SKŁADNIKI
- pierś z kurczaka (tutaj jeden 'kotlet')
- pół średniego jabłka
- orzechy włoskie ok 20g
- rodzynki (10 - 15g) <- jak ma być bardzo LC, to zostawić do pieczenia a potem nie zjadać, mięso fajnie przechodzi smakiem
- sól, pieprz czarny, cynamon
WYKONANIE
Kuraka kroimy w kostkę, posypujemy solą i odrobiną pieprzu i cynamonu (teraz nie za dużo bo będzie za słodkie)
Zostawiamy i bierzemy się za jabłko - obieramy i kroimy w cienkie plasterki (opcjonalnie trzemy na grubej tartce)
Na folii aluminiowej kładziemy część jabłka, orzechów i rodzynek, sypiemy cynamonem.
Na to kurak, przekładamy go pozostałymi rodzynkami i orzechami, kilkoma kawałkami jabłka.
Na to pozostałe jabłko i szczypta cynamonu.
Zawijamy w zgrabny pakunek i wsadzamy do piekarnika na 20 min w 170 stopniach.
I voila, jedzonko na uczelnię jak się patrzy
Smakuje świetnie, mało przypominając kurczaka, co samo w sobie jest dużym plusem. Szybkie (10 min max) łatwe i przyjemne
Smacznego życzę!
Zmieniony przez - three w dniu 2008-12-13 20:17:25
Zmieniony przez - three w dniu 2008-12-13 20:18:38
-...
-Nie zabiję cię...
-Wiem... Pytam, czy będziesz próbował...
-...