SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

ryby - jak przyrządzić

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 11842

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 32 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 3606
Witam! Niedawno mój wujek dostarczył mi sporo rybek np. płotki, okonie itp. i mam pytanie ja wy je przyrządzacie bo wiem ze ryby są bardzo dobrym zródłem pełnowatościowego białka tylko jak je odpowiednio przyrządzić.Dotychczasz mama smażyła je na patelni w tłuszczu i w mące chociaż wiem, że to jest niezdrowe i nie jest to najlepszy sposób. W jaki inny sposób można takie rybki przyrządzić?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 101 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 3251
Ja łowię więc mogę sie wypowiedziec co do okoni!
Kiedys jak bylem an rybach to jakas guralka mi powiedziala jak latwo zdjac luski z okonia i jest to najlatwiejszy i najskuteczniejszy swposob...
A wiec... Biezemy rybke kladziemy na desce ( oczywiscie jezeli jest z luskami ) wbijamy noz w ogon ( poziomo ) i ciagniemy za leb trzymajac za skrzela... Jezeli uslyszymy zgrzyt kregoslupa tzn ze juz wszystko gra... wtedy zaczynamy obierac luski
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 235 Wiek 33 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 3167
Ja kupuje ryby w sklepie - już przygotowane do przyrządzenia (bez ości etc)
Przeważnie wrzucam do garnka z wodą i odrobiną soli. Gotuję przez ok 1 godzinę i 20 minut. Możesz także ugotować tą rybkę na parzę - chociaż to trochę potrwa.

Jak już przysmażać to najlepiej na oliwie z oliwek.
Polecam sposób pierwszy - pozdrawiam.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 2083 Wiek 35 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 39361
..najlepsza gotowana,
smazona zwlaszcza na oleju straci na swojej wartosci
mozesz smazyc tesh wlasnie na oliwie
pzdr

<<<Bez celu i chęci nigdy nic nie osiągniesz>>>
http://www.sfd.pl/meine_siłownia-t301836.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 54 Napisanych postów 3809 Wiek 40 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 41709
w piekarniku najlepsze , jak masz specjalną patelnie to mozesz tez smazyc bez tłuszczu albo na minimalnej ilości

Zmieniony przez - Zdenek_SB w dniu 2007-03-14 22:29:13

tylko jeden klub
kocham aż po grób...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6302 Napisanych postów 76193 Wiek 39 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 755813
Girll elektryczny albo kombiwar. W filie na 10min i jest ok.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 11 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 557
a ja tam nie wiem nie lubie ryb
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 137 Napisanych postów 9203 Wiek 43 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 29034
Naja, dziękujemy za wypowiedź

oraz

smazona zwlaszcza na oleju straci na swojej wartosci

czy możesz wyjaśnić jak to jest, że ryba smażona na oleju traci więcej wartości, niż gdyby ją usmażyć na czymś innym?
1

http://www.smoczyjezdzcy.pl - Smoczy Jeźdźcy - darmowa gra MMORPG w przeglądarce - polecam!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 54 Napisanych postów 3809 Wiek 40 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 41709
naja , uwielbiam takie wypowiedzi , az ci soga dam

tylko jeden klub
kocham aż po grób...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 11 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 557
ta dziękówka ale tak na serio to co powiecie o rybach w occie (bo tylko takie jem)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 165 Wiek 35 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 3037
Ryba ogólnie smarzona traci an wartości jak wszytko co jest smażone. Nie polecam smarzenia na oliwie z oliwek bo jest to strata oliwy.

Ja rybeczki zwłaszcza te co mowisz robie tak:

Płoć: ma dużo ości i do tego posmak mułu. Wiec wrzucam ją do miski do daje cebulki, ziół, cytryny, pieprz sól (oczywiście najpierw ja patrosze i ściągam łuski) zostawiam w takiej zalewie na noc w lodówce i nastepnego dnia an folie z masełkiem do piekarnika i rybeczka jest wy***ista. (możliwe że oczymś zapomniałem.

Okonek: wspaniałe miecho ale trudne łuski do ściągniecia. ja wkładam na miejsce jego flakow teki zajer jak wyżej i na patelnie i przypalam jego łuski aż się robia brązowe( spalone ) wtedy go ściągam i skóra odchodzi sama.

Jadam każdą rybe z duża ilościa cytryny. Ale od okoni mam respekt więc cytrynki nie używam :p (stare dzieje małolat i na alge 2 targnołem okonia garbatego :] )
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 122 Wiek 38 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 2364
na grillu [lub w piekarniku z funkcja grilla] nacieramy rybke przyprawami, duuuzo czosnku, cytryna, zawijamy w fole i do piekarnika.. smacznie i zdrowo..
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta do oceny.

Następny temat

CKD do oceny

forma lato