SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

szybki stek

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 56164

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 56 Napisanych postów 6275 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 37332
Zauwaz roznice w teksturze miedzy naszymy stekami, twoj wyglada jak podeszwa od buta - jeden spoisty kawalek, moj zrobiony jest jakby z warstw, cieniutkich wlokien - dalej sadze ze uznalbym stek, ktory zrobiles za niejadalny - ale mowie o tylko na podstawie zdjec, rzeczywistosc moze byc inna.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 31 Napisanych postów 3159 Wiek 37 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 25123
Sog jak wejdzie. Dzisiaj w diete wrzucilem pierwszy raz wołowine i wieprzowine i nie mam bladego pojęcia jak to mięso sie przygotowuje :-/

Oby więcej przepisów na bazie mięsa, chetnie bede kosztował :-]
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 774 Napisanych postów 16448 Wiek 44 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 169363
Scorpio93 - wiedziałem, że tak napiszesz :)

Nie mam podstaw do tego, aby ściemniać, bo niby po co. Stek był miękki i soczysty.

Napisz mi dokładnie, jakie zdjęcie mam zrobić, żeby oddało Ci jakość steka. Dzisiaj wieczorem bedę robił drugiego z tego samego mięsa, to cyknę taką fotkę, jaką chcesz
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 56 Napisanych postów 6275 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 37332
Moim zdaniem dobrze zrobiles fote, nie masz chyba po prostu porownania Jadles w zyciu inna niz Polska wolowine? Bo dopiero jak to ustalimy to bedziemy mogli rozmawiac o roznicach, anyway widac je wyraznie na naszych zdjeciach.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 774 Napisanych postów 16448 Wiek 44 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 169363
Oczywiście, że jadłem i to wiele razy. Mamy w wawie coś takiego jak steak house'y..
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 56 Napisanych postów 6275 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 37332
Hmm...to teraz pytanie na ile autentyczne macie tam te steki, bo kumpel z wawy tez mi mowil ze kilka razy jadl niby argentynski import i nie mialo to porownania z wolowina jaka mamy tutaj w Australi...
Ale ok, wierze ze stek jest zjadliwy, na pewno nie jest wybitny. Co do zdjecia postaraj sie zlapac teksture miesa po przekrojeniu, moze to nieco rozjasni - mieso powinno sie praktycznie samo rozpadac, jezeli wolowina jest miekka. I choc to barbarzynstwo nie powinienes miec tez problemu zeby odgrysc kawalek, jak np w piersi kurczka. Tyle ogolnie moge napisac o miekkosci, smak to pozostala rzecz ktorej nie ocenimy na odleglosc w zaden sposob
Powiedz jeszcze gdzie kupujesz to wolowine, to ze jestes z wawy tez duzo tlumaczy, bo ja szukalem odpowiedniej w Szczecinie z mizernym skutkiem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Scorpio93
We czwartek przyjedzie moje zamówienie, więc cyknę foteczkę mięsiwka, to ocenisz. Steka robić nie będę bo się na tym nie znam, przygotuję tatara ;)

Zmieniony przez - sul w dniu 2010-09-01 10:18:19

Zmieniony przez - sul w dniu 2010-09-01 10:19:06
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 56 Napisanych postów 6275 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 37332
Spoko
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 774 Napisanych postów 16448 Wiek 44 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 169363
Postaram się zrobić dokładną fotę przekroju.

tego Rostbefa kupiłem akurat w leclerc ;)

t-bone bedę kupował w makro..
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 56 Napisanych postów 6275 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 37332
Czyli tak samo jak w Szczecinie, choc moze lepsze zaopatrzenie. W Polsce lepsze miesa sa w supermarkecie, dziwne to bo w Europie, na wyspach i tutaj po lepsze trzeba isc do rzeznika, a w supermarketach jest albo srednie, albo kiepskie
W Pl to niestety jest "sklep miesny" a nie rzeznik
Czekam na fotorelacje

Zmieniony przez - Scorpio93 w dniu 2010-09-01 13:09:57
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Wesołych Świąt Kucharki i Kucharze !

Następny temat

Sałatka owocowa w 3 odsłonach.

WHEY premium