witam, pisze tutaj bo nigdzie nie mogę znaleźć informacji, prosiłbym o porady. Jakiś czas temu intensywnie ćwiczyłem brzuch, głównie unoszenie nóg w zwisie, po pewnym czasie zacząłem odczuwać ból jąder, z medycznej strony wszystko jest ok, badania wykazały że mam otwarte kanały pachwinowe po obu stronach, bez przepukliny, a napięty brzuch uciska na powrózek, przez to zwłaszcza jedno jądro bardzo się obniżyło i boli, lekarz powiedział tylko, że trzeba rozluźniać mięśnie brzucha. miałem kilku miesięczna przerwę w treningach i wszystko się uspokoiło, właśnie wróciłem na siłkę po 1 tygodniach lekkich treningów na rozruch ( w tym brzuch ) problem już wraca. Może mi ktoś doradzić jak ćwiczyć brzuch żeby tak się nie działo ? (żeby trenowac a jednocześnie jak to powiedział lekarz luzować brzuch ? )
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Na forum nie zajmujemy się problemami medycznymi, skonsultuj się z lekarzem sportowym lub rehabilitantem.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!