Witam, Od ponad 5 tygodni jestem na redukcji. Przeczytałem wiele artykułów, śledziłem dzienniki dietetyczne innych użytkowników oraz czytałem posty. Na podstawie tego ułożyłem dietę zbilansowaną którą dałem do sprawdzenie oraz odpowiedni trening. Moje zapotrzebowanie wyliczyłem na 2750 kcal i od tego sukcesywnie odejmowałem schodząc do granicy [...]
wiec proponujesz zmiane do ABC, przysiady + inne cwiczenie na nogi ? Z dzialem dieta sie zaznajomiłem i w sumie pol roku temu obliczylem diete i poszczegolne zapotrzebowania. Teraz naprawde nie chcialbym sie bawic w odmierzanie jedzenia gdyz to zabija przyjemnosc jaka z niego plynie. Jednak staram sie zachowywac posilki na takie jakie mialem [...]
Czy bardzo szkodzi na redukcji smazenie kotletow na margarynie? ok. 10g margaryny ale wiekszosc zostaje na patelni po smazeniu a margaryna/maslo nie sa chyba najgorszymi zrodlami tluszczu...? kotlety to dobre mieso - piersi z kury lub drób, kotlety domowej roboty Zmieniony przez - magic_key w dniu 2011-10-15 09:51:03
a co myslicie , o smarzenie ,a parze :D ? w "parowarze" ? lepsze niz gotowane ? najzdrowsze jest smażenie na oleju lnianym bądź z orzechów włoskich. W ogóle się nie utleniają, nie produkują niczego rakotwórczego.
"Zapotrzebowanie kaloryczne - około 2600-2700 " "1745 kcal " Sam sobie odpowiedziałeś. Zobacz ile kalorii uciąłeś. Powinieneś mieć jakieś 2200 na redukcji. Za dużo obcięte i organizm szybko wyhamował redukcję. Smażenie bym ograniczył do 0. Zmieniony przez - Ludi_ w dniu 2011-10-29 16:31:39
Ja daje zawsze sosy. Zazwyczaj z przecieru pomidorowego +majeranek +oregano +chilli/pieprz. Ewentualnie robie sos ze śmietany +zioła małgorzaty. Musze chyba poprostu przestawic sie na troche n smażenie mięsa zamiast gotowania to wyjdzie na + dla smaku ale troche na - dla zdrowia, ale tyle co nic... Dzieki wszystkim za wsparcie obiecuje jeszcze [...]
Trudno Ci sobie wyobrazić porządny obiad bez poczciwego „schabowego”? A może jesteś smakoszem frytek, naleśników lub co gorsze – pączków? Jeśli tak to przygotuj się na złe wieści… Smażenie to rodzaj obróbki kulinarnej na którym w ostatnich czasach dietetycy i lekarze nie zostawiają suchej nitki, strasząc rozmaitymi schorzeniami do których może się [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Okej, dzięki za tak wiele szybkich odpowiedzi. Zaczniemy od początku, czyli śniadanie. Będę próbował powoli zastępować Chocapic owsianymi. Nie będzie to łatwe, ale spróbuję zrobić tak jak pisał Nugat, czyli będę mieszał aż się przyzwyczaję. Czyli jaki trening na FBW? Osoby z którymi ćwiczę, a zaczynaliśmy tak samo już ćwiczą poszczególne partie w [...]
Choć daleki jestem od straszenia ludzi aspartamem, to przyznać trzeba że są publikacje i badania wskazujące, że warto zachować umiar w wypadku stosowania tej substancji słodzącej. Choć aspartam jako związek nie zawiera niczego niezwykłego, wysoka jego konsumpcja może zaburzyć relację pomiędzy fenyloalaniną, tyrozyną i waliną i może to mieć zdaniem [...]
Dziękuję bardzo, postaram się nie zawieść. Co tam postaram się, nie zawiodę i już! :-)) Jeśli nie boisz się tłuszczu i będziesz go jadła to rozkład wg mnie jest ok Rallygunia- jakbym się bała to bym w lustro nie patrzyła :-PP Co do słonecznikowego to oczywiście wiem, że jest raczej be, ale kokosowego chwilowo jeszcze nie mam. A gdyby usmażyć na [...]
Ines witaj :-) Kurak be i nu, nu, nu jak to mawia Martucca - bo jest napasiony hormonami w procesie karmienia a nam - kobietom wystarczy własnego bajzlu hormonalnego, nie dostarczamy dodatkowych hormonów z zewnątrz jeżeli nie musimy. Kuraka zamieniamy na każde inne mięso. Co do oliwy z oliwek (chyba że oliwa z wytłoczyn z oliwek to coś innego?) [...]
jesli II sniadanie ma byc posilkiem smazonym, to odradzam smazenie na oliwie ;-) tez kiedys tak robilam, ale Marta powiedziala, ze oliwa pod wplywem wysokiem temp. wydziela toksyczne zwiazki i zamienilam oliwe na maslo klarowane albo smalec ;-) osobiscie wole maslo, bo nadaje lepszy smak potrawie, polecam ;-D
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
W Twoim wypadku należy zrobić dwie rzeczy: zwiększyć kaloryczność i poprawić jakość żywności. Sugeruję ograniczać smażenie produktów, polecam natomiast gotowanie na parze. Piszesz, że masz problemy z owocami - a jak jabłka i banany? Te powinny być dobrze tolerowane.
witam, mam takie pytania odnośnie smażenia piersi 1. na czym smażyć? przeczytałem kilka tematów z forum, raz ludzie piszą żeby smażyć na oliwie, innym razem na smalcu, jak w końcu jest najlepiej? 2. czy jeśli przygotowuje pierś w taki sposób, że kroje ją w plastry, ubijam i smaże, bez żadnej panierki, aż sie zarumieni i nie ma na niej tych [...]