Zmieniony przez - meriadoc w dniu 2008-12-11 21:12:29
...
Napisał(a)
Według mnie zdecydowanie lepsze byłoby to z makaronem (oczywiście brązowym/z mąki durum). Zarzucić na patelnię trochę cebulki, zeszklić, potem lekko przysmażyć wcześniej ugotowany makaronik, wbić jajka i szama gotowa. Jakieś warzywka do tego, np. pomidor. Poza lepszym IMO smakiem zajmie to nam też mniej czasu, gdyż makaron gotuje się 2-3 razy szybciej niż ryż Niemniej jednak ciekawy przepis/połączenie.
Zmieniony przez - meriadoc w dniu 2008-12-11 21:12:29
Zmieniony przez - meriadoc w dniu 2008-12-11 21:12:29
...
Napisał(a)
jak na moj gust troche za malo skladnikow i potrawa może okazać sie być lekko mdła.
... .. .
...
Napisał(a)
aa co myslicie o dodaniu do tego ketchupu?? bo mi znacznie lepiej smakuje ;d
...
Napisał(a)
Wyśmienita Polecam skroić do tego pomidora i troszkę (max 2 plasterki) dobrej szyneczki ew. dodać 'cyca' jak to piszecie. wychodzi znacznie lepsze. =)
Zamiast masła np. wyciąg z pestek winogron, nada się.
I jak już ktoś bardzo chce to odrobinę sera żółtego.
Sog =] już nie jem jajecznic bez ryżu.
Zamiast masła np. wyciąg z pestek winogron, nada się.
I jak już ktoś bardzo chce to odrobinę sera żółtego.
Sog =] już nie jem jajecznic bez ryżu.
"Na chvj mi kaloryfer, skoro mam kocioł grzewczy? "
...
Napisał(a)
meriadoc - ja podałem przepis taki jaki znałem. Wszelkie "modyfikacje" są dozwolone i nawet wskazane - można wymyślić coś lepszego. Co do makaronu - też jadam
Termitek - potrawa prosta, ale jak dla mnie smaczna. Moim zdaniem mdła nie jest. Kwestia przyprawienia - jak komuś za mdła więcej pieprzy czy soli - kwestia indywidualna.
sid11, Norwid KKK - wszelkie dodatki i modyfikacje wg. własnego uznania. Co do masła to tak jak pisałem - coś do natłuszczenia troszkę :P Oliwa z oliwek/ze złonecznika/zwykły olej/masło/markgaryna - jak kto woli ;)
Cieszę się, że niektórym smakuje. Dzięki za sogi - staram się odbijać ;)
Termitek - potrawa prosta, ale jak dla mnie smaczna. Moim zdaniem mdła nie jest. Kwestia przyprawienia - jak komuś za mdła więcej pieprzy czy soli - kwestia indywidualna.
sid11, Norwid KKK - wszelkie dodatki i modyfikacje wg. własnego uznania. Co do masła to tak jak pisałem - coś do natłuszczenia troszkę :P Oliwa z oliwek/ze złonecznika/zwykły olej/masło/markgaryna - jak kto woli ;)
Cieszę się, że niektórym smakuje. Dzięki za sogi - staram się odbijać ;)
http://www.sfd.pl/Dolph_Hans_Lundgren-t524450.html- Dolph Hans Lundgren
http://www.sfd.pl/lMathew-t820571.html - dziennik treningowy
...
Napisał(a)
wlasnie jestem po degustacji. w trakcie smazenia cebulki i 3 plasterkow salami zorientowalem sie ze mam w lodowce tylko 2 jajka, co przy 100g ryzu zrobilo duza dysproporcje skladnikow. mimo to wyszlo calkiem smaczne i napewno jeszcze kiedys siegne po ten przepis. sog dla autora.
Polecane artykuły