Nie dziw się. Do tej pory mimo tylu informacji w necie, prasie branżowej, szkole itp. od ludzi, którzy ćwiczą po kilka lat na pytanie jakie źródła białka ma w diecie słyszę płatki owsiane, ryż, banan... I co zrobisz delikatnie wyprowadzasz ich z błędu. I tak całe życie. Nie ma co z tym "walczyć". Zawsze będą nowi, którzy będą potrzebować pomocy.
w twoim wieku nie bawilbym sie w j/nj tylko ulozyl diete zbilansowana - efekty beda wystarczajace jak dla amatora co do j/nj - wiele osob albo trenuje naczczo albo po jednym posilku i je dopiero po treningu zrodla bialka - mieso, jaja, ryby wegle - ryze, kasze, makarony
sumujesz zrodla bialka w diecie (mieso, jaja, ryby, nabial, podorby) liczysz ile wychodzi, jak brakuje np do zalozonych 2g na 1kg masy ciala, to dorzucasz odzywke
sumujesz zrodla bialka w diecie (mieso, jaja, ryby, nabial, podorby) liczysz ile wychodzi, jak brakuje np do zalozonych 2g na 1kg masy ciala, to dorzucasz odzywke Okej, dzieki wielkie.
po wymieniaj źródła białka zamiast pangi, i tuny pierś, udka, wieprzowina np. dołóż węglowodanów :) Zmieniony przez - popuri w dniu 2015-04-11 08:48:58
Możesz bez problemu zamieniać na rybę, chude mięso (wołowinę, wieprzowinę) albo indyka. Właściwie to nawet wskazane jest, żeby zamieniać kurczaka na inne źródła białka.
[...] na noc, bo chcieli uzyskać wydłużony MPS, w nocy. Teraz już nie ma takich wariacików, bo wiedza jest większa. Nie musisz jeść twarogu, jeśli Ci nie smakuje. Możesz jeść inne źródła białka, inny nabiał (też dłużej stymuluje proces syntezy bialek miesniowych), który Ci smakuje, możesz zjeść serek wiejski który już masz w sniadaniu (i chyba lubisz). [...]
Nie wiem w jaki sposób robisz ten koktajl, ale osobiście dodając twaróg do koktajli, czy omletów nigdy nie wyczuwałem jego smaku. Chyba, że jest to jałowy koktajl twarogowy. Nawet jeżeli smak jego jest wyczuwalny, to w czym problem, skoro go lubisz? Dodając do koktajlu odżywkę białkową, erytrytol, jakieś orzechy, owoce, jogurt naturalny, czy mleko [...]
[...] już to potreningu.pl Niestety nie jesteś tego w stanie określić. Szczególnie po kilku dniach. Od tego masz kontakt z dietetykiem. Jeżeli chcesz taniej, to wprowadza on jako źródła białka więcej wątróbki, serc, żołądków, udek, piersi z kurczaka, wieprzowiny. Z kolei mniej ryb, wołowiny. To ile wydasz i tak w dużej mierze uzależnione jest od [...]
zróżnicuj po prostu zrodla bialka, wiecej miesa, jajek, dodaj rybe do tego, troche tego jest, to nic trudnego ;-) zmien co trzeba i daj do sprawdzenia w dziale odzywianie tam dostaniesz bardziej konkretne odpowiedzi :-))
Rzeczywiście sens traktowania spiruliny jako źródła białka w diecie jest wręcz kuriozalny. W niczym to białko nie będzie lepsze (a nawet gorsze) od mięs, ryb, czy jajek. Cenowo wyjdzie kosmos, a niestety istnieje ryzyko zatrucia toksynami. Pamiętaj, że suplementy tego typu nie są badane. Sprzedać może je każdy i tak naprawdę nie wiemy co jest w [...]
z pewnością jednak tradycyjne pozywienie bedzie lepszym wyborem niz proch, ale nie bazuj na jednym produkcie. są inne tanie źrodla bialka, jak udka, inne podroby, jaja
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] to jest tylko źródło węgli, gdzie białko itp? 2 kanapki to też dla mnie niewielka informacja o diecie, potem ten ryż/makaron+kura ok i 2 jajka i 2 kanapki czymkolwiek są kanapki też ok, tylko że pomiędzy tymi 2 posiłkami jest jedna wielka dziura... Dieta jest słaba. Brakuje w niej co najmniej jednego posiłku i źródła białka przy śniadaniu
Nie jestem ekspertem, ale wedlug mnie masz za duzo nabialu w diecie, poza tym po co Ci whey? Nie trenujesz na silowni i szczerze mowiac sa duzo lepsze zrodla bialka np. mieso (ryby, czerwone biale itp), jaja,
REGULAMIN: ankieta + zdjęcia jeśli oczekujesz indywidualnej pomocy. Dietę układaj na podstawie art. Co jedzą ladies, czyli np. zero wędlin, więcej tłuszczu. Poza tym jest w miarę ok, ważne byś sobie ją urozmaicała, różne źródła białka, węglowodanów czy tłuszczu. Zmieniony przez - UNKNOVVN w dniu 2013-01-20 17:06:07
Należy uwzględniać wszystkie źródła białka, także te roślinne pochodzące np. z makaronu. Natomiast, jeśli w czyjejś diecie udział białek roślinnych jest wysoki, to zaleca się stosowanie go nieco więcej niż w dietach opartych głównie na źródłach zwierzęcych.