Wiek: 22 lata
staż treningowy: ciężko powiedzieć, na pakernie chodzę od ogólniaka, ale potem były przerwy, powroty i przerwy, regularnie chodzę na siłownie od tygodnia
BF: 15-20% (maszyna średniej jakości, raz pokazuje tak raz tak)
waga: 82 kg
Dotychczasowe sukcesy: redukcja: luty 2009-105 kg, październik 2009- 82 kg
Dieta:
dzień treningowy:
śniadanie: placek z płatków owsianych i 4 jajek + dżem/miód
drugie śniadanie: serek wiejski + kromka chleba żytniego + dżem/miód
I obiad (przedtreningowy):pierś z kury, ryż, warzywa
II obiad (potreningowy): j/w
I kolacja: tuńczyk w oleju, kromka chleba żytniego, oliwki
II kolacja: mleko + WPC
dzień nietreningowy:
śniadanie: papka z płatków owsianych, bananów, rodzynek + łyżka WPC
II śniadanie: serek wiejski + miód/dżem + kromka chleba żytniego
obiad: kurczak, ryż warzywa
kolacja: twaróg wiejski + oliwa + pomidor
czasem II kolacja mleko + WPC
Do tego wypijam ok. litr mleka dziennie
Jak osiągnę postawiony cel (zarys): najpierw przyspieszę metabolizm poprzez nabranie masy mięśniowej, wtedy łątwiej mi będzie redukować tkanke tłuszczową na wiosnę, wiosną zacznę biegać, no i codziennie(od tygodnia, do lata) conajmniej 200 brzuszków dziennie
Najpierw biorę się za masę:
siłownia 3-4x w tygodniu, 12-8 powtórzeń w 3 seriach na każdą partie mięśni:
poniedziałek- siłownia, 12 serii na klatę, 9 serii na biceps + brzuch
wtorek- trening w domu: brzuch
środa- siłownia, 12 serii na plecy, 9 serii na triceps
czwartek: trening w domu: brzuch
piątek: 6 serii na barki (wada kręgosłupa-część lędźwiowa trochę za bardzo wysunięta do przodu, nie mogę przemęczać barków), 12 serii na nogi + brzuch
sobota: w zależności od czasu/chęci: dom(brzuch) lub siłownia (klata+plecy)
niedziela: brzuch
suplementacja: na razie nie ma potrzeby łykania czegokolwiek, z czasem (już zakupione) kreatyna, bcaa, noXplode, może na wiosne spalacze