SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dietetyczne wysokobiałkowe MUFINKI (szybki przepis)

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 18337

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 7 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 122
vaakoo : trudno mi powiedzieć co poszło nie tak .... Czy na pewno wziąłeś ser półtłusty ?? Kiedyś próbowałem to samo robić z chudym i wyszło kiepsko. Najlepiej wychodzi z serem pełnotłustym ale wtedy ilość tłuszczu idzie w górę.
Konsystencja chleba może wskazywać na kiepski twaróg, ważne żeby nie był groszkowaty i wodnisty.

Czy piekarnik był dobrze rozgrzany kiedy wkładałeś formę, podobny efekt (czyli konsystencja chleba) mogłaby wskazywać że piekarnik rozgrzewał się kiedy forma była już w środku.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 186 Wiek 37 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 2259
dobry przepis, trzeba sprobowac. Moze kolega wyzej wlozył do zimnego piekarnika :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 60 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1412
Piekarnik miał 180C gdy wkładałem babeczki :)

Ser półtłusty tyle że on był taki dość mokry i zmielony. Może przez to :(

"Sorry not gonna be a next time..."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 25 Napisanych postów 1977 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 27200
Nie wiem na czym ma polegać wygląd,jak chleb, tzn. suchy? bo mi w jakimkolwiek serniku w wersji zdrowszej przeszkadza to, że wlasnie odwrotnie,jest on bardzo mokry. Jest to wodnistosc calkiem inna,niz w zwyklych sernikach. Tak jak kiedy ser biały wrzuci sie na patelnie to zacznie on puszczac duzo wody, tak te serniki sa bardzo mokre. Jednak to problem bardzo latwy do rozwiazania bowiem wodnistosc przemija, sernik po pewnym czasie straci nadmir tej wody i jest juz mokry na tyle, na ile byc powininen. Zanim przeloze go na talerz to klade jeszcze recznik papierowy i po kilku godzinach juz jest lepiej. A i tak najlepiej mi smakuje taki sernik na drugi dzien. Jak juz ostygnie i troszke polezy na tym papierowym reczniku to biore nowy recznik papierowy, wkladam na dno pojemnika, wrzucam sernik, zamykam i wstawiam do lodowki. Na drugi dzien jest swietny Zupelnie inny smak. I dodam,ze robilam rowniez z chudego sera i jak dla mnie, wcale nie byl gorszy smakowo. Tylko ta sama historia z mokroscia za kazdym razem (obojetnie z jakiego przepisu). Nawet po ostygnieciu tez jeszcze nie zdazy odparowac do konca i jest bardzo przecietny,a drugiego dnia, naprawde sernikowy

www.pajacyk.pl
-----------------------------



----------------------------

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 360 Wiek 30 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 4709
hehe przepis fajnny ale jak rozgrzac kuchnie do 180 c ?
sog 4 u
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 99 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 4112
polecam od siebie również dodać np. rodzynki, jagody, czy chociażby banany :)

Padłem, nikt nie podał ręki.... Sam wstanę... Silniejszy...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 60 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1412
Może z tym chlebem przesadziłem, konsystencja masy po wypieku przypomina pączka :D tak mi się wydaje...
Więc 0 porad widzę no cóż :D

"Sorry not gonna be a next time..."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 1670 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 33139
A ja ****a.. nie mam piekarnika !

<<ICI LA LUNE>>

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 115 Wiek 41 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 589
Wszystko fajnie, tylko nie to dosypywanie prochu białkowego. Podnosi to koszty i sprawia tak jakby bez tego koncentratu nie dalo sie obejsc.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 7 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 122
To dosypywanie WPC ma trzy powody:
1. podnosi ilość białka
2. nadaje smak
3. pozwala uzyskać kolor jasny i brązowy
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Szpinakowo- marchewkowe placki owsiane

Następny temat

omlet z banami - szybki przepis - przygotowanie: 15 minut

WHEY premium