Witam jeżeli temat był poruszany to sorki i proszę o link. Mój dylemat to czy można na jednym treningu ćwiczyć progresja plus regresja, czy ktoś to próbował i miał wyniki ?. Głownie chodzi mi o barki - wyciskanie siedząc zza karku. Ostatnio spróbowałem :
rozgrzewka(20kg-20pow; 30kg-20pow;40kg-16pow)
progresja (50kg-12pow; 60kg-10pow, 70kg-pow, 75-6pow )
regresja (60kg-10pow; 50kg-12pow; 40kg-16pow )
Barki miałem napompowane jak nigdy, na drugi dzień też niezłe zakwasy co mi zdarza się rzadko w tej grupie mięśniowej. Pytanko takie czy na przyrosty to ok czy dać sobie spokój i albo raz progresja a raz regresja.Nadmieniam, że w kolejnych ćwiczeniach tylko już progresja( tzn dwa ćwiczenia po trzy serie, :) I co sądzicie o takim treningu przy innych grupach mięśniowych. Jeżeli ktoś to próbował proszę o konstruktywną odpowiedź.
rozgrzewka(20kg-20pow; 30kg-20pow;40kg-16pow)
progresja (50kg-12pow; 60kg-10pow, 70kg-pow, 75-6pow )
regresja (60kg-10pow; 50kg-12pow; 40kg-16pow )
Barki miałem napompowane jak nigdy, na drugi dzień też niezłe zakwasy co mi zdarza się rzadko w tej grupie mięśniowej. Pytanko takie czy na przyrosty to ok czy dać sobie spokój i albo raz progresja a raz regresja.Nadmieniam, że w kolejnych ćwiczeniach tylko już progresja( tzn dwa ćwiczenia po trzy serie, :) I co sądzicie o takim treningu przy innych grupach mięśniowych. Jeżeli ktoś to próbował proszę o konstruktywną odpowiedź.
Krzysztof Piekarz