Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
BC1991 i o to nam chodzi cały czas prościej naprawdę i jesteś pewny
...
Napisał(a)
niech stracę
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
Jeszcze parę takich postów i będzie trzeba podwiesić, że ważymy przed obróbką
Zmieniony przez - Zielin w dniu 2010-11-27 19:40:30
Zmieniony przez - Zielin w dniu 2010-11-27 19:40:30
...
Napisał(a)
Baner by się przydał
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
dobre wymyślimy rym i można dawać
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
PAMIĘTAJ PAKERZE MŁODY - WAŻ ZANIM WSADZISZ DO WODY (piekarnika)
Swoją drogą ważenie pojedynczych porcji przed obróbką jest upie.dliwe, szczególnie gdy ktoś zamierza odważać np. 150g surowego mięsa
Ponieważ korzystam z DziennikaPosiłków, zamiast zmieniać BTW potrawy (HarryKing) jest mi łatwiej w daniach robionych wyliczyć współczynnik korygujący na podstawie sumarycznej wagi składników przed obróbką i wagi całej potrawy po niej (oczywiście trzeba pamiętać o odliczeniu wagi garnka/talerza/miski.... )
np. piekę cyca z kuraka: 1100g surowego -> 850g upieczonego => 850/1100=0,77 (tyle waży po upieczeniu 1g surowego mięsa) i jak mam upieczony kawałek 125g to na surowo ma on 125g/0,77=162g =~160g i to wrzucam do dziennika jako porcja obiadowa (idę na łatwiznę i pomijam te 20g oliwy w której rozpuszczam przyprawy, i tak prawie wszystko zostaje na blasze)
Swoją drogą ważenie pojedynczych porcji przed obróbką jest upie.dliwe, szczególnie gdy ktoś zamierza odważać np. 150g surowego mięsa
Ponieważ korzystam z DziennikaPosiłków, zamiast zmieniać BTW potrawy (HarryKing) jest mi łatwiej w daniach robionych wyliczyć współczynnik korygujący na podstawie sumarycznej wagi składników przed obróbką i wagi całej potrawy po niej (oczywiście trzeba pamiętać o odliczeniu wagi garnka/talerza/miski.... )
np. piekę cyca z kuraka: 1100g surowego -> 850g upieczonego => 850/1100=0,77 (tyle waży po upieczeniu 1g surowego mięsa) i jak mam upieczony kawałek 125g to na surowo ma on 125g/0,77=162g =~160g i to wrzucam do dziennika jako porcja obiadowa (idę na łatwiznę i pomijam te 20g oliwy w której rozpuszczam przyprawy, i tak prawie wszystko zostaje na blasze)
łanłej: http://www.sfd.pl/-t767019-s8.html
-----------------------------------------------------------
http://www.sfd.pl/jedz-t752315.html http://www.sfd.pl/gotuj-t696301.html
http://www.sfd.pl/gadaj-t699560.html http://www.sfd.pl/targ-t819911.html
...
Napisał(a)
Ja z mięsem generalnie robie tak samo jak Ty.
Jedynie dla potraw które mają wiele składników robię przeliczenia i wpisuję dane w kalkulatorze jako jedno gotowe danie, żeby nie przeliczać na surowe każdego składnika z osobna.
Jedynie dla potraw które mają wiele składników robię przeliczenia i wpisuję dane w kalkulatorze jako jedno gotowe danie, żeby nie przeliczać na surowe każdego składnika z osobna.
Następny temat
czy bieganie spali mi tkanke?
Polecane artykuły