Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
zabiłeś mnie tym, nie mam pojecia po co ktoś mógłby moczyć orzechy z wyjątkiem tego że ktoś wyj..ał mu zęby i nie może gryżć. To jest post do działu z archiwum X
OFF
"NATURA NIE NAGRADZA I NIE KARZE. ISTNIEJĄ WYŁĄCZNIE KONSEKWENCJE"
...
Napisał(a)
orzechy moczy się po to aby wypłukać z nich sól (mowa tu o orzeszkach solonych)
CO CIĘ NIE ZABIJE TO CIĘ WZMOCNI
...
Napisał(a)
no widzisz Koniu i teraz wszystko jasne. Ja bym jednak wybrał orzechy włoskie.
Pozdr.
Pozdr.
OFF
"NATURA NIE NAGRADZA I NIE KARZE. ISTNIEJĄ WYŁĄCZNIE KONSEKWENCJE"
...
Napisał(a)
A inne? Czy to prawda, że ze względu na to, że łatwiej są potem trawione?
...
Napisał(a)
jeśli moczy się włoskie orzechy to po to, żeby odeszła z nich skórka jak byłam małym szczylem, to dziadek mi tak robił, wtedy orzechy były bardziej słodkie
...
Napisał(a)
hmm...ja lubie orzechy bo są gorzkie
OFF
"NATURA NIE NAGRADZA I NIE KARZE. ISTNIEJĄ WYŁĄCZNIE KONSEKWENCJE"
...
Napisał(a)
Niemoczone orzechy zawierają inhibitory enzymów. Zabezpieczają one orzechy przed wczesnym kiełkowaniem. Inhibitory, które dostaną się do naszego organizmu wraz z orzechami blokują nasze enzymy trawienne dodatkowo pokarm zawierający inhibitory może powodować powiększenie trzustki. Polecam pomoczyć orzechy włoskie kupione w sklepie (bez skorupki) i potem spojrzeć na wodę po kilku h i zapytać siebie czy na pewno chce to jeść.
Zmieniony przez - Oberto w dniu 2009-11-22 19:18:34
Zmieniony przez - Oberto w dniu 2009-11-22 19:18:34
...
Napisał(a)
ale jazda
OFF
"NATURA NIE NAGRADZA I NIE KARZE. ISTNIEJĄ WYŁĄCZNIE KONSEKWENCJE"
...
Napisał(a)
no dobra tylko nie wiem po co mam niby moczyć orzechy..?
właśnie o to chodzi, że nie ma takiej potrzeby.
właśnie o to chodzi, że nie ma takiej potrzeby.
...
Napisał(a)
Orzechy tak jak nasiona moczy się w celu odblokowania tzw. żywych enzymów "robotników" którzy pomagają w trawieniu pokarmu. Mniej tracisz na trawienie pokarmu masz więcej energii i więcej czasu na regeneracje organizmu po treningu- proste. Normalnie orzechy posiadają te osłony. Zapobiegają one przedwczesnemu kiełkowaniu i samostrawieniu dopóki nie znajdą dogodnych warunków do wzrostu (np wody). Dzięki moczeniu/kiełkowaniu blokady te znikają pokarm staje się bardziej zasobny w minerały, witaminy i - co najważniejsze - w dużej mierze samostrawialny.
Moczone orzechy są szybciej trawione- dają więcej energii co przyspiesza regeneracje i nie obciąża zbędnie organizmu. Nadal nie widzisz sensu w moczeniu orzechów? Wiadomości na temat kiełkowania można znaleźć wystarczy poszukać w google.
Zmieniony przez - Oberto w dniu 2009-11-22 20:27:49
Zmieniony przez - Oberto w dniu 2009-11-22 20:28:32
Moczone orzechy są szybciej trawione- dają więcej energii co przyspiesza regeneracje i nie obciąża zbędnie organizmu. Nadal nie widzisz sensu w moczeniu orzechów? Wiadomości na temat kiełkowania można znaleźć wystarczy poszukać w google.
Zmieniony przez - Oberto w dniu 2009-11-22 20:27:49
Zmieniony przez - Oberto w dniu 2009-11-22 20:28:32
Polecane artykuły