Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
czesc
chłopaki jest taka sprawa, że nie wytrzymam długo na dietce, już nie dam rady patrzeć na te zdrowe jedzenie, a to dopiero wsumie początek 'lepszego odżywiania' mam ochotę to wszystko rzucić i jeśc sobie normalnie jak przeciętny zjadacz chleba, oszamiłbym pączka, schabosczaka z ziemniakami, biały chlebek i olał te wszystkie kasze, tuńczyki, oliwy, kalorie i wogóle, dieta źle na mnie wpływa robie się zły i agresywny wręcz, przez takie jedzenie spada mój zapał do treninngów, co robić?
chciałbym dalej ćwiczyć i spożywać inne 'tradycyjne' produkty, ale wiem ,że na takowych raczej mięśni nie zrobię, co?
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
stało się zjadłem schaboszczaka z ziemnialami i papryczką, mniam, ale dalej będę się trzymał diety mimo dzisiejszej rozpusty, miałem dziś ciężki trening plecków i bica i sobie to wynagrodziłem, a na kolację tuna z chlebkiem żytnim i oliwą oraz jajko na miękko
Szacuny
119
Napisanych postów
5388
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
111118
"Zdrowe żarcie" wcale nie jest gwarantem masy mięśniowej tylko odpowiednie proporcje makroskładników, kalorie oraz witaminy i minerały. Produkty przeciętnego zjadacza chleba to zazwyczaj głównie węglowodany o wysokim ig, więc możesz mieć problemy z ewentualnym w miarę beztłuszczowym przybieraniu na wadze. Zawsze powtarzam nic na siłę.
Ale pączkiem to akurat skracasz sobie życie (kwasy tłuszczowe trans)
Zmieniony przez - Charon w dniu 2005-11-07 16:21:47
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78041
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
767040
Trudno, jak nie mozesz to masz pecha. Staraj sie przynajmniej w miare zdrowo odzywiac, zdrowy tluszcz, ww o niskim ig, jak najmniej smazonych i przetworzonych produktow, aktywny tryb zycia.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
właśnie najbardziej chodzi o te ww z niskim IG, uświadomiłem sobie, że nie lubię kasz i ryżu, chleb ciemny jest smaczny, ale czy na samym chlebku dietę oprzeć,owsianka też przejdzie, brakuje mi jak diabli ziemniaków, a od tuńczyka to mi twarz wykręca, a może na masie mogę sobie pozwolić np na chleb biały lub ziemniaczki po treningu i przed?
Szacuny
255
Napisanych postów
13305
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
45261
no niestety ale chleb ciemny też ma wysokie IG....ziemniaki możesz ewentualenie dać zamiast kasz i ryżu....jeśli to w tym tkwi problem to poprostu zastą kasze , ryże ziemniakami a reszte zostaw i będzie wporządku
Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
Szacuny
1
Napisanych postów
201
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
7986
Jak sobie raz na jakis czas zjesz cos zamiast kaszy np ziemniaki to sie nic nie stanie w koncu nie mozna cale zycie byc na diecie . A pozatym szczerze mowiac ja lubie tunczyka i dwa ma duzo bialka w tunczyku jest moc jedz go
Szacuny
119
Napisanych postów
5388
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
111118
A skąd info, że chleb ciemny (w domyśle żytni pełnoziarnisty) ma wysokie ig??
Istnieją inne, tak samo wartościowe źródła białka co tuńczyk, nie trzeba się zmuszać, żeby go jeść. Inna sprawa, gdy masz ochotę na kotleta w panierce, smażonego w dużej ilości tłuszczu
Zmieniony przez - Charon w dniu 2005-11-08 15:12:05
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
dzięki Panowie, będę dalej walczył, żeby utrzymywać dietę, wkońcu bez niej nie osiągnę celu, tunia zastąpię innymi białkami (domorduję jeszcze te 8 puszek, uff)i wywale te kasze, a będę szamił chlebek żytni pełnoziarnisty i kartofle i będę starał się unikać schabowych choć dla mnie nie istnieje nic smacniejszego niż schabowy z ziemniaczkami i np pomidorkami z cebulka i pieprzem :)