STOSUNEK BTW:
-Starałem sie dostoswac wszelkie proporcje do tego wskaznika:
BIAŁKO-->2g na 1kg masy ciała
TŁUSZCZE-->1g na 1kg masy ciała
WĘGLOWODANY-->3,5g na 1kg masy ciała
I POSIŁEK, godz 7.00
Płatki owsiane (90gram) 11g 6g 56g 329 kcal
Mleko(250ml) 9g 5g 12g 128 kcal
Kakao (5gram) 1g 1g 2g 22 kcal
Pestki z Dyni (5gram) 1g 2g 0g 21 kcal
Rodzynki (5gram) 0g 0g 3g 14 kcal
Białka jaj (66gram) 8g 0g 0g 32 kcal
SUMA 28g 14g 75g 546 kcal
II POSIŁEK, godz 9.40
Chleb (50gram) 3g 1g 26g 123 kcal
Twaróg (25gram) 5g 0g 1g 25 kcal
Dżem dobry;D(10gram) 0g 0g 6g 25 kcal
Nasiona słonecznika 2g 4g 2g 56 kcal
SUMA 10g 5g 35g 229 kcal
III POSIŁEK(W SZKOLE) godz 12.40 --> Taki sam jak II POSIŁEK
IV POSIŁEK
Zupa (250ml) 4g 5g 8g 125 kcal
Chleb (20gram) 2g 1g 10g 98 kcal
Białko jaj(66gram) 8g 0g 0g 32 kcal
Żółtko jaj(13gram) 2g 4g 0g 41 kcal
SUMA 15g 9g 20g 259 kcal
V POSIŁEK
Udko kurczak(150gram)24g 10g 0g 145 kcal
Ryż (50gram) 3,5g 1g 33g 344 kcal
Oliwa z Oliwek 0g 5g 0g 44 kcal
SUMA 27g 13g 33g 506 kcal
VI. POSIŁEK, godz 19.30
SAŁATKA WIELOWARZYWNA WRAZ Z ryba I OLIWĄ
SUMA 14g 8g 25g 286 kcal
VII. POSIŁEK, godz. 22.30
Twaróg (50gram) 10g 0g 2g 50 kcal
Jogurt (125gram) 5g 2g 10g 75 kcal
SUMA 15g 2g 12g 125 kcal
SUMAOGÓLNA 152g 77g 271g 2419 kcal