Placki ziemniaczane, to produkt, którego w zasadzie nie powinno się spożywać. Smażenie nie jest najzdrowszą metodą obróbki pokarmów, a poza tym ziemniaki poddane smażeniu są wysokokaloryczne i tuczące. Tradycyjny model posiłku (np. opcja placki ze śmietaną lub cukrem) stanowi antytezę aktualnych zaleceń żywieniowych. Wartość odżywczą można znaleźć [...]
ja gotuje normalnie z warzywami smażenie nie jest za zdrowe i nie polecam , ewentualnie od czasu do czasu , chyba że na teflonie bez tłuszczu albo z bezkalorycznym olejem PAM
Generalnie wszystkie nowe patelnie, które nie są z jakiego Carrefoura na wagę, a porządnej firmy spełnią Twoje wymagania - to jest smażenie bez/na małej ilości tłuszczu, nie musi to być patelnia grillowa, która jednak jest mało uniwersalnym wyborem.
Generalnie nie wiem czy w kuchni przeciętnej osoby jest coś takiego jak długie smażenie, jak i jak ktoś ma jakikolwiek kunszt kulinarny, to zapewne wie, że mięso powinno robić się w stosunkowo niskich temperaturach. Co do oliwy, do smażenia jakiegokolwiek nadaje się super, jednak jest jedno ale, o ile ktoś kupuje na prawdę dobra oliwę - nie po to [...]
Mała ilośc posiłków to spowolniony metabolizm. A co za tym idzie przy duzym wysiłku fizycznym/intensywnosci mozesz nie chudnąc. Przynajmniej 5 posiłków dziennie. Jak masz 3 to kazdy podziel na dwa, reszte zostaw na później ... Nie chcesz sie zdrowo odzywiac, to przynajmnije powiedz mamie, by przyrzadzała ci potrawy w zdrowy sposób (schabowy bez [...]
Tak. zdecydowanie należy wliczać w bilans kcal diety tłuszcze, które użyliśmy do smażenia. Nie znikają one i nie wyparowują bo to nie jest woda. Większość wsiąka w produkt w większym lub mniejszym stopniu . Zasady smażenia: https://potreningu.pl/articles/3165/siedem-zasad-zdrowego-smazenia Tłuszcze do smażenia: [...]
A cóż chcesz tam "przerabiać pod tłuszczem" do końca roku? Masz mięśnie i masz tłuszcz. Spalić nadmiar tłuszczu 2-3 miesiące a od nowego roku wskakujesz na masę. Dieta słaba, smażenie mięsa codziennie odpada, majonez out, za dużo nabiału, pasuje jakąś rybę wrzucić, uzupełnić jakimiś zdrowymi tłuszczami, popracuj nad tym.
To, że nazwiesz coś kebabem nie oznacza, że jest niezdrowe, czy niegatywnie wpłynie na naszą sylwetkę. Skoro weźmiesz pierś z kurczaka, pokroisz w kawałki i usmażysz, czy upieczesz, to będzie dalej zwykłą piersią z kurczaka smażoną lub pieczoną. Nazwać to możesz jak chcesz. Pierś z kurczaka jest jednym z zalecanych źródeł białka w diecie. Z kolei [...]
Dzięki za odpowiedź, od czasu do czasu smażę na oleju kujawskim i pytam się czy olej kujawski do smażenie się nadaje. Odnośnie grillowania - czy np kiełbasa śląska z grilla jest tłusta? Jak grilluje to troche tłuszczu zn niej zawsze wycieknie a gdy jest juz gotowa do spożycia to zawiera tłuszcz? czy mozna smiało ja jeść na redukcji taką z grilla?