Przeczytalem to wszystko i sprobuje sie do tego teraz ustosunkowac w punktach :D ad.1 To, ze cholesterol zjadany ma nikly wplyw na ten ktory mamy w krwi juz gdzies czytalem, niemniej teraz zostalem upewniony do tego bo wczesniej troche do tego sceptycznie podchodzilem przez ta cala propagande (zdrowego) odzywiania :) I jeszcze tak z ciekawosci [...]
[...] ilości drożdży i różnych jarzyn. Utrata odporności na zmęczenie wiązać się może z brakiem w garnku fasoli i grochu bo w nich jest masa magnezu, kobaltu, żelaza, fosforu, błonnika, białka roślinnego, żółtego fosforu przeciw stanom reumatycznym, kamicy nerkowej i wątrobowej. Zastanawiamy się, że sto lat temu nikt nie znał choroby, którą teraz [...]
[...] odżywczych w diecie profilaktycznej & Dieta dr Budwig bazuje na dostarczeniu organizmowi pokarmów bogatych m. in. w tłuszcze Omega-3, węglowodany złożone, błonnik i antyoksydanty. Należy spożywać: Owoce - świeże, w ilości 3 do 4 średniej wielkości porcji dziennie. Owoców nie należy mieszać. Soki owocowe -świeże, przynajmniej [...]
[...] organizmu. Dlaczego tak się dzieje? Sekret tkwi w składnikach odżywczych zawartych w pożywieniu. PRAWIDŁOWE POŁĄCZENIA Makaron + warzywa Warzywa mają witaminy, minerały i błonnik, zaś makaron - węglowodany. Jeśli dodasz trochę oliwy z oliwek i posypiesz je parmezanem, zawierającym białko, otrzymasz kompletny posiłek. Owoce + sok z cytryny [...]
[...] wydzielać ogromne ilości insuliny. Po pewnym czasie dochodzi do swoistego stanu przemęczenia wewnętrznego organizmu, który stara się na wszelkie sposoby rozłożyć spożyty błonnik. Czasem człowiek popada w stan letargu. Do dlatego postrzegamy wegetarian jako ludzi cichych i spokojnych. Oczywiście jakaś część z nich to ludzie cisi i spokojni, [...]
[...] wolno działające węglowodany, takie jak kartofle, płatki owsiane i brązowy ryż. Węglowodany o szybkim działaniu szybko dostają się do krwi i towarzyszą im witaminy oraz błonnik. Najlepiej jeść urozmaiconą dietę, zawierającą owoce, cukier i oczyszczone węglowodany, takie jak płatki śniadaniowe, ciastka ryżowe, dżemy i miód. Chris Aceto, Flex [...]
[...] i te które nie zostały jeszcze w pełni zidentyfikowane. Żadnych niezdrowych produktów Unikaj spożywania posiłków w pośpiechu, dań gotowych, mrożonek, ciastek i słodyczy (nie tankuj paliwa złej jakości jeśli jeździsz Maserati) Błonnik Dziennie należy spożywać pewną ilość błonnika dla zapewnienia prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego.
CARB Bx - NAJBARDZIEJ ZAAWANSOWANY CARBO MATRIX CARB BX-BADŻ PIERWSZY!! Węglowodany o zróżnicowanym indeksie glikemicznym są podstawowymi mieszankami odżywczymi, stosowanymi w sporcie, w celu uzupełnienia energii podczas wysiłku oraz nadkompensacji glikogenu w okresie powysiłkowym. Zróżnicowanie pod względem indeksu glikemicznego sprawia, że tego [...]
[...] stopniowo, wiec mysle ze podczas przyjmowania go z kreta po treningu spelni lepiej swoje zadanie niz glukoza co do celow zdrowotnych to nie jestem lekarzem ale artykol S. Ambroziaka mowi sam za siebie, aczkolwiek sadze ze dawki 40g nie sa moze az tak szkodliwe ale wg. mnie carbo jest lepsze (poza tym ma witaminy, błonnik i jeszcze troszke) pozdro
[...] (ryby, mleko i jajka, tłuszczów (najlepiej oleje z ryb zimnych wód, np, tuńczyk, i oliwę z oliwek). *Przyjmuj dodatkowe składniki odżywcze, jak pylek pszczeli, żeń-szeń, błonnik, witaminy, minerały itp. *Uprawiaj ćwiczenia fizyczne: spaceruj przynajmniej 30 minut dziennie lub gimnastykuj się. *Co najmniej raz w tygodniu rób przerwy w pracy, [...]
W ostatnim shape jest artykol na temat sałat. O lodowej jest napisane, ze zawiera "mało cennych składnikow". Sa rowniez podane BTW, blonnik, witA&C, kwas foliowy, fe, k, mg i ca ale to chyba dla normalnej salaty (maslowej, dobre zrodla zelaza ). Nie wiem jak bardzo sie mozna na tym opierac, ale jesli chcesz to podam. Pozdr. edit: i [...]
[...] każdego dnia powinny znaleźć się: - produkty zbożowe, które są dobrym źródłem węglowodanów złożonych, białka roślinnego a także witamin z grupy B, magnezu, żelaza, cynku, błonnika pokarmowego - warzywa i owoce, których ok. 60 dag dziennie zapewnia organizmowi wystarczającą ilość witaminy C i beta-karotenu. Dostarczają one również kwasu [...]
[...] się mąkę z pełnego przemiału tzn. zawierającą wszystkie składniki ziarna. Dzięki temu pieczywo jest bogate w witaminy, składniki mineralne, białko i przede wszystkim błonnik. Taki skład pieczywa wpływa korzystnie na obniżenie zawartości cholesterolu we krwi, poprawia przemianę materii, ułatwia utrzymanie należytej masy ciała, zapobiega [...]
[...] stężenie glukozy we krwi. Są to węglowodany zawarte np. w warzywach, produktach z mąki razowej czy w grubych kaszach. Produkty te charakteryzują się znaczną zawartością błonnika, który w istotny sposób zwalnia proces trawienia i wchłaniania innych węglowodanów z przewodu pokarmowego. Zarówno węglowodany "maszerujące", jak i [...]
[...] pszenicy twardej Durum z drobno mielonymi otrębami wzbogacony witaminami i solami mineralnymi<zaciekawił mnie ten makaron więc kupiłem-smak-jak makaron zwykły->na "sucho"dało się wszamać ->ten po prawej to makaron pełnoziarnisty"bogaty w błonnik i makroelementy" też całkiem smaczny<kosztował 4 zeta z groszami zdr.