SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

kilka Pytań

temat działu:

Iron Horse Series

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 3365

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 291 Napisanych postów 17217 Wiek 45 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 86319
Ciekawe dlaczego najlepsze wyniki masowe osiągnąłem na 8 (2 całe i 6 białek) jajkach dziennie, 4 paczkach ryżu i pół kilograma piersi z kurczaka dziennie
Odżywka białkowa WPC okołotreningow i przed snem.

Wołowina jest bardzo dobra, ale nie demonizujmy innych zwierzęcych źródeł białka z których i tak jaja są najlepsze

"Lepiej być kanciastym czymś, niż okrągłym niczym"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 21 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 22
ale cale jaja tylko, najwazniejszy ich skladnik to cholestrol ktory buduje sile i mase

nic nie jest tym czym sie wydaje...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 1442 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 8283
Faftaq jesli chodzi o ostrowie to na gg dalem wszystkie argumenty "zaglebieSC". Jak chcesz to na gg Ci napisze co o Tym sadze.
Jesli chodzi o kuraka i tunczyka to moze nie sa to zapychacze jednakze jesli chcesz zbudowac wysokiej klasy mase miesniowa to warto opierac sie na najlepszym zrodle bialka mianowicie jajka oraz wolowina. (coprawda wolowina nie jest za zdrowa bo niektore tluszcze pochodzenia wolowego nie metabolizuja w naszym organizmie przez co zostaja w nim na stale).

Jajko jest idealem i tego chyba tlumaczyc nie trzeba. Wolowina ma wszelakie czynniki wzrostu takie jak witaminy z grupy B, zelazo, kreatyne itd. Poza tym czerwone wlókna beda o wiele lepszym rozwiazaniem niz bialy kurczaczek. Kurczak jest najtanszym rozwiazaniem jesli chodzi o mieso dlatego jest bardzo popularny. Ale warto zrobic sobie test. Przez miesiac czasu skoncentrowac sie na czerwony miesie a kurczaka uzywac jedynie sporadycznie. Zmiany beda widoczne.

Jesli chodzi o mleko to problem nie wynika z samej laktozy ale takze laktoglobulin w nim zawartych ktore to powoduja reakcje uczuleniowe w naszym organizmie a takze powoduja zmniejszenie przyswajalnosci skladnikow odzywczych. A takze powoduja w niektorych przypadkach tworzenie sie plytek wapiennych (chyba tak to bylo). Porozmawiam jeszcze z P. Markiem i dorzuce cos niedlugo.

Tluszcz wieprzowy jest najlepiej przyswajalny ze wzgledu na to iz wieprzowinka ma bardzo podobny material genetyczny do ludzkiego Co za tym idzie jest najlepiej przyswajalna przez nasz organizm. Odrazu mowie ze nie mam pojecia jakimi tam lancuchami sie rozni albo cos

BV mies nie pamietam. Jajko mialo 100, a reszta cos ok 60-70. Jednakze nie chodzi tu o samo BV ale takze o dodatki (witaminy itd).


Pozdrawiam serdecznie

NIE sądzisz, że masz ochotę dać mi SOGA?
W końcu Ci pomogłem :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 29 Napisanych postów 4524 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 33482
Ale warto zrobic sobie test. Przez miesiac czasu skoncentrowac sie na czerwony miesie a kurczaka uzywac jedynie sporadycznie. Zmiany beda widoczne.

Właśnie taki test stosuję i już widzę zmiany na plus. Nie wiem czy to zasługa kreatyny w wołowinie czy innych 'czynników wzrostu' jednak różnice widać.

michał przepraszam, że tak męcze, ale tłuszcze z wołowiny, które nie są metabolizowane i przyczyniają sie do otłuszczenia wątroby czy serca i innych narządów da się spalić przy wycince/redukcji ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 1442 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 8283
Nie poniewaz nie metabolizujemy ich. I teraz. Jesli trafia do tetnicy przyobojczykowej i zostana rozprowadzone na caly organizm to juz tam pozostana. Zobaczcie wiekszosc "sprzedawcow" kebabow. Baranina ma najwiecej nieprzyswajalnych tluszczy. Zauwazcie jakie wielkie brzuchy, podgardla oni maja. Tragedia.


Pozdrawiam

NIE sądzisz, że masz ochotę dać mi SOGA?
W końcu Ci pomogłem :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 29 Napisanych postów 4524 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 33482
Ok, dzieki michał, nie tkne juz nigdy tłustej wolowiny i baraniny . Między innymi wychodzi na to, ze Low Carb jest pomyłką, w wypadku jedzenia tłustych części wołowiny/baraniny jak karczek wołowy lub inne tłuste częsci tych mięs (które są sugerowane) nie jest dobrym rozwiązaniem.

zdr.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 1442 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 8283
Karkowka jest najpopularniejsza

Na low Carb powinno sie stosowac mieso wieprzowe.


Pozdrawiam

NIE sądzisz, że masz ochotę dać mi SOGA?
W końcu Ci pomogłem :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 29 Napisanych postów 4524 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 33482
Otóż to i dodawać duze porcje warzyw, bo ponoć mięso wieprzowe najbardziej kawasotwórcze jest

Mnie tam low carb naszczęście nie interesuje

Zmieniony przez - zaglebieSC w dniu 2009-01-09 13:30:19
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 1442 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 8283
Ja probowalem i porazka. Woreczek zolciowy mi nie wytrzymal i zaczal mnie mocno bolec. Ale juz jest wszystko ok. Weglowodany na maksa. No i zobaczymy. Na razie wracam do formy po kilku kontuzjach.


Pozdrawiam

NIE sądzisz, że masz ochotę dać mi SOGA?
W końcu Ci pomogłem :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 887 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 37426
michal.z radziłes sobie jakoś z tymi bólami ?

mnie cholera na lc zawsze coś kłuje w okolicach wątroby i nie wiem czym to jest spowodowane,

pozdrawiam

"Training is like life, you get your ups and downs(...)"

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

trening tylko negatywnych powtórzen z ponad max. ciezarem

Następny temat

Slywestrowo-noworocznie %-)

WHEY premium