Szacuny
2
Napisanych postów
680
Wiek
30 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
3555
Witam.
Oto przepis którego sekretem jest poprawna kolejność dodawanie smaków(przypraw). Jest to stary sposób odżywiania się, pochodzący z chin, który sprawia że potrawy są łatwiej przyswajalne do organizmu.
Mo to lecimy.
Pierś kroimy wedle uznania. Robimy zalewę:
-Mąka ziemniaczana 1 łyż
-Imbir 1 lyż
-Sos sojowy 1.5 łyż
-Wegeta 1łyż
-5 łyzek wody
Następnie zalewamy ją i zostawiamy na 5-10min.
Na teflon rozlewamy oliwe z oliwek 10g. Po czym gnieciemy ząbek czosnku. Wylewamy na patelnie pierś razem z zalewą. Podsmarzamy, gdy pierś nabierze odpowiedniej barwy dodajemy tak:
-Tymianek
-Kmienek
-Imbir
-Wegeta/sól
-Dolewamy wody, zakrywamy, zmniejszamy gaz i zostawiamy tak na 5-10min.
Zmieniony przez - Resista w dniu 2010-02-24 20:18:06
Szacuny
2
Napisanych postów
680
Wiek
30 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
3555
Nie należą do mnie, ja tylko owsiane i żytnie pochłaniam ;) Chyba że naprawdę nie mam czasu to szybko wszamię kukurydziane, ale od 2 miesięcy nie zdarzyło mnie się.
Szacuny
0
Napisanych postów
21
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
193
Przepis nowatorski to nie jest, ale jest ok.
Wegeta nie potrzebna, po co dodawać syf, lepiej posolić.
I zamieniłbym tą oliwę na inny tłuszcz, raczej nie propagujemy smażenia mięsa na oliwie.
Szacuny
2
Napisanych postów
130
Wiek
29 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
6807
Właśnie dzisiaj zrobiłem sobie tego kuraka na obiad, sos sojowy mialem troche ciemniejszy i oliwe z oliwek z avocado( miala lekko cytrusowy posmak) danie poprostu wyborne