Powiedzcie mi dlaczego smarzenie na oleju rzepakowym jest takie złe? Aż taki duży wpływ ma na naszą końcową sylwetkę? Pierś smażona na każdym innym tłuszczu oleju kokosowym/smalcu/masle klarowanym a nawet na sprayu z pama mi nie smakuje... Uważam że zdrowe odżywianie to też zdrowa psychika... Czy mój efekt końcowy będzie aż tak fatalny jeżeli [...]
Czy można smażyć na oliwie z oliwek? Bo coś mi się wydaje że keidyś czytałem że na tłuszczach nienasyconych nie można. Ale pewny nie jestem więc pytam. A jak nie to jak smażyć pierś z kuraka?:>
witam!czy smazenie na oliwie jest rownie szkodliwe jak na innych tłuszczach czy równiez wytwarzają sie szkodliwe substancje? Nie lubie gotowanej piersi a piekarnik mam zepsuty.jak polecacie zrobic piers zeby bylo smacznie i zdrowoDO tej pory 3 razy dzinnie smazylem na patelni piers na najmniejszym ogniu i nigdy nie odczulem jakis wzdęć bólów [...]
Cześć Mam dwa pytania: 1. Wiem, że lepiej jest nie smażyć, ale że nie dysponuję urządzeniem do gotowania na parze, a pieczenie zabiera sporo czasu, chciałbym wiedzieć, na czym najlepiej jest smażyć? 2. Czy możecie mi zaproponować jakiś dobry, pełnowartościowy obiad możliwy do przyrządzenia w jak najkrótszym czasie (ok. 10 min)? Zdarza się, że po [...]
witam, mam takie pytania odnośnie smażenia piersi 1. na czym smażyć? przeczytałem kilka tematów z forum, raz ludzie piszą żeby smażyć na oliwie, innym razem na smalcu, jak w końcu jest najlepiej? 2. czy jeśli przygotowuje pierś w taki sposób, że kroje ją w plastry, ubijam i smaże, bez żadnej panierki, aż sie zarumieni i nie ma na niej tych [...]
Witam, mam 180 cm, 77 kg . obecnie jestem na diecie masowej w ktorej mam 200 - 220g bialka 450 - 550g weglowodanow 50g - tluszczy Dodam ze nie uzywam bialka w proszku ani zadnego izolatu chyba ze w pracy nie zjem posilku z bialkiem. Po treningu pije 100g Mutant mass zeby uzupelnic szybko wegle. bialko opiera sie glownie na piersi z kurczaka [...]
Witam, mam pytanie co do smażenia mięsa. Czy dobrym pomysłem będzie smażenie mięsa na oliwie z oliwek ? Mam w diecie rozpisane spożywanie codziennie 30g oliwy. Mógłbym mięso marynować w tej oliwie i przyprawach, smażyć na tym, a następnie całość wrzucać do pojemnika. Oliwa lepiej by moim zdaniem smakowała wymieszana z ryżem i mięskiem, tylko [...]
Mam pytanie? Ogolnie cwicze juz prawie 2miesiace i nie jest najgorzej :D ale mam problem z jedzeniem gotowanego ryziu i piersi, poniewaz po prostu mi nie smakuje i nie potrafie zjesc tego duzo, nawet jak sie zmuszam to po prostu nie idzie !!! i zrobilem ostatnio cos takiego ze ugotowalem ryz i piers a potem podsmazylem z przyprawami na patelni i [...]
Cześć, Nie mogłem znaleźć podobnego tematu- mam fajne białko extensora wpi, które jest bezsmakowe i według etykiety można dodawać do dań gotowanych itd. Czy takie białko traci wtedy na wartości? Widziałem na forum fajny przepis na naleśniczki/omlety białkowe, które składają się z wheya i białek jaj- jak wygląda sprawa białka w tym przypadku?? Czy [...]
Hej, aktualnie jestem na redukcji i chciałbym zapytać, czy smażenie potraw na oleju kokosowym, jeśli go potem dodam do dziennego bilansu jest okej? Generalnie zawsze pare kropli na tej patelni zostanie, ale w większości przyswajam go tyle ile wrzuciłem na patelnie. Czy taki olej nie tarci swoich właściwości podczas smażenia? Czy powinienem [...]
Przeczytałam gdzieś że rybe należy smażyc na teflonie. Pomyślałam "no fakt... co jak co ale oliwa z oliwek też ma sporo kalorii". Ale tak się zastanawiam... jak się już smaży na teflonie to też należy ją "obtoczyć" w mące, jajku i bułce, czy po prostu smażyć taką "samą"????
witam,no wlasnie czy mozna bo smaze na oliwie omlety z platkow i bialek jaj,a wiem ze tluszcze jak olej lniany,tj.te ktore zawieraja duzo wielonienasyconych to sie do smazenia nienadaja bo ulegaja przeksztalceniu w niebezpieczne zwiazki,a w r azie tego moge na oliwie?bo ta zawiera glownie tluszcze jednonienasycone
Jedno pytanko na czym smazycie piersi z kuraka ?? na oleju roslinnym ??margarynie czy moze smalcu ...nie ale tak na powaznie to jezeli nie jestem na tyle zaawansowany zeby kupowac sobie specjalne oleje do smazenia to chyba olej roslinny najlepiej na tym wychodzi??.na czym wy smazycie??....mozecie tez napisac czym przyprawiacie mieso.
Witam!Mieszkam sam,pracuje i ogólnie nie mam dużo czasu na gotowanie. Mam pierś z kurczaka/rybę w dwóch posiłkach dziennie więc muszę to jakoś przygotować. Pytanie jest takie na czym smażyć? Słyszałem że na oliwie z oliwek nie najlepiej,lepsze rozwiązanie to olej z pestek winogron. No i jaka panierka będzie najlepsza i zdrowsza? Chyba nie te [...]
Hej , mam pytanko co do smażenia. Obecnie redukcja już zaraz kończę pierwszy miesiąc. Mam pytanie tak z ciekawości czy codzienne smażenie może szkodzić zdrowiu? Obecnie nie odczuwam żadnych problemów. Smażę codziennie cały miesiąc wszelakie mięsa,ryby. Najsmaczniejsza jest to wersja i zdrowo uzupełniam przez to tłuszcze. Smażę na - oleju kokosowym [...]
Przejrzalem dokladnie forum i nie znalazlem w koncu konkretnej odpowiedz. Wiec o to pytam : -Czy jesli podsmaze lekko piers z kurczaka na oleju roslinnym (np. oliwa z oliwek) na sredniej temperaturze (olej nie paruje, ani nie jest zimny) to czy posilek przybiera na kcal oraz traci białko ?