Szacuny
14
Napisanych postów
211
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
3220
Chciałbym zacząć pić soki ale nie wiem jak wliczać je do diety, węglowodany z nich to głównie cukry, jak się do tego stosować? Zależy mi głownie na soku grejpfrutowym bo przyśpiesza przemianę materii. W diecie nie mam cukrów. Nie jem owoców, nie słodzę itp itd
Szacuny
4
Napisanych postów
249
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
11438
Nie polecam pic slodzonych cukrem sokow. A jezeli juz - to wlicz je w bilans, pijac jak juz po treningu. Sposobow na przemiane materii jest sporo, sok z grejpfrutow z dodatkiem cukru, nie jest najlepszym pomyslem.
Szacuny
10791
Napisanych postów
47459
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
57816
Soki są ok jeżeli zawierają wyłącznie naturalne cukry. Zazwyczaj te droższe soki z odpowiednią informacją na produkcie takie są. Wliczasz je normalnie jako cukry.
Szacuny
4
Napisanych postów
608
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
50703
Sorry, ale czym różnią się te naturalne cukry znajdujące się w sokach owocowych od cukrów dodanych? Praktycznie niczym. To nie ze względu na cukry polecane są owoce do spożywania, ale ze względu na przeciwutleniacze, witaminy, minerały, pral, błonnik i czasem związki przyspieszające przemianę materii.
Osobiście nie polecam picia soków, ale jeśli już po nie sięgasz, to nie ma różnicy, czy będzie on słodzony czy nie, jeśli wliczysz go odpowiednio w bilans i spożyjesz po treningu.
Szacuny
12
Napisanych postów
4533
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
34420
Czy jest sens pić ten sok po aerobach?
Celem aerobów jest uwolnienie kw.tłuszczowych i ich utlenienie.Lecz co stanie się,po wypiciu tej szklanki soku??Szklanka-250mi. 100ml soku-przeważnie ok.10g ww.
Tak więc,zamiast utlenić uwolnione kw.tłuszczowe,Ty powodujesz wzrost poziomu insuliny,która z powrotem wbuduje kw.tł do źródła ich uwolnienia.
Także bym nie pił tego soczku po aerobach.
Jeśli się mylę,to proszę o poprawkę