1. Wszyscy podkreślają że ryby w diecie mają byc świeże, co takiego złego dzieje się z mięsem przy zamrażaniu? W sumie to samo też mnie interesuje z innymi mięsami.
2. Ze względu na pracę na różne zmiany często na siłce zaczynam około 20, więc mój posiłek potreningowy jest jednocześnie posiłkiem przed snem. Te dwa posiłki mają przeciwne zasady dotyczące składu. Co wybrac w takim wypadku? I nie ma za bardzo opcji zrobic jeszcze jednego od razu piszę, bo musiałbym jeśc po północy, a do roboty zazwyczaj trzeba wstac wcześnie następnego dnia - średnio to daje miejsce na sen/regenerację.
3. Ostatni posiłek (w przypadku normalnym, nie jak powyżej)- podstawa ser biały, ale biorę ZMA, a na każdym ZMA pisze wyraźnie nie przyjmowac z nabiałami i ogólnie wapniem. Co z tym fantem, względnie jakie inne białko?
4.ilości poszczególnych rodzai tłuszczy znam,ale pytanie brzmi czy ma znaczenie rozkład konkretny dzienny, przykładowo, rano wielo, wieczorem jedno, w południe nasycone?
5. I ostatnie (z tych które pamiętam w tej chwili): No-boostery(spalacze też raczej) przyjmuje się przed treningiem na pusty żołądek( jakieś 1,5-2 godziny po posiłu, minimalnie krócej bo shake'u), po tym booster, trening, z pół godzinki po treningu następny posiłek. Daje to nieraz koło 5 godzin bez żarcia( jakieś tam węgle najwyżej się wrzuca lekkie). To spory okres bez białka, nie za długi,albo czy macie jakieś własne pomysły co z tym zrobic?
Zmieniony przez - biskupftm w dniu 2010-05-19 22:54:41