SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

kurczak tikka masala lol

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 41841

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Lady M Zasłużona dla SFD
Specjalista
Szacuny 68 Napisanych postów 19441 Wiek 38 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 94708
ja zrobiłam bez czosnku, ale wyszło fantastyczne
zawsze to jakaś miła odmiana

"No matter your goal, achieving it always starts with belief
- do not underestimate the strength within."

http://www.sfd.pl/Lady_M/_The_only_limit,_is_the_one_you_set_yourself_-t958189.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 411 Wiek 30 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 6136
o chłopie;p ale za***ista potrawka :) własnie siedze i sie delektuje
ja podsmazylem najpierw cebulke z pomidorem a potem wrzucilem kuraka a nastepnie zalalem sosem :p wyszlo wy***ane :P
polecam

No Pain No Gain!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 44 Napisanych postów 2142 Wiek 32 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 19570
Ja dzisiaj zrobilem i sam nie wiem troche mi nie posmakowalo wyrzucil bym pieprz i jest git :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 351 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 11428
b-50 kocham cie k***a

Ból przemija, chwała trwa wiecznie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 301 Wiek 33 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 3946
za***isty, właśnie zrobiłem ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 301 Wiek 33 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 3946
w smaku za***iste, ale za dużo też nie zjesz bo strasznie pali i po chwili mdli.

ogólnie 8/10 ze względu na szybkość przygotowania;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 725 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 4970
B-50 ładny przepis wyhaczyłeś z YouTube.

Przed chwilą zrobiłem. Oto jak wyszło:




Pozwolę sobie dorzucić kilka wskazówek, dla osób nie posiadających actifry z tefala.

1). Pokrojonego kurczaka wrzucić do miski i dodać 2 łyżki stołowe oleju (ja używam ryżowego).
2). Mieszać i dodawać przyprawy - dzięki olejowi przyprawy ładnie przylgną do kuraka. JA dodałem przyprawę do gyrosa, sól i pieprz.
3). Zapakować tak przygotowanego kurczaka w folię aluminiową.
4). Wrzucić do piekarnika - 230 st.C i tutaj bardzo ważny jest czas. Chodzi o to, żeby nie trzymać kurczaka zbyt długo w piekarniku. Kurczak sam w sobie ma wodę i w piekarniku ją puści. Woda razem z olejem sprawią, że kurczak będzie się rozpływał w ustach. Trzeba wyczuć moment kiedy go wyciągnąć. Ja to robię jak tylko kurczak zmieni kolor w całym swoim przekroju.

Patent z piekarnikiem - piękna sprawa - sam go podłapałem od B-50 :)

Do tego zamiast ryżu dałem makaron pełnoziarnisty Lubelli. Myślę, że można go zapodać dla odmiany od ryżu i kaszy gryczanej.

Smacznego koksy!

Zmieniony przez - shooter3 w dniu 2010-05-08 17:02:54

I am addicted to this game.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 387 Wiek 30 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 10134
sos nr 1 wypróbowałem i jest mega smaczny;D
sog! ;P

Niezbędne minimum to dawać z siebie maximum !!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 99 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 4197
właśnie się zajadam sog poleciał.
Dobry przepis polecam

Zmieniony przez - Lejzer17 w dniu 2010-06-04 23:25:46
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 38 Napisanych postów 2551 Wiek 33 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 31384
I dodam jeszcze, ze ten sos jest rownie smaczny, jak nie lepszy od gotowej tikki masali No i do tego napewno zdrowszy.
Btw. na wyspach tikka masala jest w kazdym sklepie
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Naleśniki ....

Następny temat

ciasteczka z masła orzechowego - PO ANGIELSKU

WHEY premium