********** Badanie nr 13 ********** białko serwatkowe (WP) vs kazeina (CAS): Slow and fast dietary proteins differently modulate postprandial protein accretion The speed of absorption of dietary amino acids by the gut varies according to the type of ingested dietary protein. This could affect postprandial protein synthesis, breakdown, and [...]
********** Badanie nr 7 ********** Bialko serwatkowe vs BCAA vs EAA : Metabolic effects of amino acid mixtures and whey protein in healthy subjects: studies using glucose-equivalent drinks Background: Milk protein, in particular the whey fraction, has been shown to display insulinotrophic properties in healthy persons and persons with type 2 [...]
[...] w stosunku do ilości azotu strawionego i wchłoniętego. Przy najniższej wartości BV – równej „zero” – całe strawione i wchłonięte białko ulegnie rozkładowi w procesach katabolicznych i zostanie wydalone w postaci azotu w moczu. Przy najwyższej wartości BV – równej 1 – cała ilość [...]
[...] odczucia co do jakości suplementu Ocena ogólna – suma powyższych oraz inne drobne aspekty No to jedziemy! 1. SFD Mass Activator Bardzo przydana odżywka węglowodanowo-białkowa, którą możemy łatwo, wygodnie i smacznie podbić naszą kaloryczność w diecie. Smak: czekoladowy – rewelacja, bardzo mi smakuje i nigdy się chyba nie nudzi. Przypomina [...]
[...] białka sojowego uzyskał tą samą wartość 1 na międzynarodowej skali wartości biologicznej białek PDCAAS (protein digestibility-corrected amino acid score) co kazeina czy białko jaja. Jednakże istotną różnicę stanowi niski iloraz lizyny do argininy, co oznacza, że białko sojowe obfituje w argininę - aminokwas korzystnie wpływający m.in. na [...]
Nie zgadzam się co do brania białka szybkowchłanialnego rano. Po pierwsze dlatego, że szybka kinetyka powoduje, że aminokwasy trafiają do krwioobiegu bardzo szybko, ale i jednocześnie dużej ilości przez co organizm odczytuje to jako ich nadmiar i część przerabia na węglowodany. Po drugie potęguje to fakt, że organizm jest wygłodzony po nocy i [...]
[...] ewentualnie półtwardych, ale dla miękkich (camembert, brie itd.) już trudno powiedzieć... Białko serwatkowe ma większą zdolność do pobudzania wydzielania insuliny niż białko kazeinowe. Ważne jest w jaki tempie pewne aminokwasy zostaną uwolnione do krwioobiegu, obecność bioaktywnych peptydów i wpływ na wydzielanie insulinotropowych hormonów [...]
[...] tylko dostarcza węglowodanów w celu uzupełnienia glikogenu, lecz także aminokwasów wykorzystywanych do naprawy mięśni szkieletowych i syntezy nowej tkanki mięśniowej. Model białkowo/węglowodanowo/kreatynowy jest znacznie lepszym mechanizmem budowy w kulturystyce, gdyż nie tylko dostarcza budulca w postaci aminokwasów, ale również zapewnia [...]
[...] mięśniowej. Jestem przekonany ze Państwo nie doceniali soi, dlatego najwyższy czas poznać prawdę o soi! Perfekcyjne właściwości soja jest białkiem roślinnym, reguła mówi ze białko roślinę nie jest pełno wartościowe, nie posiada wszystkich aminokwasów niezbędnych do budowy mięśni i innych procesów w organizmie. Lecz soja nie jest zwyczajnym [...]
[...] produktu, jak to jest w przypadku smażenia na tłuszczu, gdyż produkt smażony nasiąka nim. 8. Białko jaja kurzego BV 88 Białko ryb BV 83 Kurczak (pierś) BV 79 kazeina-białko z mleka - 77 9. Białko serwatkowe pochodzi z nazwy produktu, z którego powstaje. Czyli z serwatki – ubocznego odpad produkcji serów. 10. Oliwa z oliwek jest [...]
[...] testu bardzo dobra, produkt spełnił swoją rolę bo właśnie tego oczekiwałem. http://www.atleta.pl/sfd/isolat_pur2000g.jpg ISOLAT PUR to najwyższej jakości wysokobiałkowa odżywka, w której jedynym źródłem białka jest izolat białka serwatki. Isolat Pur został opracowany z wykorzystaniem najnowszych ustaleń żywieniowych specjalnie [...]
[...] po treningu i wówczas jej uzupełnianie jest najistotniejsze. http://atleta.pl/sklep/product_info.php?products_id=3146 ISOLAT PUR to najwyższej jakości wysokobiałkowa odżywka, w której jedynym źródłem białka jest izolat białka serwatki. Isolat Pur został opracowany z wykorzystaniem najnowszych ustaleń [...]
Odżywki białkowe dla sportowców są komponowane i produkowane z myślą o profesjonalnej suplementacji. Pierwszym rodzajem białka o najsłabszej jakości jest: SERWATKA - to odżywki sprzedawane w przemysłowych workach lub nawet w opakowaniach zastępczych, opatrzonych etykietą zakładu mleczarskiego. Ich podstawowa zaleta to bardzo niska cena - bo ich [...]
[...] mięśniowej. Jestem przekonany ze Państwo nie doceniali soi, dlatego najwyższy czas poznać prawdę o soi! Perfekcyjne właściwości soja jest białkiem roślinnym, reguła mówi ze białko roślinę nie jest pełno wartościowe, nie posiada wszystkich aminokwasów niezbędnych do budowy mięśni i innych procesów w organizmie. Lecz soja nie jest zwyczajnym [...]
[...] że spożywanie mięsa jest praktyką bardzo niezdrową. Jednak w związku z tym, że dieta czysto wegetariańska jest zbyt jałowa, do swojego menu włączają inne produkty bogate w białko: jaja, mleko, tofu, sery, które dostarczają im znacznie więcej białek. Istnieje jeszcze inna grupa ludzi. Co prawda nazywają się oni wegetarianinami, jednak jedzą oni [...]
[...] diety Testosteron wraz z insuliną, a także kilka innych substancji, wywierają na komórki mięśniowe nacisk, aby wchłaniały więcej aminokwasów, składników, z których powstaje białko. Warto pamiętać, że w mięśniach, pod wpływem treningu przez cały czas zachodzi proces budowania i rozkładania struktur mięśniowych. Celem kulturysty będzie działanie, [...]
[...] białek serwatkowych, co wyjątkowo potęguje aktywność antykataboliczną i anaboliczną preparatu. Zastosowanie: • dla osób o zwiększonym zapotrzebowaniu na energię białko, szczególnie dążących do szybkiego rozwoju masy, siły mięśniowej oraz jednoczesnej redukcji tłuszczu zapasowego, głównie sportowców wyczynowych i ćwiczących [...]
[...] białka sojowego uzyskał tą samą wartość 1 na międzynarodowej skali wartości biologicznej białek PDCAAS (protein digestibility-corrected amino acid score) co kazeina czy białko jaja. Jednakże istotną różnicę stanowi niski iloraz lizyny do argininy, co oznacza, że białko sojowe obfituje w argininę - aminokwas korzystnie wpływający m.in. na [...]
[...] mięśniowej. Jestem przekonany ze Państwo nie doceniali soi, dlatego najwyższy czas poznać prawdę o soi! Perfekcyjne właściwości soja jest białkiem roślinnym, reguła mówi ze białko roślinę nie jest pełno wartościowe, nie posiada wszystkich aminokwasów niezbędnych do budowy mięśni i innych procesów w organizmie. Lecz soja nie jest zwyczajnym [...]
[...] w ytrzymałościowo-siłowych, siłowych i szybkosciowo-siłowych oraz dla osób prowadzących aktywny tryb życia. Zapotrzebowanie organizmu dorosłego Człowieka na białko to 0,8 g/kg m.c. Dla osób starszych ilość ta wzrasta do 1-1,25 g/kg m.c. Nie doradza się spożywania białka na poziomie wyższym niż podwójna zalecana dawka, która dla [...]