Od kilku godzin staram się ułożyć jadłospis przy diecie na rzeźbę. Wyliczyłam sobie moje zapotrzebowanie na kcal (2339 kcal, po odjęciu- 2000kcal) oraz rozkład BTW (przyjęłam rozkład 30/30/40, czyli 150g białka, 67g tłuszczy praz 200g węgli). Nie mam pojęcia jak podzielić te makroskładniki pomiędzy 5 posiłków, ile czego jeść przed treningiem i po (posiłek potreningowy jest zarazem moim ostatnim posiłkiem dnia). Spróbowałam sama sobie jakoś to podzielić, przykładowo na śniadanie ustaliłam z dziennego zapotrzebowania 35g B, 22g T i 50g W, ale gdy próbowałam ułożyć jakiś rozsądny posiłek, wyszło mi już ponad 50g węgli, a jedynie 13g tłuszczu oraz 15 g białka. Za drugim razem wyszło podobnie. Jak mam zapełnić ten niedobór białka i tłuszczu, bo chyba niekoniecznie można zwiększyć ilość węgli, żeby T i B były w odpowiednich ilościach (wtedy wyszłoby mi jakieś 90g węgli w jednym posiłku)? Nie mam odżywek, kuzyn stwierdził, że jestem na nie jeszcze za młoda.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
na restrykcyjne diety i odchudzanie rowniez, szczegolnie ze i tak malo wazysz. trzymaj sie 10 wskazowek narazie https://www.sfd.pl/10_wskazówek_żywieniowych-t315293.html
...
Napisał(a)
Poplątało mi się z tymi ankietami od zmęczenia, ale mam nadzieję, że da się zrozumieć + dziękuję ;))
...
Napisał(a)
j/w w tym wieku nie potrzebne Ci diety, masz w ogole jakas mase, że chcesz robić " rzeźbę ". Zastosuj się do wskazówek. ;)
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Następny temat