Szacuny
0
Napisanych postów
27
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
100
witam...ułożylem sobie diete wg dziennika posiłków vitalmax redukcja v2.00...procent zrealizowania mam okolo 100 jezeli chodzi o kalorie /3000kcal - moje "0" i na poczatku od tego chce zacząć, ucinać kalorie planuje dopiero jak nie bedzie efektu/
białko i węglowodany też ok...tłuszcz natomiast to około 120% zakładanego....ale teraz w czym rzecz.
najzwyczajniej w świecie nie potrafie wcisnąć w siebie calego jedzenia zaplanowanego w diecie heh
wiec pytanie:
czy mogę zmniejszyc liczbę weglowodanów na korzyść tłuszczy??? tzn. np. mniej ryżu bądź chleba razowego na korzyść twarogu półtłustego zamiast chudego i udek z kurczaka zamiast piersi?
kalorie potrzebne będą sie zgadzały,bedzie troche wiecej procent tluczczu i mniej weglowodanów...bede mógł spokojnie pomiescic w siebie to wszystko no i bedzie mi lepiej smakowac napewno:)
Szacuny
9
Napisanych postów
4097
Wiek
43 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
28862
czy mogę zmniejszyc liczbę weglowodanów na korzyść tłuszczy??? tzn. np. mniej ryżu bądź chleba razowego na korzyść twarogu półtłustego zamiast chudego i udek z kurczaka zamiast piersi?
Powinieneś zwiększyć ilość tłuszczu nawet do 1,2-1,3g/kg ale nie w taki sposób jak opisałeś, tak zwiększysz tłuszcze zwierzęce które powinieneś ograniczać
Jedz twaróg półtłusty ale polewaj oliwą, piersi z ryżem i ważywami i polane oliwą bądź rzepakowym z pierwszego tłoczenia
Inne źródła dobrych tłuszczy to orzechy włoskie - możesz nawet do 100g dziennie zjeść
pestki dyni i słonecznika
Szacuny
9
Napisanych postów
4097
Wiek
43 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
28862
Jest na redukcji więc sporą część kaloryczności musi mieć w tłuszczach, tłuszcze najlepiej jakby rozłożył na wszystkie posiłki w miarę równomiernie. Nie widzę więc przeciwwskazań dodania tłuszczu do półtłustego twarogu, który nie ma w sobie tego tłuszczu aż tak dużo.