[...] luzie i probuje byc spokojny z tym moim tradzikiem... I wiem ze Ci sie wydawalo ze ja mam 2 pryszcze i jestem piepszonym narcyzem... Teraz postaram sie jesc te witaminy i błonnik i isc do dermatolog po antybiotyki o ile mi to przepisze...... Zoabcze co to da... modle sie byle by gorzej juz nie bylo bo to tego co jest teraz to juz sie [...]
[...] niewielkich posiłków w miarę możliwości o stałych porach i w równych odstępach czasu. Weliminuj z diety produkty wysoko przetworzone, słodycze. Spożywaj produkty bogate w błonnik (razowe pieczywo, brązowy ryż, kasze, warzywa, owoce), bialko (chude przetwory mleczne, mięsko/ryby, jajka). Każdy posiłek uzupełniaj porcją warzyw lub/i owoców. [...]
[...] stymulują produkcję glutanionu wspomagającego system detoksyfikujący organizm. Błonnik Błonnik jest największym obrońcą przed rakiem jelita grubego. Nierozpuszczalny błonnik, np. w otrębach pszenicy, chroni Cię na kilka sposobów: rozcieńcza zawartość jelita grubego, zmniejszając szkodliwość związków kancerogennych. Zmniejsza stężenie [...]
[...] typ) czyli(TEF) (1794+1000+450)*107%=3471 - dobrze? chciałbym wiedzieć czy dobrze policzyłem żeby zacząć układać dietę dzięki i jeszcze pytania: czy jest możliwe np. żeby błonnik(z otrębów) powodował u mnie zaparcia? w poniedziałek wypiłem dużo wody, i zjadłem ok 2700 kcal i w jeden dzień przybrałem 0,7 kg, ? jeśli trening kończe np. o 21 to [...]
[...] jest prawie identyczny jak w zwykłej. Wyjątek stanowią otręby, które to ze zwykłej mąki (np tortowej) są usuwane w całości a w razowej pozostawiane w różnej ilości. W tym przypadku traktowane jako błonnik, który obniża poziom IG w spożywanym pokarmie (przygotowanym z tej mąki). Żadna rewelacja, tym bardziej jak spróbujesz. Pozdrawiam serdecznie
:) zawartość ziaren słonecznika to ok 3-5% dochodzi do tego błonnik.. jak myślisz w jakim stopniu mogą ograniczyć wchłanianie węglowodanów.. :P ach i jeszcze jedno.. jeżeli walory smakowe nie są ważne zastanów sie ile osób lubi suche wafle ryżowa.. nie wspomną już o możliwości przyjęcia w takim razie np. dekstrozy jeżeli idziemy na całość..
[...] dobrze policzyłem. Przeprasam za tamto ale również musiałem być rozproszony. Teraz chyba nam wszystko wyszło w miarę dobrze. Wydaje mi się, że muszę dorzucić tu jeszcze błonnik - najlepiej z owoców i warzyw. No i jeszcze trochę białka, może zjem jakieś mięso po treningu? Co o tym sądzisz? białko: 136 <----(powinno być 154) tłuszcze: [...]
Nie bardzo przekonuje mnie ta dieta, a posilkow tak jak zauwazyl Chwilowy powinno byc co najmniej 6-7. I faktycznie bialko przed treningiem-brak. Co najmniej w posilkach przed i po treningowych powinienes unikac tluszczy i blonnika(przed blonnik moze byc ale raczej nie z warzyw). A ogolnie jezeli robisz to tego rodzaju dieta to powinienes wiecej [...]
czy moge brac blonnik przy tej diecie,kiedy i w jakich ilosciach Do 'normalnych' posiłków - błonnik owsiany; zacznij od 1 łyżki, bo efekt przeczyszczający nie jest zalecany
Chodzi tu o cały wachlarz minerałów, witamin i innych ciekawych rzeczy... typu błonnik. Musiesz mieć też czym się wypróżniać - chociażby po to aby nie spotkac na drodze raka jelita.. o przyjemności płynącej ze stawiania kloca już nie wsponę
[...] produktu spożywczego. Nasiona amarantusa oraz mąka (z pełnego przemiału, np. firmy Szarłat) charakteryzują się bardzo cennymi właściwościami(np zawierają dwukrotnie wiecej błonnika niz otreby pszenne!!!) tj.: * wysoki współczynnik strawności gotowanego ziarna (90%) * wysoka zawartość białka (13-21%, czyli najwyższa spośród wszystkich [...]
moim zdaniem tak. Warzywa w zasadzie nie są ani źródłem energii ani budulca, ale witamin, minerałów i błonnika. Witamin i minerałów wystarczy jak dostarczysz odpowiednią ilość na dobę, więc możesz to zrobić w ciągu dnia. Błonnik przyda się przy większych posiłkach aby wspomagać pracę jelit. W nocy nie potrzebujesz tego wszystkigom, więc po co [...]
blad co do spozywania owocow bo to zrodla fruktozy, w zakwaszaniu chodzi glownie o cukry, glownie proste spozywajac blonnik (chociazby otreby czy inne tego typu produkty an sniadanie) + duzo wody + unikanie cukrow prostych zakwaszenie praktycznie nie grozi Zmieniony przez - FU w dniu 2007-03-13 16:10:56
A to dlatego, że często nie rozpisują ludzie warzyw, a jedynie ograniczają się do wzmianki na końcu, że jem dużo warzyw. Jem po prostu jak nawjwięcej- do każdego możliwego posiłku... Inna sprawa,że niektórzy (jestem pewien) jedzą mało warzyw i skutek nie jedzenia, jak słusznie zauważyłeś jest oczywiście negatywny... FU: Błonnik też się jeszcze [...]
[...] sklad od nich>. Szkoda, ze tak malo tluszczu, ale nie dziwi mnie to, bo struktura nie bylaby sproszkowana. co do ceny 8-10zł;] pewnie biniu pewnie to bedzie błonnik rozpuszczalny w wodzie, wiec osadu nie bedzie no i kolejny plus bo dawka 10g< 2 saszetki dziennie> prebiotykow pozytywnie wpłynie na uklad pokarmowy. pytanie do [...]
[...] wieku otręby traktowano jako uboczy produkt przemiału ziarna i wykorzystywano głównie jako paszę dla zwierząt. Są one zewnętrzną osłonką ziarna, która jest bardzo bogata w błonnik, witaminy i składniki mineralne. W sklepach, oprócz najbardziej popularnych otrąb pszennych, możemy kupić również otręby owsiane i ryżowe. Otręby pszenne zawierają aż [...]
[...] jego wchłanianie jak np: nadmierna ilość kwasu szczawiowego oraz kwasu fitynowego w racji pokarmowej. Trudniej wchłaniany jest też wapń z warzyw, gdzie utrudnia ten proces błonnik, także tłuszcze upośledzają wchłanianie wapnia, ponieważ może on tworzyć z kasami tłuszczowymi trudno rozpuszczalne mydła. Do ujemnego bilansu wapniowego może [...]
[...] (inulina, olej lniany, MCT). Ma on mieszanine białek wolno jak i szybko wchłanialnych, węglowodany złożone (a nie maltodekstryny jak w innych gainer-ach), zdrowe tłuszcze, błonnik. Tak, więc zawiera on wszystkie makroelemnty nam potrzebne przy stosunkowo małej ilości cukrów. Posiada on w swoim składzie również całkiem spore ilości minerałow. [...]