Witam szanownych forumowiczów. Za oknem bardzo fajna pogoda, dziewczyny ochoczo prezentują swoje wdzięki, to i pora na nas facetów, i na mnie. Ale żeby to zrobić to trzeba trochę schudnąć z fatu. Wiek: 21 LAT WZROST: 178 WAGA: 85 Dieta: 1 Posiłek Placek K** 2 Posiłek 70 g pieczywa żytniego pełnoziarnistego 150 g piersi z kurczaka 3 Posiłek 200 [...]
[...] kapusta pekińska, papryka, czasami ogórek konserwowy/kwaszony, a na ciepło np. brokuły, szpinak, kalafior, fasola szparagowa (czasami w formie kremu), sporadycznie buraki – jeżeli trafi się burak czy fasola - wliczam, pozostałe jem w różnych proporcjach - owoce w ilości max 2 w ciągu dnia (rano lub ok. południa jako przekąska), [...]
[...] smażyć na smalcu. Zakazane są: cukier, miód, ryż, chleb, kasza, warzywa i owoce o dużej zawartości węglowodanów (na przykład śliwki, gruszki, brzoskwinie, marchewka i buraki), groch, fasola, kluski i ciastka. Przykładowa kolacja, czyli 974 kcal: Dwie parówki, każdą okręcić plastrem wędzonego boczku (5 dag). Na patelni rozgrzać łyżkę [...]
[...] zawierają sporo makro- i mikroelementów, głównie wapnia, potasu i magnezu oraz żelaza i kobaltu (przyczyniają się do tworzenia czerwonych ciałek krwi). Swój intensywny kolor buraki zawdzięczają barwnikom, antocyjanom, którym przypisuje się działanie antyrakowe. Zarówno surowe buraki, jak i gotowane są dobrym źródłem kwasu foliowego. Mozna też [...]
O d ż y w i a n i e. ODżYWIANIE -------------------------------------------------------------------------------- Najbardziej niedocenianym elementem współdecydującym o nabieraniu masy jest prawidłowe odżywianie. Wielu początkujących kulturystów wybiera suplementy białkowe (tj. odżywki) zapominając o prawidłowym żywieniu. Należy [...]
Dolegliwości i schorzenia przy niedoborach w organiźmię, które możemy zapobiegać / zwalczać za pomocą Witamin i Minerałów. Jak wiadomo, z Witaminami i Minerałami (w postaci tabl. / kaps.) trzeba postępować ostrożnie, jak i z każdym Lekiem, czy Suplementem, który może doprowadzić do nadmiaru w organizmie, dzięki któremu mogą pojawić się [...]
Jarzyny Buraki czerwone Są pożywne, posilne, odświeżające, a jednak lekkostrawne. Zawie-rają potrzebny człowiekowi minerał - kobalt. Buraki są wskazane przy nerwicach, anemii i odwapnieniu organizmu. Ułatwiają wychodzenie z grypy i przeziębień. Powinny być używane (surowe i gotowane) wraz z innymi jarzynami w surówkach i sałatkach. Buraki nie są [...]
[...] dużo mają wapnia, sporo potasu, magnezu, sodu i innych. Są zasadotwórcze .Nadają się więc wspaniale na warzywo do kwasotwórczych potraw mącznych. Dobrze jest spożywać buraki w postaci barszczu kiszonego (uwaga bez octu). Cebula- bez przesady można powiedzieć, że ratuje zdrowie, a często i życie współczesnego człowieka. Ma mało witamin i [...]
[...] raka jelita grubego oraz kamieni nerkowych, wchodzi w skład wielu enzymów. Źródła: Sery żółte, sery białe, mleko, sardynki, rzeżucha, jaja, kapusta, mięso, ziemniaki, buraki, rośliny strączkowe, orzechy. Zapotrzebowanie: Wapń wyraża się w tabelach żywieniowych w miligramach . • wapń stanowi około 2% masy ciała dorosłego człowieka; 99% [...]