięśnia sercowego. W ścianie tętnicy gromadzi się cholesterol, a sama tętnica się zwęża. Choroba postępuje najpierw powoli i podstępnie. Palacz mówi sobie, że jest młody i ma zdrowe serce - nie wie, że to nieprawda. W końcu [...]
[...] choroby serca w rodzinie. U mężczyzn wskazuje się jako granicę 55 lat, jako wiek po którym nasilać może się ryzyko chorób związanych z sercem. Podstawowe badania to: EKG, cholesterol - głównie ten zły cholesterol LDL i ten dobry HDL, ponadto poziom cukru, ciśnienie. Jeżeli te wyniki są w normie to można przyjąć, że jest dobrze, a tzw. ból [...]
Siema tigre ja ci odpowiem w miare mozlwie oki.A wiec tak jajek nie mozna jesc zbyt duzo poniewaz maja zbyt duzo cholesterolu a co za tym idzie wieksze ryzyko powstawanie chorob miedzy innymi choroby serca miazdzyca itd: kuturysci owszem jedza duzo jajek ale oni czesto jedza same bialka bo jak by mieli jesc cale jaja z zotkami to ciezko by z nimi [...]
[...] TYBETAŃSKI) Grzybek ten posiada następujące właściwości lecznicze: 1. Reguluje przemianę materii. 2. Leczy choroby serca i naczyń wieńcowych, zawały, rozkłada cholesterol w naczyniach tętniczych. 3. Leczy choroby wątroby, trzustki i śledziony. 4. Leczy choroby nerek i przewodu moczowego. 5. Leczy choroby dróg żółciowych, [...]
[...] choroby serca w rodzinie. U mężczyzn wskazuje się jako granicę 55 lat, jako wiek po którym nasilać może się ryzyko chorób związanych z sercem. Podstawowe badania to: EKG, cholesterol - głównie ten zły cholesterol LDL i ten dobry HDL, ponadto poziom cukru, ciśnienie. Jeżeli te wyniki są w normie to można przyjąć, że jest dobrze, a tzw. ból [...]
[...] pojawiły pierwsze osady rolnicze. Ludzie zaczęli uprawiać ziemię i odżywiać się zbożami, warzywami, owocami. Jedli mniej mięsa. Dieta Uboga w nasycone kwasy tłuszczowe i cholesterol. Unikaj czerwonego mięsa, baraniny, dziczyzny, serów, pszenicy, fasoli, orzechów. Ograniczaj spożycie produktów mlecznych. Natomiast nie żałuj sobie owoców morza, [...]
[...] pojawiły pierwsze osady rolnicze. Ludzie zaczęli uprawiać ziemię i odżywiać się zbożami, warzywami, owocami. Jedli mniej mięsa. Dieta Uboga w nasycone kwasy tłuszczowe i cholesterol. Unikaj czerwonego mięsa, baraniny, dziczyzny, serów, pszenicy, fasoli, orzechów. Ograniczaj spożycie produktów mlecznych. Natomiast nie żałuj sobie owoców morza, [...]
[...] się nie stanie jedz jaja http://www.sfd.pl/JAJO-t429538.html bomba witamin i minerałów, najbardziej anaboliczny pokarm u osób zdrowych nie mają znaczącego wpływu na cholesterol co więcej, cholesterol też jest potrzebny i zauważ, że najwięcej problemów z nim mają ludzie którzy wcale nie jedzą tak dużo tłuszczy, jeżeli nie dostarczych go z [...]
[...] zakwaszenie śliny. 38. Zmniejsza wrażliwość insulinową. 39. Prowadzi do zmniejszenia tolerancji glukozy. 40. Może zmniejszyć poziom hormonu wzrostu. 41. Może podwyższyć cholesterol. 42. Może zwiększyć ciśnienie krwi. 43. Powoduje senność i zmniejszoną aktywność u dzieci. 44. Może wywoływać migreny. 45. Zaburza absorpcję białka. 46. [...]
[...] breast, colon and skin cancer. Isoflavones have been shown to prevent bone loss and decrease osteoporotic effects. Many studies have demonstrated that soy protein lowers cholesterol by as much as 35%. In addition to these recent studies, Chinese medical writings show soybeans effective against conditions still to be tested in modern labs: [...]
[...] pojawiły pierwsze osady rolnicze. Ludzie zaczęli uprawiać ziemię i odżywiać się zbożami, warzywami, owocami. Jedli mniej mięsa. Dieta Uboga w nasycone kwasy tłuszczowe i cholesterol. Unikaj czerwonego mięsa, baraniny, dziczyzny, serów, pszenicy, fasoli, orzechów. Ograniczaj spożycie produktów mlecznych. Natomiast nie żałuj sobie owoców morza, [...]
Okazało się, że zawarty w jajach cholesterol nie stanowi większego zagrożenia chorobami układu krążenia i nie przyczynia się do arteriosklerozy u osób z normalną funkcją metaboliczną. Wysoka zawartość cholesterolu w żółtku ulegała zmniejszaniu poprzez pracę hodowlaną, w wyniku której udało się ją obniżyć z 270 mg (w latach 70.) do 210 mg w jednym [...]
Postanowiłem tutaj wrzucić swoje pytanie, trochę nie na temat, ale często wpadają tu eksperci, no i może lepiej jak zupełnie zieloni tego nie będą czytali(mogli by wyciągnąć jakieś niewłaściwe wnioski, przed czym przestregam) Od dawna mnie to męczy. Już o tym wcześniej wspominałem, ale bez konkretnej odpowiedzi (może dlatego, że nie [...]
Obawa przed spożywaniem więcej niż trzech jaj na tydzień z uwagi na obecność w nich cholesterolu jest w naszym społeczeństwie mocno rozpowszechniona. Opinie wielu specjalistów od medycyny i żywienia często są jednostronne, a czasem wręcz tendencyjne. Przeciwnicy konsumpcji jaj, w oparciu o przestarzałą informację i nie w pełni aktualną już dzisiaj [...]
Obawa przed spożywaniem więcej niż trzech jaj na tydzień z uwagi na obecność w nich cholesterolu jest w naszym społeczeństwie mocno rozpowszechniona. Opinie wielu specjalistów od medycyny i żywienia często są jednostronne, a czasem wręcz tendencyjne. Przeciwnicy konsumpcji jaj, w oparciu o przestarzałą informację i nie w pełni aktualną już dzisiaj [...]
[...] o jajkach w necie całkiem ciekawy:) >>>>>>>>>>> Obawa przed spożywaniem więcej niż trzech jaj na tydzień(!!) z uwagi na obecność w nich cholesterolu jest w naszym społeczeństwie mocno rozpowszechniona. Opinie wielu specjalistów od medycyny i żywienia często są jednostronne, a czasem wręcz tendencyjne. [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] ? " - widzisz tu gdzieś pytanie o tłuszcze nienasycone? A ty zacząłeś pieprzyć o jakichś magicznych zdolnościach tłuszczy nasyconych, które to podobno od razu powodują raka, cholesterol skacze pod sufit i choroby serca i "to są fakty a nie mity". Więc teraz nie pieprz, że wybiegam poza temat, bo to ty zaczynasz się w bezsensowny sposób wykręcać [...]