Szacuny
0
Napisanych postów
5
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
8
Siemanko Wszystkim,
od 2 miesiecy chodze na siłke. głownie po to aby nabrac masy poniewaz gram w kosza. mam 16 lat, 187 wzrostu i waze 75 kg. od 2 tyg. uzywam CARB BX oraz białka Olimp WHEY PROTEIN COMPLEX 100%. po 3,4 dniach stosowania tych "preparatów" zaczely wyskakiwac mi pryszcze. jestem zaniepokojony, poniewaz wczesniej miewalem pryszcze ale nie w takiej ilosci. prosze o pomoc, jakies porady, cokolwiek !
Szacuny
399
Napisanych postów
72270
Wiek
43 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
304533
W moim przypadku jest to efekt wysokiej podaży białka, jednak ja mam go w diecie 3 g na kg masy. Bez żadnych informacji dot. spożycia makroskładników przez Ciebie ciężko cokolwiek wywnioskować.
Szacuny
4
Napisanych postów
356
Wiek
31 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
16501
Też ostatnio mi zaczeły wyskakiwać ale to raczej wzmożona ilość białka.
A tak przy okazji mam pytanie wiem że na takie problemy stosuje się cynk w większych dawkach tylko nie pamiętam w jakich.
50mg ?
80mg ?
Szacuny
0
Napisanych postów
5
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
8
biore CARBO BX przed treningiem z mlekiem, 3,5 miarki. po treningu rozrabiam tak samo z wodą. przed silownia biore wyzej wymienione bialko, rowniez 3,4 miarki z wodą tak jak jest na opakowaniu :)
Szacuny
0
Napisanych postów
5
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
8
własnie wiem, chce zrobic mase ale no jak narazie... powiedzcie mi czego uzywac a czego nie zebym nie mial pryszczy przy uzywaniu odzywek. moze jakas dieta
Szacuny
1419
Napisanych postów
35562
Wiek
41 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
150829
stosowanie produktów żywnościowych i wysokim tzw wysokim indeksie glikemicznym - wpływa na częstotliwość występowania i nasilenie zaskórników (są badania któe wyraźnie dowodzą takiej zależnosci). Poza tym u niektórych osób dodatkowo potęgować ten efekt może nabiał.
Niekorzystny wpływ na cerę może mieć też niewałsciwy bilans kwasowo-zasadowy diety, np spora ilość produtków zakwaszajacych (prod białkowe, zboża), a niewielki alkalizujących (warzywa, owoce).