Kłąbik - za rzadko w jakim sensie? owsiankę/mleko jadłem często, bo dzień w dzień(tzn. mleko, owsiankę od 5/6 dni), czy w sensie za rzadko spożywanych posiłków? bo dopiero od niedawna zacząłem jeść 5/6 razy dziennie. Co do placków to czy są one dobre przy redukcji? I to na śniadanie? Robiłem je parę razy na obiad i nigdy nie wyszły mi 4 :D, za [...]
Witam wszystkich! :-) Może mnie jeszcze niektórzy z Was pamiętają. 1,5 miesiąca temu próbowałam nieudolnie zrzucić to i owo, poddając się przy tym na całej linii własnej psychice. I oczywiście się nie udało, na forum nie wchodziłam, bo uznałam, że bez sensu skoro i tak nic nie robię, by cokolwiek zmienić (a po co wkurzać czy też demotywować [...]
Mięso z piersi kurczaka jest bardzo delikatne i dość szybko podlega obróbce termicznej. Z racji tego, że jest bogate w białko i prawie w ogóle nie ma tłuszczu jest najczęściej wybieranym mięsem w diecie sportowców i osób odchudzających się. Niestety nie ma ono najlepszej opinii pod względem jakości i wartości odżywczych głównie za sprawą masowych [...]
Smażenie na tłuszczu powoduje że podnosi się kaloryczność jadanego produktu a takowy tłuszcz, również nie jest dobrej jakości ze względu na substancje powstające w tak wysokiej temperaturze.
ziemniaki są ok wbrew obiegowym opiniom, to smażenie ich na głębokim tłuszczu (frytki) lub podawanie z sosami czy niezbyt fajnymi dodatkami typu tradycyjny schabowy czy zasmażana kapusta czy okrasa powodują że szlag trafia to że są jednym z lepszych źródeł węglowodanów na redukcji ;-) wieczorem też nie ma problemu żeby jeść, liczy się bilans ;-) [...]
Bez wątpienia łatwo uzupełnisz białko w swojej diecie. Każdemu jednak mogą przytrafić się sytuacje w życiu, kiedy to nie mamy czasu, czy ochoty na pieczenie/smażenie mięsa, lub też ryb. W takiej sytuacji mając w domu Odżywkę białkową, głupotą będzie z niej nie skorzystać. Po to przecież się ją używa. Poza tym, wspominasz o najlepszym suplemencie [...]
Są worki, ale ja zawijam brokuły, marchewkę, kalafior, rybkę (przyprawioną) skraplam cytryną nieco do folii aluminiowej (tej srebrnej) ;-) i na parze gotuje. Smażenie nie jest złe, ważne to czego się używa do smażenia - oleju, patrlni, jak długo się smaży etc.
Powstaje zbyt dużo pytań osób początkujących typu ile białka, węglowodanów, jakie tłuszcze, gdzie znaleźć białko do diety. Po krótce napiszę dlaczego warto poczekać z dietą i jak się do niej odpowiednio przygotować. Ogółem dieta to nie jest jedzenie codziennie tych samych produktów siedem razy w tygodniu. Mózg "broni" się przed monotonią. Dietę [...]
Kolejny przepisik- NISKOWĘGLOWY OMLECIK- fitomleto ;) 4białka 30gram granulatu sojowego 20gram otrębów pszennych kilka kropel śmietankowego aromatu do ciast 30gram odżywki 100% Pure Whey (firmyIHS) 50ml kefiru natural. siemię lniane smażenie oczywiście na pamie- Oli Oli o smaku masła ;) Polecam jako ostatni posiłek SMACZNEGO CHRUPANIA! [...]
https://lh4.googleusercontent.com/-hcOKMtakkc4/Uk5vhL3NebI/AAAAAAAADUY/sUEluLdPtGc/s800/dzien30.png wtorek - 01.10 - DT https://lh6.googleusercontent.com/-CVN242yddgg/UiXLewKxbhI/AAAAAAAAC6o/-b57nUg_5e0/s608/dieta.png Czas postu: ~14h Czas uczty: ~10h Rano na czczo: WitaminaC 1000mg I Posiłek: Mięso ~200g chleb ryżowy Warzywa sos Przed [...]
Podbiłem tłuszcze. Rano tłuszcze z dwóch zółtek, 10g kakao oraz łyżki stołowej oliwy 7g Na drugi posiłek 2 zółtka oraz 10g orzechów włoskich + 7g oliwy Smażenie kurczaka 400g na dwie porcje na łyżce stołowej oliwy 7g czyli około 3.5g na posiłek x2. I dzięki takiemu zwykłemu podbiciu tłuszczy brzuch magicznie zejdzie? Już nie wiem co robić, może [...]
Zawsze też możesz używać do smażenia bezkaloryczny olej pam. Jednak umiejętne smażenie nie wpływa negatywnie na jakość posiłku, więc z głową jak najbardziej. http://potreningu.pl/articles/2146/ranking-najlepszych-tluszczow-do-smazenia Zmieniony przez - domer w dniu 2017-02-28 15:50:42
Kwercetyna - mały skarb ukryty w cebuli Ciekawe, że osiemdziesiąt siedem procent dorosłych Amerykanów twierdzi, że lubi cebulę. Ciekawe też jak to wygląda u nas w Polsce. Można to wszystko wyjaśnić tym, że jest bardzo atrakcyjnym smakowo dodatkiem do wielu potraw. To o tyle pozytywne zjawisko, że jest ona bogata w związki siarkowe zwane [...]
No tylko ze z wysoko kalorycznymi produktami można się szybko przeliczyć jak się na 100% nie liczy :P Jeśli gotujesz od podstaw, to po prostu MASZ KONTROLĘ nad wszystkim. Olej wlewasz na oko, wyobrażając sobie łyżki lub łyżeczki, masło tak samo... Cienko smarujesz kanapki, do smażenia bierzesz małą kosteczkę i nie częściej, niż raz dziennie... [...]
McMatek - świetnie wyglądają te naleśniki. Można prosić przepis :D? Naleśniki: - 250g mąki orkiszowej/żytniej (jak najwyższy typ) - 250ml mleka - 200-250ml wody (jak będzie lekko gazowana to będą pulchniejsze) - 4 jaja - Szczypta soli W sumie ilosc maki modyfikuje zawsze w zaleznosci na ile posilkow robie "ciasto", czyli patrze na zapotrzebowanie [...]
najlepsza to by była gotowana na parze bo nie traci wtedy tylu cennych kalorii co po innej obróbce cieplnej np: gotowanie, smażenie, pieczenie,najlepiej to ugotuj sobie ryż i pierś z kurczaka(odzielnie) i zjedz to, do ryżu można tez dodać przyprawę curry wtedy zmieni on kolor na żółto !!!!!!! pzdr
wziełam sie tak konkretnie za siebie w kwietniu..codziennie szłam na stadion i biegałam pod koniec kwietnia kondycja mi sie wyrobiła i biegałam ok 60 min...codziennie! kwiecien maj czerwiec (lipiec przerwa) i sierpien na czczo 40 min biegania.Do tego inan forma aktywnosci zawsze była..spacerki.kosz.no ogolnie duzo ruchu..we wrzesniu jeszcze [...]