to zalezy czy te 1,5 litra wody, to wszystkie plyny, czy do tego jeszcze herbaty zielone np. 1,5 plynow to za malo, 2- 2,5, w a upały więcej. oliwa z oliwek ma niska temperature wrzenia, co oznacza, ze latwo się pali i jej dobroczynne wlasciwiosci ulegaja niestaty destrukcji - nie nalezy uzywac jej do smazenia, tylko tluszcze o wysokiej temp. [...]
Jak pisze tłuszczy tyle (np10g) Tłuscze nastycone 4g Nienasycone 3g Wielonienasycone 2g To tłuscze trans 10-3+2+4=1g Nie napiszą na produkcie ile jest transów A ogólnie trans powstaje w procesie smażenie, dlatego warto smażyć na samej patelni teflonowej bądź oliwie z oliwek (jeśli przeróbka jest krótkotrwała)
Dam Ci kilka wskazówek. 5 wskazówek na temat przygotowania posiłków: 1.Gotuj,piecz,grilluj nie dodając żadnych kalorii (smaż na teflonie lub np. na PAM’ie) 2.Węglowodany waż przed przygotowaniem,białka-po sporządzeniu potrawy. 3.Zdrowy tłuszcz wykorzystuj w nie zmienionej postaci (polewaj nim łyżką posiłek,nie smaż!) 4.Nie przesadzaj z [...]
Napisz proszę ile wynosi Twoje zapotrzebowanie na poszczególne składniki, napisz także jaka jest kalorycznośc ułożonej przez Ciebie diety oraz jak wygląda jej makropodział. Jeśli chodzi o dietę to: - makę zastąp platkami owsianymi, - wyeliminuj smażenie na tłuszczu, - w posiłkach okołotreningowych ogranicz spożycie tłuszczy oraz warzyw. Jeśli [...]
5 wskazówek na temat przygotowania posiłków: 1.Gotuj,piecz,grilluj nie dodając żadnych kalorii (smaż na teflonie lub np. na PAM’ie) 2.Węglowodany waż przed przygotowaniem,białka-po sporządzeniu potrawy. 3.Zdrowy tłuszcz wykorzystuj w nie zmienionej postaci (polewaj nim łyżką posiłek,nie smaż!) 4.Nie przesadzaj z czasem [...]
słuchaj pokombinuj z tą szynką i albo walnij serek, albo spróbuj walnąć kotlet z piersi np: (co samemu robię od czasu do czasu) -słodka + ostra papryka + sól (wg. upodobań przyprawiasz) -panierka z otrębów (najlepsze są owsiane) -smażenie na teflonie/lub trochę oliwy pozdrawiam
Skup się na ilości makroskładników i jakości spożywanych produktów,a nie na jakichś lipnych wyliczeniach B:2,5g/kg W:3g/kg T:1-1,5g/kg. 5 wskazówek na temat przygotowania posiłków: 1.Gotuj,piecz,grilluj nie dodając żadnych kalorii (smaż na teflonie lub np. na PAM’ie) 2.Węglowodany waż przed przygotowaniem,białka-po sporządzeniu potrawy. [...]
Eman, sprobuj http://www.darkthorn.republika.pl/dp.htm Co do Ciebie Avenar: 1. Śniadanie Płatki 100g orzechy laskowe 30g twaróg połtłusty 50g 21/26/33/255 Tu już lepiej 2.Przed treningiem Ryż 100g Pierś 100g Banan 140g 30/2/107/576 Bananka wyrzuć, wogóle nie potrzebny, owoce dorzuć jakieś inne w innych porach 3.Po treningu (zrobię jak I osoba [...]
E tam...Przy Twojej masie 50mg propa nawet nie poczujesz.A jest to jeden z najmniej łapiących retencję estrów testa,łącząc z winem,które pięknie "wysusza",nie powinieneś mieć problemów z estrogenami,choć jak zauważył Nord,z pewnością masz tendencje.Moim zdaniem optymalny cykl,sam podałeś w pierwszym poście.Wyrzuciłbym z niego tylko NPP,a [...]
5 wskazówek na temat przygotowania posiłków: 1.Gotuj,piecz,grilluj nie dodając żadnych kalorii (smaż na teflonie lub np. na PAM’ie) 2.Węglowodany waż przed przygotowaniem,białka-po sporządzeniu potrawy. 3.Zdrowy tłuszcz wykorzystuj w nie zmienionej postaci (polewaj nim łyżką posiłek,nie smaż!) 4.Nie przesadzaj z czasem [...]
jednonienasycone nie >psuja <sie tak szybko jak nnkt. sa bardziej uniwesalne, nadaj sie zarowno do spozycia na zimno np w zalewie salatkowej jak i do szybkiego smazenia /duszenia/ w plytkim tluszczu. z tym ze mozna na nich wykonac tylko jedno krotkie smazenie. mc
[...] po pewnym czasie smażenia bez tłuszczu, smarowania kanapek bez masła itd. doszedłem do wniosku, że dłużej nie wytrzymam;p KANAPKI SMARUJ TYLKO MASŁEM, MASŁO DOBRA RZECZ A SMAŻENIE ZASTĄP INNĄ FORMĄ PRZYRZĄDZANIA, BĄDŹ SMAŻ NA ODPOWIENDICH TŁUSZCZACH JEŚLI JUŻ JESTEŚ ZMUSZONY Jakie wielkie mogą być tego skutki? Podobno tłuszcze utrudniają [...]
5 wskazówek na temat przygotowania posiłków:1.Gotuj,piecz,grilluj nie dodając żadnych kalorii (smaż na teflonie lub np. na PAM’ie) 2.Węglowodany waż przed przygotowaniem,białka-po sporządzeniu potrawy. 3.Zdrowy tłuszcz wykorzystuj w nie zmienionej postaci (polewaj nim łyżką posiłek,nie smaż!) 4.Nie przesadzaj z czasem [...]
[...] napisałem kasze i makaron. Drugi obiad: (pół godziny po treningu) PÓŁ GODZINY PO CARBO, NIE PO TREN Na jedno wychodzi KANAPKI SMARUJ TYLKO MASŁEM, MASŁO DOBRA RZECZ A SMAŻENIE ZASTĄP INNĄ FORMĄ PRZYRZĄDZANIA, BĄDŹ SMAŻ NA ODPOWIENDICH TŁUSZCZACH JEŚLI JUŻ JESTEŚ ZMUSZONY Masło dobra rzecz? Przecież to sam tłuszcz, a w tej diecie jest go [...]
Bialko w czasie obrobki termicznej nie (smazenie gotowanie) nie ulega zniszczeniu, no chyba, ze spalisz na wegiel . Ulega denaturacji, czyli zniszczeniu ulega struktura 4 i 3 rzedowa bialka, pierwszorzedowa (pojedyncze, liniowe lancuchy aminokwasowe pozostaja nienaruszone). Mniejsza waga po obrobce termicznej wynika z utraty wody, dlatego np. 100g [...]
Smazymy na tluszcach stalych (masło,smalec) lub wlasnie dobrym oleju zrepakowym z pierwszego tloczenia, albo oleju KOKOSOWYM Pamietaj aby raczje smazenie nie bylo dlugotrwale, do dlugotrwalego barzdiej nadawal bedzie sie smalec a do krotko jak np. jajecznica malso czy olej. A tak na ogol to: gotuj/paruj/piecz/griluj na koncu smaz. I staraj sie [...]
Ale to nie jest takie smażenie... ja bym powiedział bardziej gotowanie, bo wsumie tego oleju nie musze tam dawać, cycki są w połowie w wodzie i robi sie taki jakby sos który potem leje na ryż.