ja sie pase kazeina i nie wierze zeby jakos strasznie szkodzila
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
Witam mam problem, jestem w trakcie ukaldania diety studiowalem wlasnie platki owsiane bo je lubie i chcialbym je dorzucic do mojej diety tyle ze surowe nie sa zdrowe chyba pasuje cos cieplego zjesc w diecie : makreli nie bede podgrzewal ani twarogu wiec chcialem na mleku te platki zjesc ale w dietetyku platki na mleku maja duzo mniej ww i bialka
Płatki owsiane 11.9 62.4 7.2 366 1.3 5.5
Płatki owsiane na mleku 2.7 7.1 2.3 63 1.1 1
niby dlaczego ? bialko znika z weglami przy gotowaniu czy jak ?to samo jest z ryzem ,a przecieciez surowego niezjem przynajmniej ryzu .Boje sie ze pochoruje sie jak bede malo goracych posilkow zjadal .Prosze o odpowiedz.
Płatki owsiane 11.9 62.4 7.2 366 1.3 5.5
Płatki owsiane na mleku 2.7 7.1 2.3 63 1.1 1
niby dlaczego ? bialko znika z weglami przy gotowaniu czy jak ?to samo jest z ryzem ,a przecieciez surowego niezjem przynajmniej ryzu .Boje sie ze pochoruje sie jak bede malo goracych posilkow zjadal .Prosze o odpowiedz.
...
Napisał(a)
Układaj sobie w Dzienniku Posiłków Darkthorna
Poza tym, możesz sobie wkleić dane tak że dajesz płatki i mleko osobno jak nie masz pewności. Płatków surowych nie jedz, możesz je na mleku przyżądzać, zalewać wrzątkiem i dopiero wtedy są zjadliwe. Ryż to samo. Nie wiem dlaczego sugerujesz się programem, ale jak masz tam podane płatki owsiane, to dlaczego niby masz je surowe jeść Nie czaje
Poza tym, możesz sobie wkleić dane tak że dajesz płatki i mleko osobno jak nie masz pewności. Płatków surowych nie jedz, możesz je na mleku przyżądzać, zalewać wrzątkiem i dopiero wtedy są zjadliwe. Ryż to samo. Nie wiem dlaczego sugerujesz się programem, ale jak masz tam podane płatki owsiane, to dlaczego niby masz je surowe jeść Nie czaje
...
Napisał(a)
po prostu im wiecej mleka tym mniejszy procentowy udzial platkow owsianych w takiej owsiance dziwi mnie tylko ze ilosc bialka spada ponizej 3g skoro i w samym mleku jest ponad 3g a w platkach jeszcze wiecej. Zresztą najlepiej policz oddzielnie makroskladniki dla mleka i dla platkow, a pozniej je zmieszaj, bo nie wiadomo w jakiej proporcji byla ta owsianka kiedy ją padali. Chyba jasno sie wyrazilem
Wojownicza dusza, więc po swoje ruszaj
na ławę nie zejdę nawet gdy dostanę karę, rezerwowy ze mnie żaden, ja rasowym napastnikiem !! Czuję w sobie straszną parę, widzisz mnie na piedestale? I słusznie się chwalę, cudze znam lecz swoje walę.
...
Napisał(a)
Moze chodzi o to ze gdy zalejemy platki gotujaca woda to bialo z ww znacznie spada pod wplywem temperatury tak jak to jest z jajami :surowe 12.5 a gotowane 9.8 bialka.Na opakowaniu jest przeciez sklad dla suchego produktu a nie dla gotowego.I jaki jest pszelicznik kj na kcal.
Zmieniony przez - SZATAN 87 w dniu 2007-03-20 19:21:58
Zmieniony przez - SZATAN 87 w dniu 2007-03-20 19:21:58
...
Napisał(a)
Przelicznik, nie pszelicznik
A temperatura nie robi jakiś znaczących ubytków w zawartości białka i węglowodanów w pożywieniu. Nie przejmuj się takimi rzeczami ile ma jajko przed, a ile po ugotowaniu. Przecież nie będziesz surowych rzeczy jadł.
A temperatura nie robi jakiś znaczących ubytków w zawartości białka i węglowodanów w pożywieniu. Nie przejmuj się takimi rzeczami ile ma jajko przed, a ile po ugotowaniu. Przecież nie będziesz surowych rzeczy jadł.
...
Napisał(a)
A skąd wiesz, przebadałeś? Jeśli tak, to smacznych, surowych jajeczek.
...
Napisał(a)
Gotowane i surowe mają tyle samo białka, ono nie wyparowuje. Natomiast białko z surowych jest słabo przyswajalne, w nieco ponad 50%, więc nie naśladuj Rocky'ego Ponadto surowe jajka zawierają awidynę, która wiąże się z biotyną i uniemożliwia jej wchłanianie. Najlepiej przyswajalne są jajka gotowane na miękko.
Zmieniony przez - Charon w dniu 2007-03-21 04:30:58
Zmieniony przez - Charon w dniu 2007-03-21 04:30:58
Beatus, qui prodest, quibus potest
...
Napisał(a)
a Nie lepiej jeść otreby pszenne?
Praktyk nie teoretyk, f***'ty nie bzdety
Poprzedni temat
Co jeść i ile jeść? - i need some advices;)
Następny temat
masa białka pomocy pliss
Polecane artykuły