Smażenie na oliwie z oliwek extra vergine nie jest wskazane. Do smażenia jest zwykła oliwa z oliwek, jeśli już o to chodzi. Najlepiej jest jednak smażyć na tłuszczu ze słoniny (stopić tyle, ile potrzeba), smalcu, łoju, etc. Można też smażyć bez niczego, ale to jednak gorzej smakuje. Lisuu- Stosunek nasyconych do jednonienasyconych powinien być [...]
ja gotuje normalnie z warzywami smażenie nie jest za zdrowe i nie polecam , ewentualnie od czasu do czasu , chyba że na teflonie bez tłuszczu albo z bezkalorycznym olejem PAM
nie jestem zadnym z owych Panow nie cierpie (przynajmniej nic o tym nie wiem) na podobna dolegliwosc ale ja z takim pytaniem czy LEKARZ zalecil jakas specjalna diete ?? bo z tego co widze na goraco to - ze strony - www.resmedica.pl - artykuł mgr. Magdaleny Makarewicz-Wujec dr. n. med. Małgorzaty Kozłowskiej-Wojciechowskiej z Instytutu Żywności i [...]
Do smażenia najlepsze są olej kokosowy, palmowy i smalec, bo są nasycone i nie mogą zmieniać się pod wpływem temperatury w różne świństwa. Dodatkowo umożliwiają smażenie w wysokich temperaturach, więc potrawy mniej nasiąkają tłuszczem. Do krótkotrwałego smażenia można używać oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego, ale tylko w niewysokich [...]
Góra-forte, pozwol ze sie z Toba nie zgodze. Oczywiscie zalezy o jakich konkretnie golabkach mowimy, ale... Golabki hmm...Nie barzdzo. dlaczego? -Smazenie /niekoniecznie -zeby byly dobre golabki przydal by sie jakis sosik /koncentrat pomidorowy doskonale sie tu spisuje -Kiespsiutkiej jakosci mieso.(mowa tu o mielonym) /mozna zmielic samemu (ja [...]
No dobra lap buziaka na zgode:* Ja tam mowie o standardowych golabkach...Ktore jafdalem zcesto u babiczki NO to w takim razie wtedy mieso wlasnej roboty, sos odpuscic albo jakis osik wlasnej roboty,smazenie na dowzwolonym tluszcu, i zjesc taki posilek np. w dni NT... Co mdo takich normlanych golabkow np. przgotownaych pzez moja babke Czy tez [...]
1.ryż i warzywa ok, tylko smażenie kiepsko. lepiej warzywa na parze lub poddusić, a ryża zostawić ugotowanego. 2.wędzenie nie bardzo, dużo sodu, mało/mniej wit. ale raz na jakiś czas, czemu nie. 3.ogórasy ok, tylko beze przesady. pozdro Zmieniony przez - PaTZZ w dniu 2007-07-11 15:36:57 Zmieniony przez - PaTZZ w dniu 2007-07-11 15:37:24
5 wskazówek na temat przygotowania posiłków: 1.Gotuj,piecz,grilluj nie dodając żadnych kalorii (smaż na teflonie lub np. na PAM’ie) 2.Węglowodany waż przed przygotowaniem,białka-po sporządzeniu potrawy. 3.Zdrowy tłuszcz wykorzystuj w nie zmienionej postaci (polewaj nim łyżką posiłek,nie smaż!) 4.Nie przesadzaj z czasem [...]
5 wskazówek na temat przygotowania posiłków: 1.Gotuj,piecz,grilluj nie dodając żadnych kalorii (smaż na teflonie lub np. na PAM’ie) 2.Węglowodany waż przed przygotowaniem,białka-po sporządzeniu potrawy. 3.Zdrowy tłuszcz wykorzystuj w nie zmienionej postaci (polewaj nim łyżką posiłek,nie smaż!) 4.Nie przesadzaj z czasem [...]
jednonienasycone nie >psuja <sie tak szybko jak nnkt. sa bardziej uniwesalne, nadaj sie zarowno do spozycia na zimno np w zalewie salatkowej jak i do szybkiego smazenia /duszenia/ w plytkim tluszczu. z tym ze mozna na nich wykonac tylko jedno krotkie smazenie. mc
piątek sobota niedziela Tak wygląda ułożona dieta i plan treningów. Proszę o opinie fachowców co o tym sądzą i czy mogą zacząć ją stosować. Proszę też o doradztwo w kwestii suplementacji monohydratem kreatyny. Interesuje mnie jeszcze w jaki sposób przyrządzacie mięso i ryby tzn, czy je gotujecie czy smażycie i na czym? czy smażenie nie zaburzy [...]
Dokladnie chodzi mi ze jakis tam numer jest oznaczeniem itd. Wpisze zaraz swoj z tego co mam w lodowce. Jesli chodzi o gotowanie i smazenie to wiem ze nie ma zagrozenia ale czasami rano nie chce sie pichcic wiec pilem surowe a teraz juz nie jest to taki loozik ;) Numer 3PL14371354
Dieta: Śniadanie - ok Szkoła - pojemnik z kurczakiem np odpada? Obiad - jak już chcesz ziemniaki to po treningu i też od święta. Warzywa w wszystkich nie około treningowych posiłkach po treningu - ok Kolacja - gdzie tłuszcze? przed snem - ok Ale - patrząc w bilans - mało białka i tłuszczy. Pierś gotuj, grilluj, ewentualnie to smażenie [...]
Margarynę wywal i daj masło. A co do oliwy. To w zależności od tego jaki masz stosunek tłuszczy do siebie. Przeczytaj temat TŁUSZCZE autorstwa Mateo_1983, artykuł nie długi a wiele się dowiesz. Przed treningiem daj ryż/kaszę/warzywa obowiązkowo z białkiem najlepiej z mięsa chudego/ryby. Smażenie stosuj jako ostatnią formę obróbki termicznej.
Lisa poczytaj posty podwieszone i wrzuć propozycję diety. Skup się głównie na '10 wskazówkach żywieniowych". Powinno się jeść co 2-3 godziny. Smażenie rób jako ostatni rodzaj obróbki produktu.
1. trzy -cztery białka jajek smarzone na teflonie + 4 łyżki płatków owsianych zalanych sokiem wyciśniętym z pomarańczy Smażenie stosuj jako ostatnią formę obróbki produktu. Najlepiej jest gotować. Śniadanie powinno być obfite w kcal, największy posiłek w diecie 2. koktajl białkowy- polecono mi odżywke proteinową z olimpu Pure95 Nie zastępuj [...]
Dieta: Śniadanie I: Musli Gellwe bananowe 50g + 0,3 l mleka 0,0% + jajo kurze gotowane (B 24g W 48g T 13g) Musli wywal. Daj płatki owsiane, możesz dodać orzechów/rodzynek. Ma to być najbardziej obfity posiłek w dniu Śniadanie II: (szkoła) Jabłko + ok. 200g jogurtu naturalnego (B 9g W 27g T 4g) W każdym posiłku masz mieć pełnowartościowe białko. [...]
Moja siostra studiująca medycynę powiedziała mi, że robili badania i najbardziej zdrowa do smażenia jest pomaca - jest to oliwa z drugiego tłoczenia. Też bardzo mi smażenie na oliwie z oliwek.
Składniki: - 250g mąki; - 3 całe jajka; - 250ml wody; - 250ml mleka; - szczypta soli; - pół cukru waniliowego; Wykonanie: Przesiej mąkę przez sitko i połącz z reszta składników. Właściwie to wszystko. Zostaje jeszcze smażenie, na rozgrzaną patelnie wlewam troszke oliwy z oliwek, rozprowadzam ją po całej powierzchni, a następnie ją zlewam tak, że [...]