jak mi miło, że jestem pionierka w gotowaniu wątróbki , niemniej jednak nie polecam, bo walory smakowe są marne, to był jednorazowy wyskok, po tym jak wcześniejsze smażenie zużyło mi 20g tłuszczu, next time wypróbuje duszoną - thx Agatha
miałem ci to pisać. dlatego napisałem, że masz mało kcal. na początku pisałem żebys obcinał bo nie wiedziałem ile masz:p a jak podałeś wagę i BTW to już wiem. No rób tak jak Hubert napisał. on wie co mówi. kcal w górę. w końcu metabolizm się rozkręci i będzie waga szła w dół. nawet nie wiem czy nie więcej niż 2500 będziesz potrzebował. edit: [...]
Lepszym rozwiązaniem było by gotowanie ryżu i pieczenie, gotowanie mięsa. Oliwa z oliwek nie nadaje się do smażenia ponieważ ma niską temp. dymienia. Jeśli bardzo chcesz smażyć kup spray do smażenia Oli-oli lub PAM chyba że masz patelnie do której potrawy nie przywierają. Pamiętaj, że w smażenie w temp. powyżej 180C jest niebezpieczne dla zdrowia. [...]
1. hm, opcji śniadania jest sporo, polecam placuszki z jajkiem i owsianymi. rozmemłanie jajek i płatków trwa minutę, smażenie na oliwie 3 minuty i jedzenie 4minuty = 8 minut. 2. Prażonych solonych orzeszków sie raczej niepoleca, bo tłuszcz pod wpływem temperatury ulega zmianom, dodatkowo (podobno) witaminki i minerały tracą się podczas obróbki. [...]
Dzięki dziewczyny za odpowiedź :) W takim razie zostaję z tym co rozpisałam i grzecznie biorę się za trening. Mam nadzieję, że trener mnie nie wyśmieje, będę chyba pierwszą dziewczyną, która pcha się do takich ćwiczeń. Wątroby nie znoszę od dziecka - jak można ją przygotować, żeby była w miarę smaczna i nadająca się do diety? Smażenie chyba [...]
Błędem jest mówienie, że robienie mięśni na sucho to tylko bez suplementów, jeśli większość z nich to po prostu makroskładniki te same co w żarciu. Oczywiste jest, że jeśli jesteś w stanie pożreć w ciągu dnia 5-7 dosyć obfitych posiłków z odpowiednimi dla swojej wagi i celu proporcjach i o odpowiednich porach, to suplementy odpuszczasz i już o [...]
Caro_layna soczewica, groch lub fasola zamiast chleba, bo mają i białko i węgle, dorsz, łosoś, śledzie, wołowina, makrela, sardynki jako źródło białka, bo mają naprawdę sporo i smażenie na tłuszczu (oliwa, smalec) plus majonez do sałatek i zaraz będziesz miała 1800 kalorii
1. czy duszenie/smazenie na teflonie czosnku "zabiera" jego prozdrowotne wlasciwosci? Czas obrobki 15-20 min. 2. Trening silowy wraz z rozgrzewka i rozciaganiem po trwa 90-100 minut. Po pije 2x porcje carbo + 4/3 porcji bialka. czy nie lepiej byloby wrzucic jedna z tych porcji carbo w trakcie treningu i popijac co jakis czas? jestem na [...]
Poprawka diety, bo luby zaskoczył mnie kolacją - zupa z mlekiem kokosowym i krewetkami - mniam! do tego dodaję trening z dziś, spięłam się dziś bardziej i trwał 45 minut, wiosłowania nie zrobiłam bo mi czasu zabrakło. 7 min rozgrzewki, 38 min treningu, 90 min power yoga Shrimp - tatar pierwsza klasa, chociaż z ligawy, mam jeszcze na jutro, mniam [...]
Moje dotychczasowe błędy: - kupowanie w smażalni gotowych ryb - smażenie na patelni częste - zbyt dużo jedzenia na jeden posiłek (np. 200g ryżu + jajecznica z 4 jaj + nasiona słonecznika + oliwa + warzywa); tym samym posiłek trwający 2 - 3h - jedzenie masła, jasnego pieczywa, słodzenie herbat itp. - posiłki spożywane w domu; w szkole głodówka - za [...]
Smazenie zabija w oliwie to, co najbardziej wartosciowe. Czyli po "wysmazeniu" kurczaka, pozostaje tylko przypalony olej. Polac-owszem, ale od razu z buteli, bez zbednego smazenia. A co do obróbki, polecam pieczenie i duszenie zamiast zbednego smazenia