Szacuny
1
Napisanych postów
214
Wiek
31 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
871
Witam ;}
Przymierzam się do lepszego, opracowania mojej diety. Nie posiadałem wagi itp. wiec dieta moja byla jaka byla. Jednak po zakupie potrzebnych rzeczy,wagi, supli .... Chcąc ułożyć dietę, zastanawiałem się jak liczyć potrawy. Mianowicie chodzi mi o to, gdy mamy produkt, moze to byc ryż, kurczak itd. podczas, gotowania,smażenia, duszenia i innych tego typu, moją one utracić lub zyskać na masie, i tu moje pytanie czy liczy się takie rzeczy po "obróbce" czyli 100g juz ugotowanego ryżu? Czy np. mam 100g piersi to liczę jej btw... i nie wazne czy straci czy zyska mase ?
Wiem ze wielu mówi ze szukało...a to g**** prawda;] ale ja przeszukuje sfd od kilku dni w roznych sprawach i tego nie znalazłem.
Z góry dziękuję za pomoc, wiem ze wielu nie może się powstrzymać ale proszę, dowcipy po odpowiedzeniu na moje pytanie ;;];];] Pozdrawiam..
Szacuny
11
Napisanych postów
904
Wiek
39 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
43576
ważysz przed obróbką
smażone słabiej się przyswaja
białko (nie pamiętam z czego) jakiś przykładowy produkt np jajka, czy pierś przyswajalność gotowanego ~90 % smażonego ~65 % (teoretycznie - wg. źródeł internetowych)
Szacuny
60
Napisanych postów
2713
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
23810
uzywam dobrej Oliwy z Goya extra vergine
myslisz ze Pam lepszy bedzie?
i jeszcze jedno czy wartośc smazonego bialka na Oliwie lub Pamie spada? do tej pory pieczone i gotowane jadłem, a smazy sie szybko z 3-4 minuty na rozgrzanej oliwie