[...] w 100%. Jednakże po dłuższym czasie Twój organizm wejdzie w stan katabolizmu i zacznie tracić cenne mięśnie. Jeśli chcesz schudnąć nie wolno Ci unikać regenerujących wysokobiałkowych i wysokowęglowodanowych posiłków 30 minut po treningu. W przeciwnym razie osiągniesz efekt przeciwny do zamierzonego celu. SUPLEMENTY [...]
[...] z serwatki w temperaturze 950 laktoza krystalizuje w postaci trudniej rozpuszczalnego anomeru a. Serwatka zawiera oprócz laktozy wiele innych substancji odżywczych, w tym białko i sole mineralne, wobec czego stosowana jest również jako wartościowa karma dla zwierząt. W żadnym wypadku nie powinna być odprowadzana bezpośrednio do ścieków ze [...]
[...] składowych koenzymu A, którego synteza jest uzależniona od podaży kwasu pantotenowego w diecie. Kwas pantotenowy jako składnik koenzymu A wpływa na przemiany tłuszczowo-białkowe obniżając znacznie poziom cholesterolu, a także wspomagając preces pigmentacji włosów zapobiega ich siwieniu. Bierze udział w syntezie hormonów sterydowych i innych [...]
[...] wyczuciem, co jest im potrzebne, pobierają tlen i pożywienie niezbędne dla zdrowia, wydalają zaś toksyny, z których część wraca znowu do włośniczek. Ale obumarłe komórki, białko krwi i inne trujące substancje muszą być usunięte przez system limfatyczny. A pracę tego systemu pobudza głębokie oddychanie. Zdrowie komórek naszego ciała zależy od [...]
[...] stąd wniosek, że lepiej spożywać 4 - 5 posiłków o mniejszej objętości, niż 3 o objętości większej. Z punktu widzenia kulturysty najważniejszym składnikiem odżywiania jest białko (proteina od greckiego słowa proteion). Stanowi ono główny materiał budulcowy mięśni i innych tkanek organizmu. Poza nim istotną rolę w procesach energetycznych [...]
[...] stąd wniosek, że lepiej spożywać 4 - 5 posiłków o mniejszej objętości, niż 3 o objętości większej. Z punktu widzenia kulturysty najważniejszym składnikiem odżywiania jest białko (proteina od greckiego słowa proteion). Stanowi ono główny materiał budulcowy mięśni i innych tkanek organizmu. Poza nim istotną rolę w procesach energetycznych [...]
[...] MC: 150 (więcej nawet nie próbowałem przez kłopoty z kręgosłupem, przepuklina jądra miażdżystego) - ostatnio (6 miesięcy) stosowana suplementacja : sporadycznie jedynie białko oraz carbo plus witaminy i minerały - [...]
[...] Drugie badania z kolei pokazuje, że takie same efekty jak spożywanie każdej porcji kreatyny z ogromnymi ilościami cukrów - można osiągnąć spożywając kombo węglowodany + białko!. Węglowodany - a w gruncie rzeczy insulina -> nasila gromadzenie kreatyny. Niestety w tym badaniu używano dużych ilości węglowodanów i kolejne badanie potwierdza,że: [...]
[...] nas mięso zostało napompowane wodą, jest napis "produkt wysoko wydajny", który też nie wszyscy producenci umieszczają na opakowaniach. Cała zaś gama dodatkowych preparatów białkowych, zmodyfikowanych soi, środków żelujących ukrywa się pod symbolami "E" z trzycyfrową liczbą. Okazuje się jednak, że inspektorzy Państwowej Inspekcji Handlowej po [...]
[...] a zwłaszcza układu krążenia wpływają na metabolizm chromu. Niedobór: Niedobór chromu występuje rzadko i pojawia się w niektórych rejonach oraz przy diecie ubogiej w białko zwierzęce. Przy deficycie występować mogą: - bóle głowy - drażliwość - nudności - nastroje depresyjne - niepokój - stany lękowe - zmęczenie - nietolerancja na glukozę [...]
[...] dostarczasz swemu organizmowi wszystkich składników pokarmowych, w odpowiednich proporcjach, wprowadzając go w anaboliczny stan. Dobre tłuszcze (głównie wielonienasycone), białko pochodzące z najlepszych źródeł, dostarczane w formie dostosowanej do pory jego spożywania - to nie wszystkie elementy Twojej dietetycznej układanki. Potrzebujesz [...]
[...] Teraz stosowanie tych norm to dobra wola producenta. Konsument powinien jednak wiedzieć, że kupuje wędlinę złożoną w połowie z szynki, a w połowie z roślinnych dodatków białkowych i wody. - Naprawdę tylko w połowie z szynki? - Fachowcy potrafią z kilograma mięsa uzyskać dwa kilo produktu. Nastrzykuje się je wodą, a potem dodaje substancje [...]
Ten artykuł moim zdaniem otwiera oczy na wszechobecny rynek suplementów białkowych i pomaga w odpowiednim jej doborze. Polecam osoba którzy chcą dopiero zaopatrzyć się właśnie w białko, i planują zacząć suplementacje produktu a nie wiedza która odzywkę wybrać. Lub tym osoba którzy nie są zadowoleni z białka które zakupili i uważają ze pieniądze [...]
Dlaczego odzywka białkowa nie jest równa odzywce białkowej? W dzisiejszych czasach, zgodnie z zasadami gospodarki wolnorynkowej, niemalże w każdej dziedzinie podaż zdecydowanie przewyższa popyt. Jest to jak najbardziej prawidłowe. Również na rynku produktów żywności produkowanej na potrzeby suplementacji w sporcie panuje tłok i [...]
Dlaczego odzywka białkowa nie jest równa odzywce białkowej? W dzisiejszych czasach, zgodnie z zasadami gospodarki wolnorynkowej, niemalże w każdej dziedzinie podaż zdecydowanie przewyższa popyt. Jest to jak najbardziej prawidłowe. Również na rynku produktów żywności produkowanej na potrzeby suplementacji w sporcie panuje tłok i [...]
[...] Najbardziej niedocenianym elementem współdecydującym o nabieraniu masy jest prawidłowe odżywianie. Wielu początkujących kulturystów wybiera suplementy białkowe (tj. odżywki) zapominając o prawidłowym żywieniu. Należy pamiętać, że nasz organizm do budowy masy potrzebuje wielu elementów, nie tylko treningu i białka. Aby [...]
Pewnie nieraz slyszłes o tym ze mleko jest beee. Spozycie mleka ogolnie jest bee - a co dopiero mowic o spozyciu po treningu. Mleko po treningu? Tak - wlasnie po treningu! Zachecam do przeczytanie kilku badan na temat mleka. Pomijajac aspekt laktozy - bo nie wszyscy maja problemy z trawieniem laktozy - jesli ktos ma 'to' - to definitywnie jest [...]