1. po prostu zsumuj wszystkie skladniki ktore wykorzystales do zrobienia potrawy i luz. podczas obrobki (smazenie, gotowanie) artykuly minimalnie traca pewne wartosci ale to zbyt malo zeby sie tym przejmowac. wliczaj wszytko przed obrobka. 2. jesli ten majonez bylby wlasnej roboty to nie ma sprawy, jesli kupny to raczej staraj sie wyeliminowac ale [...]
Smazenie czy tez dluzsze gotowanie powoduje wzrost IG potrawy, co za tym idzie, zwieksza sie prawdopodobienstwo odkladania tkanki tluszczowej. Lepiej spozywac produkty minimalnie przetworzone. Ja griluje. Olila podczas podgrzania na pateli ulega utlenianiu ( marnuje sie ) lepiej smazyc na oleju kokosowym/slonecznikowym lub sloninie.
Cześć Darku! Tak sobie siedzę i myślę, jak zmienia się waga mięsa w trakcie obróbki (smażenie, gotowanie) wzrasta czy maleje? Chodzi głównie o cycki i schab? Dzięki. Pozdrawiam. ROPUCH
Do smażenia to najlepiej kupić patelnię teflonową i przygotowywać bez tłuszczu, a źródło tłuszczy uzupełnić, np. "wciągając" oliwę z oliwek z łyżki. Jednak jeśli chodzi o samo smażenie, to najlepszym wyborem wydaje się właśnie olej kokosowy. Zapraszam do lektury: http://potreningu.pl/diety/artykuly/2146/ranking-najlepszych-tluszczow-do-smazenia
blanco a probowales ten ryz gotowany z roznymi sosami? chociazby takie z paczki jest ich naprawde sporo i zanim ci sie przejedza minie sporo czasu do ryzu polecam sos bialy albo pieczeniowy bo jednak smazenie troche z potrawy zabija pomimo ze smazone rzeczy najlepiej smakuja pozdrawiam "no salvation, no forgiveness"
Ostatnio się nasze mamy przerzucają na oliwę z oliwek i inne zdrowe tłuszcze. Już raczej rzadko zdaża się smażenie na smalcu wieprzowym i dorzucanie wszędzie skwarków (mniam mniam), na chyba że tego wymaga potrawa.
E tam...Przy Twojej masie 50mg propa nawet nie poczujesz.A jest to jeden z najmniej łapiących retencję estrów testa,łącząc z winem,które pięknie "wysusza",nie powinieneś mieć problemów z estrogenami,choć jak zauważył Nord,z pewnością masz tendencje.Moim zdaniem optymalny cykl,sam podałeś w pierwszym poście.Wyrzuciłbym z niego tylko NPP,a [...]
muller - syf, z produktów mlecznych w grę wchodzą te naturalne gainer kiedy? najlepiej nigdy, całkowicie zbędny syf zastępuje posiłek? baton snikers + paczka czipsów też może Ci zastąpić posiłek.. ale jakość jedzenia ma znaczenia.. a jakość gainera pozostawia wiele do życzenia po treningu ew, choć dużo lepiej byłoby zjeść jakiś owoc + wpc biale [...]
To tak sparzanie jaj wrzątkiem to dobry pomysł gdyż gotowanie badz smażenie niszczy niektóre albuminy a skorupki jaj są dobre ponieważ mają dużo wapnia i fosforu w proporcjach podobnych do proporcjii kości są też fosforany przydatne dla niektórych tkanek Z tego co wie to skorupki b. mocno się sproszkowuje
Moze i lubisz sniadania na slodko, ale bez bialka je masz i tluszczu. Slodkie sniadania i mozesz sie pozniej bujac z insulina. W ogole Twoj posilek poranny i pozniej po poludniu to samo, jakies musli, rodzynki, zadne to bialko i tluszcze (poza 5g wiorkow. Tluszczy to masz w ogole skandalicznei malo. Zeby sprawdzic nietolerancje laktozy (naszego [...]
Tłuszczy w Twoim przypadku podbił bym nawet do 1,5g/kg. Jako źródło polecam orzechy włoskie/olej lniany i oliwę z oliwek extra virgin (na zimno tłoczona):) Bezpośrednio w gardło lej bez obróbki cieplnej typu smażenie na nich:)
Jedyna opcja zwiekszenia kalorycznosci i zawartosci skladnikow jest smazenie. Chodzi oczywiscie o tluszcz (olej, ktory wsiaka w jadlo) jako skladnik ;) Inna sprawa, ze wazac sam po obrobce, a nie wazac przed przerobka, nie masz zielonego pojecia ile znajduje sie w nim B/T/W, bo nie masz mozliwosci pomiaru % wody, ktora z produktu wyparowala. Jak [...]
To nie jest dieta na odchudzanie tylko "zdrowe jedzenie". Chociaż i w tym twoim jedzeniu są pewne niedociągnięcia (ser biały, szynka, białe pieczywo, smażenie na oliwie). Jedynym konkretnym żródłem białka w twojej diecie są jajka gdzie w zasadzie w tych 7 jajkach masz ok 50-60g białka. ważysz 93kg więc powinieneś go jeść conajmniej 3 razy [...]
smazenie nie jest najzdrowsze, nie chodzi tu o to, ze nie tyjesz. posilek potreningowy jest NAJWAŻNIEJSZYM posilkiem dnia. Spłycanie go do porcji proszku i banana, czy czegos tam innego jest niepoważne.
a ja dodam dla zdrowia : "Ale ja tłuszcz spożywam głównie w formie oleju rzepakowego na jakim smażę pierś z kurczaka" SMAZ NIE NA OLEJU - TYLKO NA TLUSZCZACH WYSYCONYCH. SMALEC CZY MASLO BEDA TUTAJ NAJLEPSZYM WYJSCIEM. SMAZENIE - SZCZEGOLNIE NA TAK ZLYM OLEJU JAK RZEPAKOWY - STWARZA RYZYKO POJAWINIA SIE TLUSZCZY TRANS - KTORE SA ZABOJCA [...]