Cóż, moje zdanie jest takie: Serwatki są przede wszystkim bardzo modne w ostatnim czasie, a białko jaja jako białko wzorcowe jest znane od lat. Co lepsze? Serwatka ma swoje zalety (szybkość wchłaniania) jak i wady (też szybkość wchłaniania), jajko też ma zalety i wady. Na pewno izolat serwatki jest lepszy od białka jaja. A czy koncentrat też? [...]
szukaj najlepszego bialka serwatkowego / koncentrat lub izolat / i takiego smaku ktorego picie jest dla ciebie przyjemnoscia a nie mordega nie podaje firm i cen bo niektorzy tylko na to czekaja aby sie wymadrzac. kieruj sie jakoscia i smakiem!!!
Wykorzystanie produktów węglowodanowo-białkowych jest dość powszechną strategią wsparcia diety. Jest to opcja, która pozwala nam dość łatwo dostarczyć wysokiej ilości kalorii, która ma postać smacznego koktajlu. Gainery w składzie posiadają głównie węglowodany, a ich podział na rynku suplementacji oparty jest na procentowej zawartości protein. co [...]
wp* = whey protein = * bialka serwatkowego *: c = concentrate = koncentrat i = isolate = izolat h = hydrolisate = hydrolizat artystyczny leniwy' trawikoos księżniczka-mafia.suple.hardcor.pl ~kopernik sooplementacji~ Bądź silnym i niezłomnym, aby umocnić słabość tych, którzy się chwieją.
dj... mozesz spokojnie brac, sam to bialeczko bralem (choc teraz mam inne, lubie zmieniac), jest to wpc a wiec koncentrat bialka serwatkowego, choc maja tez w ofercie izolat i wtedy to jest wpi i jest odpowiednio drozsze, bialeczko dobrze sie rozpuszcza, przynajmniej o smaku naturalnym, poniewaz takie wlasnie bralem, co do smakow to sa na pewno, [...]
Każdy trening powoduje, że okno anaboliczne się otwiera, chyba że nie ćwiczyliśmy zbyt intensywnie to przynajmniej się „uchyla” Stwarza to niepowtarzalne warunki do rozwoju naszego umięśnienia. Lepsza synteza białek utrzymuję się do 24 godzin (i dłużej) po intensywnym treningu. Oczywiście jest wtedy dużo niższa, a jej szczyt [...]
wszystko jest ok cena odpowiednia tyle mniej wiecej kosztuje serwatka, jednak biorac pod uwage forum na ktorym piszesz zalezy ci na bialku w takim razie potrzebujesz BIAŁKA SERWATKOWEGO (hydrolizat,izolat,koncentrat) utworzony z serwatki. "Jeżeli ktoś Cie nadepnie przeproś go"
jak sam zauwazyles na rynku suplementacji wyrozniami kilka frakcji bialkowych, glownie z bialka serwatkowego masz dostepne klasyczne WPC - koncentrat bialek serwatkowych, WPI - izolat bialek serwatkowych oraz WPH - hydrolizat bialek serwatkowych, roznia sie one przede wszystkim stopniem oczyszczenia ze sklandikow pokarmowych takich jak weglowodany [...]
jak jesteś na suplementacji kretą to weź kreatyna bezpośrednio po treningu a gainera 15-20 minut póżniej, białko nie chce skłamać ale chyba osłabia działanie krety przyjęte razem. a co za roznica czy sie wezmie gainera 20 minut pozniej po kreatynie? przeciez gainer zapewni wyrzut insy, ktory sie przyda dla kreatyny zeby ja wtloczyc w miesnie + [...]
a co sadzicie o tej odzywce Koncentrat Białka Serwatkowego Instant WPC 80C ? własnie zastanawiam sie nad białkiem, chyba wezme treca serwatke 80% albo izolat, do tego kreatynka i powinno byc dobrze:)
Nie jest to normalne. Co prawda, białko serwatkowe jest na tyle przetworzone, szczególnie izolat, że następuje po jego spożyciu skok insuliny, ale zdecydowanie nie taki, jak w sytuacji spożycia każdego źródła węglowodanów, chociażby ryżu, ziemniaków, kaszy, czy płatków zbożowych. Oczywiście w sytuacji insulinooporności, czy cukrzycy, organizm nasz [...]
Siemanko, Imię: Wojtek Waga: ok. 70kg Trenuje Kickboxing od 1,5 roku Dietę opracowuję sam na profesjonalnym programie dietetycznym Jak każdy trening rozpoczynam od rozgrzewki. Trwa na tyle długo, aby ciało, mięśnie i stawy zostały dostatecznie rozgrzane (ok. 10-15 min). Stawy i ścięgna są zastygłe i nie rozgrzane, trzeba je przygotować do [...]
Nie zaobserwowałem tego żeby koncentrat białka serwatkowego firmy Trec Nutrition był choć trochę gęsty. Izolat już zdecydowanie bardziej. Ma on kremową konsystencję. Ja o izolatach piszę.