Składniki:
Tunczyk w kawalkach w sosie wlasnym (puszka ok 130g)
Ryż paraboiled 100g
cebula (pol sredniej)
ogorki kiszone (ok dwa srednie)
kukurydza w puszce
oliwa z oliwek 20g
pieprz
tabasco
BTW:
Bialko 28g, roslinne 8g, tluszcz 20g, weglowodany 80g
Przygotowanie:
Cebule i ogorki kroimy w mala kostke, dodajemy kukurydze (nie mialem, wiec ma jej na zdjeciu) i tunczyka po odcedzeniu wody. Nastepnie oliwa, pieprz, tabasco i ryz. Wszystko mieszamy i danie gotowe. Ostry smak cebuli, pieprzu i tabsco dobrze smakuje w polaczeniu ze slodkim smakiem kukurydzy i kwasnym ogorkow. Smacznego
Zmieniony przez - domer w dniu 2008-12-14 20:22:04
Zmieniony przez - domer w dniu 2014-06-10 14:35:05
Moderator działu Odżywianie