Faftaq jesli chodzi o ostrowie to na gg dalem wszystkie argumenty "zaglebieSC". Jak chcesz to na gg Ci napisze co o Tym sadze.
Jesli chodzi o kuraka i tunczyka to moze nie sa to zapychacze jednakze jesli chcesz zbudowac wysokiej klasy mase miesniowa to warto opierac sie na najlepszym zrodle bialka mianowicie jajka oraz wolowina. (coprawda wolowina nie jest za zdrowa bo niektore tluszcze pochodzenia wolowego nie metabolizuja w naszym
organizmie przez co zostaja w nim na stale).
Jajko jest idealem i tego chyba tlumaczyc nie trzeba. Wolowina ma wszelakie czynniki wzrostu takie jak witaminy z grupy B, zelazo, kreatyne itd. Poza tym czerwone wlókna beda o wiele lepszym rozwiazaniem niz bialy kurczaczek. Kurczak jest najtanszym rozwiazaniem jesli chodzi o mieso dlatego jest bardzo popularny. Ale warto zrobic sobie test. Przez miesiac czasu skoncentrowac sie na czerwony miesie a kurczaka uzywac jedynie sporadycznie. Zmiany beda widoczne.
Jesli chodzi o mleko to problem nie wynika z samej laktozy ale takze laktoglobulin w nim zawartych ktore to powoduja reakcje uczuleniowe w naszym organizmie a takze powoduja zmniejszenie przyswajalnosci skladnikow odzywczych. A takze powoduja w niektorych przypadkach tworzenie sie plytek wapiennych (chyba tak to bylo). Porozmawiam jeszcze z P. Markiem i dorzuce cos niedlugo.
Tluszcz wieprzowy jest najlepiej przyswajalny ze wzgledu na to iz wieprzowinka ma bardzo podobny material genetyczny do ludzkiego
Co za tym idzie jest najlepiej przyswajalna przez nasz organizm. Odrazu mowie ze nie mam pojecia jakimi tam lancuchami sie rozni albo cos
BV mies nie pamietam. Jajko mialo 100, a reszta cos ok 60-70. Jednakze nie chodzi tu o samo BV ale takze o dodatki (witaminy itd).
Pozdrawiam serdecznie