Szacuny
3
Napisanych postów
376
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
2505
Siema.
Mam pewnien problem.Dokladniej mowiac robie przeplatanke,wymachy blablablabla pozniej rozciaganie rozciaganie. Jak cwiczymy technike to malo nogi mi nie wyrwie. Od 2 treningow ten sam problem. Na nodze po ww ciezko ustac a co dopiero kopac. Kazdy skret nogi powoduje przeszywajacy bol w pachwinie od wewnatrz promieniujacy czasem nieco w przeciwna strone. Przypuszczam ,ze jest to ból sciegna. Co robie źle, czyżby zla technika/intensywnosc rozciagania (prosze nie śmiać bo to tylko domysłxD ) ? Z góry dzieki
Szacuny
3
Napisanych postów
376
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
2505
Na treningach wyjatkowo, jak ide np czuje minimalnie. Jak by to zobrazował to chodzi o to ,ze np stoje prosto i skrecam stope do wewnatrz/zewnatrz wtedy drze.Dzien treningu po trenigu drze, na nastepny dzien duza ulga cos jeszcze czuc. Nastepny dzien treningu do czasu trenigu prawie ok, zaczne trening i od nowa.
Szacuny
1
Napisanych postów
132
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1489
ale jeśli boli też poza treningami.. hmm....
Może sobie naciągnąłeś mięsień pachwiny...
Od jakiegoś czasu ci sie to już dzieje?? moze po jakinmś ciężkim treningu to się zaczęło??
Ja sobie mięsień grzbietu naciągnąłęm przy robieniu martwego ciągu z za dużym obciążeniem i teraz czasami przy BARDZO dużym wysiłku trochę dokucza :)
Szacuny
3
Napisanych postów
376
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
2505
Jeszcze jedno pytanie mi sie nasunelo a nie chec robic nowych tematow. Jak cwiczyc technike w domu, gdy nie ma kolegi od pary ? Wystarczy (to chyba nazywane jest walka z cieniem) Uderzac rozne kombinacje przed lustrem/lub bez niego ? Co do rozciagniecia dziwne wlasnie to jest bo akurat natura mnie obdarowala tym plusem ,ze nogi z natury sa ok. Jestem calkiem dobrze rozciagniety. Epizod mialem w wieku moze 9 lat i sie z miesiac rozciagalem .Teraz ku mojemu zdziwieniu wsrod poczatkujacych pod tym wzgledem jestem liderem, tak samo jak jednym z lepszych pod wzgledem fatalnej kondycji i stad drugie pytanie jak cwiczyc kondyche? Co bedzie dobre i w dni trenigu/dzien w dzien a moze w wolne od treningu dni ? Sry ,ze nie pomyslalem wczesniej i nie skleilem tego wszystkiego w calosc.Sry ,ze znow edytuje ale to przez wypowiedz kolegi wyzej. Bylem na 6 treningach problem zaczal sie od 4 (byl to trening nastawiony calkowicie na kopniecia a 5 byly rozne zadaniowki.
Zmieniony przez - adonis18 w dniu 2010-02-03 23:19:57
Zmieniony przez - adonis18 w dniu 2010-02-03 23:22:52
Szacuny
12
Napisanych postów
1388
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
3720
****a sztuki walki to nie grochówka że *******niesz do jednego gara i zara masz zupe troche ogarnij wszystko z czasem najpierw groch namocz potem dodaj boczku .....
Caly Czas zastanawiam sie z czego jest panierka przemka
Szacuny
0
Napisanych postów
250
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1361
A grałeś wcześniej w piłkę i miałeś problem z przywodzicielem? Nie odpowiem Ci na 100% ale to może być problem z tym mięśniem lub innym który odpowiada za obracanie/zginanie/prostowanie nogi.
W tym temacie masz opis wszystkich mięśni:
https://www.sfd.pl/Anatomia_mięśni-t176340-s2.html
Poczytaj szczególnie o stronie przedniej i tylnej uda.
Pozdr.
Szacuny
0
Napisanych postów
77
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1069
Może nadciągnąłeś mięsień "krawiecki"? Idź do lekarza do przychodni, ewentualnie do fizjoterapeuty jakiegoś, który Ci wymasuje to udo i ewentualnie przyklei plastry stabilizujące. Niestety takie kontuzje goją się długo.