Nabiał, w tym serek wiejski jest dla sporej części osób jednym z głównych źródeł białka. Wynika to z różnych względów. Przede wszystkim: - jest niedrogi, - łatwodostępny, - gotowy do spożycia bez obórki, - uniwersalny w stosowaniu. Nie zawsze mamy czas na to, aby upiec mięso, czy rybę. Wiele czasu spędzamy poza domem, więc produkty tego typu [...]
dokladnie, niestety pozostaje wybrac wlasnie opcje naturala i sobie np. dodawac do posilkow ktore same w sobie juz jakos smakuja :) ja czesto taki dodatek wrzucam np. do omleta, gdzie dodatkowo jest kakao i owoce, albo tez po prostu wrzucam wieksza ilosc do odzywkji typu gainer, jak chce podniesc ilosc bialka w potreningowym szejku :) od biedy [...]
Cześć! Jesteś młody, także wymiarami nie musisz się przejmować, bo jeszcze nie skończyłeś rosnąć i jeszcze wiele zmian w wyglądzie przed Tobą. Jedną z rzeczy, która pomoże Ci w utrzymaniu niskiego poziomu tkanki tłuszczowej jest to w jaki sposób będziesz jadł. Aby wiedzieć ile powinieneś jeść zachęcam byś zerknął na kalkulator poniżej. Jedną z [...]
Cześć! Powinieneś podać swoją aktualną wagę, tak aby wiedzieć ile teraz Twój organizm potrzebuje kalorii aby nie przybrać ani nie schudnąć i wtedy dopiero odjąć kalorie aby być na deficycie kalorycznym. Aby obliczyć swoje zapotrzebowanie skorzystaj ze wzoru dostępnego tutaj -> http://www.sfd.pl/-t276436.html . Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto [...]
Na wstępie trzeba by było wiedzieć jak wygląda u Ciebie dieta . Jest ułożona i przestrzegana? Raczej nie mam diety, jem 5 posiłków, orzechy-daktyle-zurawina itp. obfity obiad, owoce i lekka kolacja z jogurtami. Lipa - jesli o to idzie.
Cześć! Jeżeli chcesz zrobić redukcję to najpierw powinieneś obliczyć ile kalorii powinineś spożywać. Wzór do obliczeń znajdziesz tutaj - http://www.sfd.pl/-t276436.html Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: [...]
Witaj. Jeśli już stosujesz Burn4ALL, to nie ma żadnych przeciwskazań aby dodać do niego preparat o działaniu czysto lipotropowym, czyli bez kolejnych stymulantów. Termogeniki ze stymulantami można łączyć także z popularnymi preparatami stosowanymi podczas redukcji, które wykazują działanie także diuretyczne. Przykładem preparatu, który jest [...]
Cześć! Przy wyliczaniu zapotrzebowania kalorycznego musisz wziąć pod uwagę swoją dzienną aktywność, w Twoim wypadku kroki, których jest wiele, więc dzienna aktywność jest duża. Dodatkowo aktywność treningowa, czyli Twoje treningi z gumą, które musisz sama ocenić czy są trudne i ciężkie. Dodatkowo waga, wiek, wzrost itp. [...]
jajka sadzonbe nie wiem czy to dobry pomysł, jaja surowe jeszcze ok, ale myślę że to będzie miało gorszy smak niż WPC Jak daje owoce to smak odżywki naturalny (ledwo wyczuwalny) powinien zginąć, możesz dodać kakao puchatek, parę kropli aromatu wanilinowego, cynamonu, opcji jest wiele Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2024-04-24 14:37:46
Cześć! Jeżeli chcesz zrobić redukcję to najpierw powinieneś obliczyć ile kalorii powinineś spożywać, a nie szacować. Wzór do obliczeń znajdziesz tutaj - http://www.sfd.pl/-t276436.html Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. [...]
Cześć! Przede wszystkim fajnie by było jakbyś obliczył ile kalorii potrzebujesz w zależności od swojej aktywności. Tutaj znajdziesz wzór który pomoże Ci to obliczyć -> http://www.sfd.pl/-t276436.html . Następnie podział na makro jest również ważny. Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. Źródłami białka są: [...]
Cześć! Najprościej gdy skorzystasz z wzoru ponizej: http://www.sfd.pl/-t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie kaloryczne. Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki [...]
Część! Przede wszystkim dojść chodź w połowie do sylwetki Mariusza, to jest poważny wyczyn i wymaga lat zapięcia i systematyczności oraz wspomagania, dlatego proponuję na początku obierać realistyczne cele. Twój typ sylwetki (mezomorfik itp), nie ma nic do tego jakie kroki powinieneś obrać aby zbudować bardziej atletyczną sylwetkę. Na samym [...]
Cześć! Przede wszystkim zacznij od diety. Tutaj masz wzór do obliczenia swojego zapotrzebowania dietetycznego -> http://www.sfd.pl/-t276436.html . Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: [...]
Czasami wydaje nam się, że jemy sporo, gdyż jemy często i w miarę zdrowo, ale w rzeczywistości kaloryczność wysoko objętościowych posiłków nie jest wysoka. Przecież to głównie warzywa i owoce sprawiają, że nasze posiłki wyglądają na duże, a w rzeczywistości nie transportują one dużej dawki energii. Dlatego warto choć raz na jakiś czas kontrolować [...]
Cześć! Jeżeli chcesz szybko obliczyć ile kalorii Twój organizm potrzebuje, to zapraszam do zerknięcia na tą stronę ->http://www.sfd.pl/-t276436.html, tutaj znajdziesz wzór na jego obliczenie. Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. [...]
Gorszej jakości produkty przetworzone jak najbardziej mogą stanowić niewielki element zdrowej diety. Ważna jest całość odżywiania w perspektywie xx dni, np. tygodnia. Oczywiście można wrzucać suszone owoce, ale lepsze będą świeże. Można również dodać trochę dżemu do smaku, ale lepsza będzie opcja frużeliny bez dodatku cukru: [...]
Cześć! Jeżeli makro już masz wyliczone, to podział makroskładników jest relatywnie prosty: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki [...]
Jak potrzebujesz planu to znajdziesz go tutaj -> https://www.sfd.pl/lp/treningi-leksykon-treningow/ Zacznij od FBW 3 razy w tygodniu i ogarnij solidnie miskę. Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: [...]
Niestety kalorie to nie wszystko mimo, że potocznie tak się wydaje. Dziś ponad wszelką wątpliwość już wiemy, że organizm potrafi reagować bardzo różnie na produkty, które teoretycznie dostarczają tyle samo kalorii. Przede wszystkim chodzi tu o żywność przetworzoną, rafinowany cukier i wpływ zawierających je produktów na insulinę. Istotne jest [...]