SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Ważenie produktów

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 4932

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
BC1991 i o to nam chodzi cały czas prościej naprawdę i jesteś pewny

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11150 Napisanych postów 51589 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
może jakiś sog dla mnie za błyskotliwość
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
niech stracę

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11150 Napisanych postów 51589 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
dostałem soga, haha! dzięki, Tobie już nie wejdzie :< Pozdro
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 136 Napisanych postów 4191 Wiek 37 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 44168
Jeszcze parę takich postów i będzie trzeba podwiesić, że ważymy przed obróbką



Zmieniony przez - Zielin w dniu 2010-11-27 19:40:30
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
Baner by się przydał

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 136 Napisanych postów 4191 Wiek 37 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 44168
mówisz masz

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
dobre wymyślimy rym i można dawać

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 863 Wiek 46 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 42841
PAMIĘTAJ PAKERZE MŁODY - WAŻ ZANIM WSADZISZ DO WODY (piekarnika)

Swoją drogą ważenie pojedynczych porcji przed obróbką jest upie.dliwe, szczególnie gdy ktoś zamierza odważać np. 150g surowego mięsa
Ponieważ korzystam z DziennikaPosiłków, zamiast zmieniać BTW potrawy (HarryKing) jest mi łatwiej w daniach robionych wyliczyć współczynnik korygujący na podstawie sumarycznej wagi składników przed obróbką i wagi całej potrawy po niej (oczywiście trzeba pamiętać o odliczeniu wagi garnka/talerza/miski.... )
np. piekę cyca z kuraka: 1100g surowego -> 850g upieczonego => 850/1100=0,77 (tyle waży po upieczeniu 1g surowego mięsa) i jak mam upieczony kawałek 125g to na surowo ma on 125g/0,77=162g =~160g i to wrzucam do dziennika jako porcja obiadowa (idę na łatwiznę i pomijam te 20g oliwy w której rozpuszczam przyprawy, i tak prawie wszystko zostaje na blasze)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 11 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 506
Ja z mięsem generalnie robie tak samo jak Ty.
Jedynie dla potraw które mają wiele składników robię przeliczenia i wpisuję dane w kalkulatorze jako jedno gotowe danie, żeby nie przeliczać na surowe każdego składnika z osobna.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Brzuch wiekszy od klaty? Pomoz grubasowi odnależć pod nim kawałek kraty %-)

Następny temat

czy bieganie spali mi tkanke?

forma lato